2 hudební nástroje naráz
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Jasně, proč ne? Jen to bude víc časově náročné, pokud bys chtěla oběma nástrojům věnovat stejný čas. A samozřejmě bez domácí přípravy, tedy cvičení, žádné rychlé zázraky nemůžeš očekávat. Ale kromě času a možná i financí v tom žádný problém nevidím. Klidně napiš SZ, odkud jsi. Třeba mám někoho známého z okolí ![]()
Příspěvek upraven 01.07.14 v 21:15
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli máš alespoň základní hudební vzdělání (umíš noty) a máš sluch, tak směle do toho. Když se může moje máma ve skoro sedmdesáti učit na klavír, proč bys nemohla ty zvládnout i dva nástroje? ![]()
- Citovat
- Upravit
Ano je to mozné, učila jsem takove žáky.
Sama hraji na více nástrojů, neni to nic divného. Navíc je to i příjemné, protože si nezatěžuje pohybový aparát jednostranně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já se učila na dva nástroje zároveň, když mi bylo 10, ale to jsem taky měla hodiny jen 1× nebo 2× týdně, teď si nejsem jistá..
Jinak housle jsou moc krásné, taky jsem na ně chtěl hrát, bohužel mi to nevyšlo, tak přeji hodně štěstí.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Myslím, že bez problému. Jen počítej s tím, že abys na oba hrála pořádně, vyžaduje to hodně času a úsilí. A v neposlední řadě i dost peněz za hodiny.
V době, kdy jsem ještě studovala, jsem hrála na klavír, flétnu, zpívala sólově a sborově. Ze začátku počítej, že Tě budou hodně bolet prsty - moc lidí si to neuvědomuje, než začnou hrát.
Příspěvek upraven 01.07.14 v 21:26
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děvčata tak to jste mě potěšila
Na piano jsem se naučila sama pár skladeb - tichou noc obě ruce, ale podle youtube. Což asi není ideální. Ale zase si říkám, že když umím psát hmatovou technikou na klávesnici a celkem hodně rychle, tak to bude asi podobné ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Děvčata tak to jste mě potěšilaNa piano jsem se naučila sama pár skladeb - tichou noc obě ruce, ale podle youtube. Což asi není ideální. Ale zase si říkám, že když umím psát hmatovou technikou na klávesnici a celkem hodně rychle, tak to bude asi podobné
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Děvčata tak to jste mě potěšilaNa piano jsem se naučila sama pár skladeb - tichou noc obě ruce, ale podle youtube. Což asi není ideální. Ale zase si říkám, že když umím psát hmatovou technikou na klávesnici a celkem hodně rychle, tak to bude asi podobné
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych to nedělala. Věnovala bych se pořádně jednomu nástroji. Zrovna ty housle jsou dost těžké a než zahraješ pěkný ton může trvat třeba rok…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak ja vim ze poradne skladby clovek zahraje treba za 3-8let. Jde mi o to, jestli se to vzajemne nerusi-neplete.
- Citovat
- Upravit
Anonymní - já bych začala tím klavírem a podle toho bych pak pokračovala, housle nejsou vůbec sranda. Na ně ani za rok nezahraješ slušně halí belí. Radši zkus ten klavír. Já svého času hrála i na tři hudební nástroje ale to bylo už po X letech jen tak ze srandy. Noty jsem uměla ve všech klíčích a hrála z listu skoro jako zpaměti. Mohla jsem si to dovolit. Zkus zatím piáno ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nevidím důvod, proč by zakladatelka nemohla začít na oba nástroje zaráz. (Možná jen rozdílné číslování prstů
) Naopak si aspoň bude lépe uvědomovat spojitosti (půltóny a tóny). Jako další pozitivum vidím v odlišném postoji/posezení, po nějaké době u nástroje člověk tuhne, aspoň to pozmění. Housle jsou dost těžké, ale začínající člověk nezvládne dlouhé cvičení, z nezvyklého postoje brzy bolí ruka a také prsty od strun. Ale to se s klavírem nevylučuje ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsem lektorka hry na kytaru, tak také přispěji se svojí trochou do mlýna..U dospělého bych to asi jako takový problém neviděla. Ale u dětí to moc rádi nemáme, ono pokud to dítě není opravdu talent, tak půjde vždy jeden nástroj stranou. On se ten čas, který tomu věnuje totiž nesmí krátit, ale násobit. Když třeba cvičí týdně hodinu, tak najednou tu hodinu nemůže rozdělit mezi dva nástroje, aby to mělo smysl. Ještě horší pak jsou děti, které dělají všechno - sport, hudbu, pionýra a já nevím co všechno. Mají toho strašně moc a je to podle mě škoda… já jsem spíš pro dělat méně věcí pořádně než moc a jen tak trochu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hezký večer všem diskutujícím,
chtěla jsem se na něco zeptat, od září uvažuji o soukromých hodinách hře na piano. Máme ho už dva roky doma a teď jsem se k tomu dokopala. S učitelkou bych chtěla 2-3× týdně. Ale co mě zajímá je to, zda je možné při úplném začátku začít přímo se dvěma nástroji /housle/ nebo mám počkat? Hudební sluch mám, žili jsme x let s hudebníkem a tenkrát mě spíš lákaly bicí. Holky co třeba hrajete nebo vyučujete? je to možné? nechci hrát jako profík, ale prostě umět noty, na Vánoce zvládnout pár koled a do toho zvládnout i nějakou vážnou skladbu. Časově na to mám v tom problém není. Jinak jsem x let zpívala, jenže to mi je teď asi k ničemu
A raději anonymně-známí nemusí vědět, že čumím po houslích