IVF - Individuální studijní plán

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1801
21.9.12 14:39

ugluk Jj, tak jsem to s těma kantorama myslela :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1801
21.9.12 14:42

alenka84 To si právě taky říkám :-) minule, než zjistili ZT, jsem špinila a brala Utrogestan a měla jsem ležet. Jenže to bylo úplně na palici prostě jen ležet a čekat, zda to dopadne dobře či ne :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
21.9.12 14:44
@bisonka píše:
alenka84 To si právě taky říkám :-) minule, než zjistili ZT, jsem špinila a brala Utrogestan a měla jsem ležet. Jenže to bylo úplně na palici prostě jen ležet a čekat, zda to dopadne dobře či ne :zed:

právě…ale tak uvidíš podle konkrétní situace jak na tom budeš, to se stejně moc dopředu odhadnout nedá :) A v kolikátém jsi vůbec ročníku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123

Já jsem u IVF chodila do práce i do školy, první vyšlo nějak zrovna před zkouškové, prostě jsem se domluvila individuálně s učiteli. Je to, jak kdo, většina to vzala v pohodě a vyšli mi vstříc ( i později kvůli odběru plodovky to vzali učitelé velmi dobře, dokonce se jeden strašně divil, že chci ještě chodit prezenčně, že by mu stačilo, když udělám nějakou práci a složím zkoušku :-) ), našla se ale i paní, která by si zasloužila pár facek a ještě měla blbý kecy, že život se musí brát pozitivně či co (nakonec mi totiž dala termín zkoušky tak báječně, že jsem jela domů po narkóze, učila jsem se odpoledne a druhý den jsem měla zkoušku - jiný termín nebyl). určitě bych to vzala cestou individuální domluvy, kdo ví jak dlouho to bude trvat, než opravdu otěhotníš - samozřejmě ti to přeju, co nejdřív, ale většině lidí se to na první pokus nepovede :nevim:

• Citovat
  • Upravit
11620

Taky jsme měli povinná cvičení, která bylo nutno všechna splnit, ale nebyl problém (v odůvodněných případech samo)se domluvit a na cviko přijít jindy. Já takto nahradila i pětihodinový blok (kvůli chirurgickému ambu zákroku). Určitě to půjde i u vás ;). Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1801
21.9.12 14:48

alenka84 Ve třetím na Bc. Jenže jednu školu už mám a tuhle jsem si musela u manžela vydupat, tak už ji prostě z principu (i dalších důvodů :-)) chci dodělat :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1801
21.9.12 14:50

novo123 Ano, počítám s možností, že to nemusí vyjít na první ani na pátý pokus. Ale pokud bych měla tak obrovské štěstí a vyšlo to, tak se pak nechci stresovat tím, jak to udělám ve škole :-) Většina vyučujících je u nás v pohodě, ale tehle semestr máme několik nových a od nich zatím nevím co čekat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69015
21.9.12 15:06

Souhlasím s Alenkou, že holt ten ZT nevyležíš :? Já měla ZT po prvním IVF, začala jsem špinit a pak už diagnostikovali, že konec nastal před pár týdny a nešlo dělat absolutně nic. Když jsem teď byla těhotná po 4. IVF, ach ta symbolika, začala jsem stejně špinit přesně ve stejný den jako předtím. Ale ani ti nevím, jak jsem se dokázala hodit do klidu a pocitu, že co se má stát, stane se a já nemám šanci to ovlivnit, brala jsem teda Utrogestan, to jo a taky neběhala žádné maratóny, ale naopak to chození do práce mi hrozně pomáhalo, že jsem se nemusela furt někde pozorovat, co mě kde píchá… ve výsledku špinění ustalo a od té doby vše na 1*. Čímž teda rozhodně neříkám bagatelizovat problémy a házet všecko za hlavu, někomu naopak hodně psychicky pomůže, že si může lehnout a nemusí se ani hnout, ale prostě pokud to doktoři posvětí a ženská se na to cítí, může být normální fungování spíš ku prospěchu věci ;)
Prostě nech to plynout a dělej, jak sama cítíš a co tě vlastní tělo nechá, někdy dokáže docela překvapit ;)
A hodně štěstí přeju, v otěhotnění i ve škole!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
21.9.12 15:11

Bisonka - to nebudeš vědět nikdy, jestli se s nima dá nebo nedá domluvit, dokud to nezkusíš. Já jsem neříkala nic o IVF, prostě jsem řekla, že musím na zákrok pod narkózou a pak nějaký klid na lůžku a bylo vymalováno. Nikdo se nezeptal, je to taková slušnost, nemontovat se do zdr. problémů druhých. Ani teda nevím, jak dlouho to trvá než individuální studijní plán vyřešíš přes studijní, pokud vím, tak známá něco takovýho řešila a umožnili jí to až od nového semestru. To je ale určitě na každé škole jinak. A co se zeptat přímo na studijním, já bych tam zavolala, nebudou si pamatovat tvoje jméno a když ti sdělí něco, co ti nebude vyhovovat, pak to už nebudeš muset řešit. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1801
21.9.12 18:58

ugluk Děkuju moc :hug:
novo123 O IVF také nemám v plánu mluvit, pokud to nebude vyloženě nutné. Kdyby náhodou někdo šťoural, tak řeknu právě gynekologické problémy a to už pak snad nikdo řešit nebude. U nás na studijním jsem naprosto neskutečný krávy, to se ani nedá popsat, jak se ony dokáží chovat. Respektive dá, ale bylo by to na dlouho :-D Nevím, jak dlouho trvá, než ho schválí, kamarádka si ho teďka zařizuje a vůbec zjistit co a jak a vyběhat si to, ji trvalo cca týden. Teď čeká na schválení, ale kantoři to víceméně berou tak, jako kdyby ho už měla. Doporučení od vedoucí oboru má a teď to jde přes studijní na potvrzení k řediteli a jednomu docentovi, který má na starosti takovéhle věci. Netuší, jak dlouho na to bude čekat a i proto jsem já nad tím začala přemýšlet takhle v předstihu. Protože už jen kvůli hnusným MS mívám problém tu docházku splnit. Ale zkusím se s nimi nejdřív domluvit jednotlivě.
Jinak jít na cviko s jinou skupinou u nás jde jen u někoho, někdo dovoluje jen jednou za semestr, někomu je to jedno. Ale všichni máme cvika ve stejné dny, takže pokud to nebude jen třeba kvůli kontrole, ale kvůli tomu, že mi je prostě ten den blbě, tak si stejně nepomůžu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4197
22.10.12 03:42

Ahoj. Všimla jsem si tohoto tématu. Mam podobný problém. Jen studuju VŠ dálkově. Při stimulaci jsem chodila do práce, lítala se synem do školy a na kroužky a ještě začala studovat VŠ. Potud vše dobrý až na břicho jako balon. Tři dny po transferu jsem dostala OHSS a byla týden na kapačkách a už pry mám být doma až do porodu. Dělám kancelářskou práci a dojíždím a i když nejsem zadna padavka, jsem rada že jsem doma a i tak nějak nic nestíhám. Je mi slabo. A točí se mi hlava několikrát za den a žaludek ani nemluvim. Upřímně si myslím, že IVF teda zas taková sranda není. Moje tělo reagovalo ne moc dobře. Nikomu bych OHSS nepřála. Já ale řeším spíš, jak to vyřešit, abych mohla na zkoušky a občas, tak jednou za 14 dní na přednášku, občas mi to vychází v jinou dobu než vycházky a není mi jasné jestli toto řešit se sociálkou nebo kde :-( Všem přeju štěstí a zdravé mimi ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
22.10.12 07:35

Tinakaterina - ahoj, já to tehdy řešila se svojí gyndařkou a upravila mi vycházky, tak abych přednášky stíhala. Navíc se říká, že příp. nepřítomnost doma v době, kdy nemáš vycházky můžeš vždycky vyřešit tím, že zajdeš za doktorem a on ti vystaví razítko, že jsi v tu dobu byla na kontrole, ale jak tohle funguje v praxi, to nevím. No moc vychytaný ten systém není. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
4197
22.10.12 08:47

@novo123
Díky za reakci : ) Zkusím to domluvit, v CARu mají většinou šupec, uvidím, jestli mě už přehodí mému doktorovi, s tím by byla asi lepší domluva, já mám na neschopence jen takovou malou kolonku a tam jsou vycházky od do a já je mám hodinu ráno (abych mohla odvézt syna do školy) a pak odpo, abych pro něj mohla chodit, nevěděla jsem, že to jde rozepsat různě na různý dny. Přednášky mám jednou za 14 dní v pátek nebo sobotu a jen dopolko, tak snad to nějak půjde. Díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
novo123
22.10.12 09:43

Ahoj, já jsem byla od 7. týdne u svého gynekologa. Vycházky jsem měla pořád stejně, ale od 8.00-17.00, takže školu jsem zvládala bez problémů. Teď mám jednu těhotnou klientku a má vycházky 12.00-18.00. Prý v tom byly na začátku roku nějaké změny, ale fakt je to hodně o tom, na čem se domluvíš s doktorem a celkově dvě hodiny denně mi přijde strašně málo 8o Hodně štěstí :palec:

• Citovat
  • Upravit
4197
22.10.12 10:13

Já mám celkem 6 - to je maximum co smí být od 1. 1. 2012. To by bylo ok, jen v pátek bych je potřebovala dopo a v sobotu. No uvidíme, co se bude dát dělat : )
 Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko