IVF - Individuální studijní plán

1801
21.9.12 14:00

IVF - Individuální studijní plán

Ahoj, za měsíc bych měla začít s IVF. Studuju VŠ, prezenční studium a je mi jasné, že kvůli IVF nemám šanci splnit docházku. Přesto, že dávám malou šanci tomu, že mi ho uznají, chci zkusit zažádat o individuální studijní plán. Holky, jak byste formulovaly důvod žádosti? Šlo by tam uvést pouze gynekologické zdravotní problémy? Nebo nevíte někdo, jestli vůbec má škola právo na to chtít vědět přesný důvod (diagnozu), nebo od doktora stačí obecné doporučení (prostě zdravotní důvody)? Vím, že kvůli těhotneství ho u nás dávají, ale pochybuju, že by se jim líbilo to, že chci otěhotnět dobrovolně…(jenže pro mne je těhu způsob léčby - endometrioza).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19131
21.9.12 14:10

To musíš mít kvůli pár zmeškaným dnům individuální studijní plán? Vždyť jediné dny, kdy bys ve škole chyběla by byl odběr vajíček a transfer…možná pár kontrol, ale to by stačilo potvrzení od doktora, ne? Pokud jsou u vás na škole tak přísní s docházkou…však v případě nemoci taky neskončíš se studiem :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69005
21.9.12 14:12

Proč myslíš, že bys při IVF studium nezvládala? Nevím teda, jak extra náročnou máš školu, ale přednášky bývají nepovinné, těch pár návštěv na ultrazvuk si můžeš domluvit tak, abys zrovna měla volno, takže jde prakticky jen o den volna na punkci (a s tím teda šoupat nemůžeš, to je doktory pevně dané) a pak následný transfer (pevně daný). Já zvládala IVF při plném pracovním procesu a troufnu si říct, že to nikdo ani nepostřehnul, jen jsem měla během 14 dnů asi 2-3 návštěvy doktora a jeden den jsem si vzala dovolenou ;)

Ale k dotazu - myslím, že škole do přesné diagnózy nic není a když dr. vystaví doporučení, měli by ho akceptovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69005
21.9.12 14:13

Taky mě napadlo jako Alenku - kdybys měla pitomou chřipku, budeš mít absence vyšší než při IVF ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16732
21.9.12 14:14

@bisonka a proč bys musela mít kvůli ivf individuální plán? Během celého ivf jdeš párkrát na kontrolu(a k lékaři jít přece můžeš aniž bys měla problémy ve škole :think: ) a jedině v den odběru vajíček a transféru jsi doma :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
21.9.12 14:15
@ugluk píše:
Proč myslíš, že bys při IVF studium nezvládala? Nevím teda, jak extra náročnou máš školu, ale přednášky bývají nepovinné, těch pár návštěv na ultrazvuk si můžeš domluvit tak, abys zrovna měla volno, takže jde prakticky jen o den volna na punkci (a s tím teda šoupat nemůžeš, to je doktory pevně dané) a pak následný transfer (pevně daný). Já zvládala IVF při plném pracovním procesu a troufnu si říct, že to nikdo ani nepostřehnul, jen jsem měla během 14 dnů asi 2-3 návštěvy doktora a jeden den jsem si vzala dovolenou ;)Ale k dotazu - myslím, že škole do přesné diagnózy nic není a když dr. vystaví doporučení, měli by ho akceptovat.

Já teda měla po OPU dovolenou pár dní, ale jinak jsem taky chodila normálně do práce, i po transferu…není důvod být doma pokud člověk nedělá nic fyzicky náročného, což škola asi není :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69005
21.9.12 14:18

Pokud nestuduje FTVS nebo tak něco :)
Já jsem v tomhle dost extrémista, při čtyřech IVF jsem se pokaždé den po OPU cítila naprosto provozuschopně a ze dvou transferů jsem jela rovnou do práce (kancelář), paradoxně zrovna z těch dvou jsem otěhotněla, ale jak píšu, jsem spíš extrém, ale i tak myslím, že IVF ve srovnání s chřipkou na množství absence dost prohrává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
21.9.12 14:21
@ugluk píše:
Pokud nestuduje FTVS nebo tak něco :)
Já jsem v tomhle dost extrémista, při čtyřech IVF jsem se pokaždé den po OPU cítila naprosto provozuschopně a ze dvou transferů jsem jela rovnou do práce (kancelář), paradoxně zrovna z těch dvou jsem otěhotněla, ale jak píšu, jsem spíš extrém, ale i tak myslím, že IVF ve srovnání s chřipkou na množství absence dost prohrává.

Tak to zkusím příště taky, když to má takový úspěch :mrgreen: Já měla ET v sobotu, tak jsem měla dva dny klid…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69005
21.9.12 14:23

Jo, tak to jo Mně jednou vyšlo na sobotu OPU, to jsem měla absenci prakticky nulovou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1801
21.9.12 14:24

Díky holky :kytka: No já se bojím, že budu chybět o hodně víc, doktorka mě straší tím, že budu na stimulaci reagovat přehnaně a to prý pak bolí břicho…(nevím, jak nesnesitelně? Ale mě kvůli endomrše břicho bolí hodně často i jen tak, natož, když se v něm bude něco dít…) Pak po transferu, pokud to půjde, chci do školy chodit, ale pokud se to podaří, tak pravděpodobně budu muset zůstat doma (budu mít rizikové těhu). No a pokud se to nepodaří, tak se bojím, jaká bude první MS (i takhle musím být každý měsíc pár dní doma)…a školu náročnou nemám, ale jen co se týče učení, s docházkou je to horší, na některá cvika můžu chybět jen jednou, na některá dvakrát. Napadlo mě, že bych se s učitelema dohodla předem idividuálně, jestli mi to uznají od lékaře, aniž bych měla individuál. No a ten bych řešila, až pokud by se to povedlo. Jenže u nás je všechno na dlouhé lokte, když ho dám až v listopadu, tak se schválení dočkám tak na začátku letního semestru :roll: Chci to mít nějak pořešené předem, bojím se spoléhat na to, že se omluvím zpětně, školu chci opravdu dodělat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
21.9.12 14:27
@bisonka píše:
Díky holky :kytka: No já se bojím, že budu chybět o hodně víc, doktorka mě straší tím, že budu na stimulaci reagovat přehnaně a to prý pak bolí břicho…(nevím, jak nesnesitelně? Ale mě kvůli endomrše břicho bolí hodně často i jen tak, natož, když se v něm bude něco dít…) Pak po transferu, pokud to půjde, chci do školy chodit, ale pokud se to podaří, tak pravděpodobně budu muset zůstat doma (budu mít rizikové těhu). No a pokud se to nepodaří, tak se bojím, jaká bude první MS (i takhle musím být každý měsíc pár dní doma)…a školu náročnou nemám, ale jen co se týče učení, s docházkou je to horší, na některá cvika můžu chybět jen jednou, na některá dvakrát. Napadlo mě, že bych se s učitelema dohodla předem idividuálně, jestli mi to uznají od lékaře, aniž bych měla individuál. No a ten bych řešila, až pokud by se to povedlo. Jenže u nás je všechno na dlouhé lokte, když ho dám až v listopadu, tak se schválení dočkám tak na začátku letního semestru :roll: Chci to mít nějak pořešené předem, bojím se spoléhat na to, že se omluvím zpětně, školu chci opravdu dodělat…

Tak třeba se doktorka plete, to nemůže vědět dopředu, jak budeš reagovat ;) Dokud nebudeš mít opravdu rozjetý hyperstimulák, tak se dá celkem obstojně pořád fungovat…A neschopenku v těhotenství bych řešila, až se zadaří, pak by ti určitě vyšli vstříc si myslím. A rizikové těhu budeš mít automaticky proč? Kvůli té endometrióze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69005
21.9.12 14:30

Nenech se předem vystresovat, třeba to nakonec proběhne naprosto bez problémů a předem nikdo neví ;) S tím zajít za kantorama a zkusit se s nima domluvit, že tě čeká nějaké lítání po doktorech a nejseš si jistá, jestli nebudeš mít víc absencí, zda je možnost se domluvit (u nás třeba byla možnost v případě nouze jít na cvičení s jinou skupinou), to mi přijde jako rozumnej nápad.
S následným těhotenstvím - rizikovka nutná není, pokud nejsou jiné problémy, já ji neměla, cítila jsem se fajn a těhotenství jsem měla pohodovější než spousta přirozeně otěhotnivších. Ale i kdyby problémy byly, píšeš, že při těhotenství u vás individuál problém není a jak jsi otěhotněla, by mělo být každýmu putna ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
21.9.12 14:32
@ugluk píše:
Nenech se předem vystresovat, třeba to nakonec proběhne naprosto bez problémů a předem nikdo neví ;) S tím zajít za kantorama a zkusit se s nima domluvit, že tě čeká nějaké lítání po doktorech a nejseš si jistá, jestli nebudeš mít víc absencí, zda je možnost se domluvit (u nás třeba byla možnost v případě nouze jít na cvičení s jinou skupinou), to mi přijde jako rozumnej nápad.
S následným těhotenstvím - rizikovka nutná není, pokud nejsou jiné problémy, já ji neměla, cítila jsem se fajn a těhotenství jsem měla pohodovější než spousta přirozeně otěhotnivších. Ale i kdyby problémy byly, píšeš, že při těhotenství u vás individuál problém není a jak jsi otěhotněla, by mělo být každýmu putna ;)

Líp bych to nenapsala :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1801
21.9.12 14:34

alenka84 No to doufám, že se plete :-) Ale vůbec si to nedokážu představit, jak to všechno bude probíhat a jak to budu snášet (normálně toho vydržím hodně a nejsem zrovna citlivka, ale co se týče gyn. obtíží tak jsem si zatím všechno vždycky pěkně vyžrala…) Ale docela si mě uklidnila, že tedy člověk může fungovat, pokud není přímo ten hyperstimulák, díky :-) Jak říkám, vůbec nevím, co od toho čekat. A rizikové budu mít kvůli endometrioze a jednomu zamlklému potratu. Pokud to půjde, tak do školy chodit budu, co to půjde, radši budu mezi lidmi než zavřená doma, ale při tom minulém nezdařeném těhotenství jsem musela být doma a ležet (a stejně to nedopadlo). Tak váhám, zda to má nějaký smysl, v počáteční fázi těhu to přísné ležení (ale to je asi na jinou diskuzi ;) ), ale zase kvůli tomu pocitu, že člověk udělal maximum pro to, aby to dopadlo dobře, bych to asi dodržovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
21.9.12 14:37
@bisonka píše:
alenka84 No to doufám, že se plete :-) Ale vůbec si to nedokážu představit, jak to všechno bude probíhat a jak to budu snášet (normálně toho vydržím hodně a nejsem zrovna citlivka, ale co se týče gyn. obtíží tak jsem si zatím všechno vždycky pěkně vyžrala…) Ale docela si mě uklidnila, že tedy člověk může fungovat, pokud není přímo ten hyperstimulák, díky :-) Jak říkám, vůbec nevím, co od toho čekat. A rizikové budu mít kvůli endometrioze a jednomu zamlklému potratu. Pokud to půjde, tak do školy chodit budu, co to půjde, radši budu mezi lidmi než zavřená doma, ale při tom minulém nezdařeném těhotenství jsem musela být doma a ležet (a stejně to nedopadlo). Tak váhám, zda to má nějaký smysl, v počáteční fázi těhu to přísné ležení (ale to je asi na jinou diskuzi ;) ), ale zase kvůli tomu pocitu, že člověk udělal maximum pro to, aby to dopadlo dobře, bych to asi dodržovala.

jestli těhotenství bude prosperovat nebo ne neovlivníš ležením ;) Zamlklý potrat bývá důsledkem nějaké genetické vady embrya, takže si tělo poradí samo…samozřejmě je vhodné se trochu šetřit, ale pokud nemáš vyloženě problémy, tak není důvod ležet doma s nohama nahoře :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze