Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Hrozně mě to mrzí, vím, jak to bolí. Já prvně přišla o mimčo v 8tt loni v lednu - klasika, zamlklý těhu. Otěhotněla jsem za 2 měsíce a následovalo ukázkových 6 měsíců. Pak jsem z ničeho nic začala rodit (25tt)
![]()
Následovaly hematolog. testy, genetika, hysteroskopie a další. Nepřišli na nic. Diagnóza:prostě smůla ![]()
Vydrž a nevzdávej to ![]()
@Kelliee
To snad ne
Upínám se momentálně na tu genetiku, imunologii a histologii miminka
Že konečně najdou příčinu ![]()
Moc me to mrzi. Mam za sebou 4 zt. Ne teda v tak vysokem stupni jako ty. Taky jsem si redila krev.
U nas se resilo nasledujici:
Je to tezke, pokus se dat do poradku. Casem se dockas. Pokud chces, muzes napsat sz.
Příspěvek upraven 18.07.17 v 20:01
Když jsem byla na hematologii, tak mi vyšel hraniční leiden v první fázi. Šla jsem na na další testy za měsíc a tam už se leiden vyvrátil úplně, ale pamatuju si, že mě doktorka hned uklidňovala, že jsou horší mutace než leiden a že měla pacientku, co s mutací donosila až dokonce dvojčátka:-)
Víš, já si pořád říkala proč? Co se vlastně stalo? Já mám úžasnou jak gynekoložku, tak obvoďáka a oni mě poslali, kam mohli. Od konce 6nedělí (září 2016) až teď do května jsem lítala jen po doktorech. A všecko negativní. Já vím, mám být ráda, že mi nic nenašli, že jsem vlastně v pořádku, ale diagnóza „to se prostě stává“ je šílená (přijdeš-li o dítě).
Mě s manželem to teda hrozně semklo a jedeme dál, snažíme se o další ![]()
Mám za sebou 4sp a 1zt v průběhu několika let. Testy máme za sebou (štítná zlaza, imuno, hormonální profil, spermio, toxoplazmozu a nic. A teď se lecim s endometriozou a potom asi ivf. Dítě nemáme žádné a doufame že to jednou vyjde.
Moc děkuji za zpětné zprávy. Určitě si vyžádám všechny vyšetření.
Hlodá mě červík, jestli se začít snažit dřív než proběhnou všechny vyšetření nebo počkat
.První jsem byla plná emocí a řekla, že už nikdy, že na to kašlu. Když čtu, že některým ženám na nic nepřišli a člověk neví co si pohlídat je to hrozný, na jednu stranu si přejeme, aby jsme byly zdraví, ale furt to ale a samé proč
.Začali jste se snažením hned nebo čekali? Po prvním potratu/porodu jsme začaly hned a stejně se povedlo až po 7 měsících. Určitě ty co si procházíte tím samým nebo jste si prošli pochopíte ![]()
@Nikca200 Není to tak strašně nadlouho. Imunologie - tam Ti dají termín co cca 3 týdnů třeba, genetika taky tak.
Měla sis to obvolat hned, abys měla termíny, imuno by mělo být nejdříve po šestinedělí.
My měli histolku hotovou do 14 dnů.
@Efka2015
Můj doktor mě chce poslat na všechna vyšetření, až přijdou výsledky z histologie právě. Proto mi to přijde ještě na dlouho.
Ale chlap si to může oběhat už teď, že jo? Ten by teda měl jít na co vše?
@Nikca200 No my máme všechna vyšetření za sebou, co jsme dodělávali po předchozím potratu je imunologie u Malíčkové a hematologii /mutace, apod/
Manžel má: několikrát spermiogram, pak docházel k Urologovi, přeléčila se Ureaplasma, pak byl na operaci s varikokélou. Na genetiku jsme šli společně a imunologii v Podolí taky spolu, v Plzni je to taky ve dvou, Malíčková dělá imuno jen ženě.
Pak mu jen nabírali krev na pohlavní nemocni v CAR při mém OPU.
My fakt měli histolku do 14 dnů ![]()
@Efka2015
V pondělí to budou 3 týdny a stále žádný výsledky
Už je to pro mně moc dlouhý nic se neděje, neřeší ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.
Ahoj
Poslal mě do nemocnice kde jsem se dlouhých 27 hodin trápila. Byla mi doporučená genetika pro mě a partnera plus imunologie.

Je to pro mě čerstvé jsem druhý den po potratu/porodu v 5 měsíci. Během jednoho roka dva potraty oba v 5 měsíci, příčina neznámá prostě přestalo tlouct srdíčko, obě miminka měli být chlapečci..Před prvním těhotenstvím jsem byla naprosto v pořádku. Po prvním potratu mi po 3 měsících zjistili trombózu v celé noze, následovala léčba která trvá do dnes.Byla jsem odeslána na hematologii a přišli mi na leidanovo mutaci, že prý ty to dvě věci způsobilo první potrat. Při dalším těhotenství jsem byla hodně hlídaná píchala jsem si od začátku clexan a brala prášky na vysoký tlak. Screening ve 13 týdnu dopadl na jedničku, na hematologii všechny výsledky vždy v pořádku, srdíčko miminka vyšetřili a také bylo v pořádku. Ještě minulou středu jsem byla na kontrole a všechno bylo jak má být. Pak jsem si ve čtvrtek večer dělala domácí ultrazvuk na něm neslyšela ozvi srdeční, zkoušela jsem ještě ráno a nic.Tak jsem jela na gyndu a doktor mi to potvrdil
Nedokážu si to ničím vysvětlit, hrozně to bolí. Mám velký strach že se to bude opakovat. Měla jsem naději, že když si budu ředit krev a vše bylo v pořádku, že už to výjde.
Napadá mě jen že třeba nejsem schopná donosit chlapečka.
Je tu někdo s podobným problémem jako mám já a donosil zdravé miminko?