2 potraty během jednoho roku

Anonymní
18.7.17 19:36

2 potraty během jednoho roka

Ahoj
Je to pro mě čerstvé jsem druhý den po potratu/porodu v 5 měsíci. Během jednoho roka dva potraty oba v 5 měsíci, příčina neznámá prostě přestalo tlouct srdíčko, obě miminka měli být chlapečci..Před prvním těhotenstvím jsem byla naprosto v pořádku. Po prvním potratu mi po 3 měsících zjistili trombózu v celé noze, následovala léčba která trvá do dnes.Byla jsem odeslána na hematologii a přišli mi na leidanovo mutaci, že prý ty to dvě věci způsobilo první potrat. Při dalším těhotenství jsem byla hodně hlídaná píchala jsem si od začátku clexan a brala prášky na vysoký tlak. Screening ve 13 týdnu dopadl na jedničku, na hematologii všechny výsledky vždy v pořádku, srdíčko miminka vyšetřili a také bylo v pořádku. Ještě minulou středu jsem byla na kontrole a všechno bylo jak má být. Pak jsem si ve čtvrtek večer dělala domácí ultrazvuk na něm neslyšela ozvi srdeční, zkoušela jsem ještě ráno a nic.Tak jsem jela na gyndu a doktor mi to potvrdil :( Poslal mě do nemocnice kde jsem se dlouhých 27 hodin trápila. Byla mi doporučená genetika pro mě a partnera plus imunologie.
Nedokážu si to ničím vysvětlit, hrozně to bolí. Mám velký strach že se to bude opakovat. Měla jsem naději, že když si budu ředit krev a vše bylo v pořádku, že už to výjde.
Napadá mě jen že třeba nejsem schopná donosit chlapečka. :,(
Je tu někdo s podobným problémem jako mám já a donosil zdravé miminko? :(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2021
18.7.17 19:44

:,( Hrozně mě to mrzí, vím, jak to bolí. Já prvně přišla o mimčo v 8tt loni v lednu - klasika, zamlklý těhu. Otěhotněla jsem za 2 měsíce a následovalo ukázkových 6 měsíců. Pak jsem z ničeho nic začala rodit (25tt) :,( :,(
Následovaly hematolog. testy, genetika, hysteroskopie a další. Nepřišli na nic. Diagnóza:prostě smůla :,(
Vydrž a nevzdávej to :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
427
18.7.17 19:49

@Kelliee
To snad ne :( Upínám se momentálně na tu genetiku, imunologii a histologii miminka :,( Že konečně najdou příčinu :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2909
18.7.17 19:55

Moc me to mrzi. Mam za sebou 4 zt. Ne teda v tak vysokem stupni jako ty. Taky jsem si redila krev.
U nas se resilo nasledujici:

• hormonalni profil
  • imunologie
  • genetika
  • spermiogram
  • halosperm
  • hematologie
  • infekcni

Je to tezke, pokus se dat do poradku. Casem se dockas. Pokud chces, muzes napsat sz.

Příspěvek upraven 18.07.17 v 20:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2021
18.7.17 19:59

Když jsem byla na hematologii, tak mi vyšel hraniční leiden v první fázi. Šla jsem na na další testy za měsíc a tam už se leiden vyvrátil úplně, ale pamatuju si, že mě doktorka hned uklidňovala, že jsou horší mutace než leiden a že měla pacientku, co s mutací donosila až dokonce dvojčátka:-)
Víš, já si pořád říkala proč? Co se vlastně stalo? Já mám úžasnou jak gynekoložku, tak obvoďáka a oni mě poslali, kam mohli. Od konce 6nedělí (září 2016) až teď do května jsem lítala jen po doktorech. A všecko negativní. Já vím, mám být ráda, že mi nic nenašli, že jsem vlastně v pořádku, ale diagnóza „to se prostě stává“ je šílená (přijdeš-li o dítě).
Mě s manželem to teda hrozně semklo a jedeme dál, snažíme se o další :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19983
18.7.17 20:02

Mám za sebou 4sp a 1zt v průběhu několika let. Testy máme za sebou (štítná zlaza, imuno, hormonální profil, spermio, toxoplazmozu a nic. A teď se lecim s endometriozou a potom asi ivf. Dítě nemáme žádné a doufame že to jednou vyjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
427
20.7.17 22:08

Moc děkuji za zpětné zprávy. Určitě si vyžádám všechny vyšetření.
Hlodá mě červík, jestli se začít snažit dřív než proběhnou všechny vyšetření nebo počkat :,(.První jsem byla plná emocí a řekla, že už nikdy, že na to kašlu. Když čtu, že některým ženám na nic nepřišli a člověk neví co si pohlídat je to hrozný, na jednu stranu si přejeme, aby jsme byly zdraví, ale furt to ale a samé proč :zed:.Začali jste se snažením hned nebo čekali? Po prvním potratu/porodu jsme začaly hned a stejně se povedlo až po 7 měsících. Určitě ty co si procházíte tím samým nebo jste si prošli pochopíte :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4840
20.7.17 22:15

@Nikca200 Není to tak strašně nadlouho. Imunologie - tam Ti dají termín co cca 3 týdnů třeba, genetika taky tak.
Měla sis to obvolat hned, abys měla termíny, imuno by mělo být nejdříve po šestinedělí.
My měli histolku hotovou do 14 dnů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
427
21.7.17 16:13

@Efka2015
Můj doktor mě chce poslat na všechna vyšetření, až přijdou výsledky z histologie právě. Proto mi to přijde ještě na dlouho.
Ale chlap si to může oběhat už teď, že jo? Ten by teda měl jít na co vše?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4840
21.7.17 17:14

@Nikca200 No my máme všechna vyšetření za sebou, co jsme dodělávali po předchozím potratu je imunologie u Malíčkové a hematologii /mutace, apod/
Manžel má: několikrát spermiogram, pak docházel k Urologovi, přeléčila se Ureaplasma, pak byl na operaci s varikokélou. Na genetiku jsme šli společně a imunologii v Podolí taky spolu, v Plzni je to taky ve dvou, Malíčková dělá imuno jen ženě.
Pak mu jen nabírali krev na pohlavní nemocni v CAR při mém OPU.

My fakt měli histolku do 14 dnů :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
427
2.8.17 21:51

@Efka2015
V pondělí to budou 3 týdny a stále žádný výsledky :zed: :zed: Už je to pro mně moc dlouhý nic se neděje, neřeší :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4840
3.8.17 14:27

@Nikca200 možná jsou dovolené, zkus zavolat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty