2 roky nezaměstnaná
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Pokud je životopis psán stejnou češtinou, je i to pozvání na pohovor úspěch ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mne by se libilo byt modelka nebo chirurg, ale asi bych taky byla nezamestnana, tak holt mam normalni praci.
A kdo te 2 roky zivi?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Jak vysvětlit na pohovoru, proč mám v životopise skoro 2 letou pauzu?
Jsem nezaměstnaná, na úp. Na pohovory mě pozvou a víc nic. Ptají se na to zda jsem nějakou brigádu nebo zaměstnaní měla, řekla jsem že bohužel ne, až teď mi došlo, že jim asi přijdu jako nemakačenko.
Jenže to není o tom, že bych neuměla pracovat nebo nechtěla.
Ale já nedokážu odpovědět na prac. nabídku, která mě nebude bavit.
Měla bych jsem sice práci, prac. náplň v životopise, která by trvala asi jen pár měsíců, protože bych jsem do zaměstnaní chodila s nechutí a otrávená, že do ni jít musím. A to by mě nebavilo
Tedy jsem odpovídala a odpovídám na prac. nabídky firem, které by mě bavili, chodila bych jsem do práce ráda a hlavně bych jsem byla ráda součástí firmy a tedy chci být i dlouholetým zaměstnancem dané firmy (většinou jako skladník).
Jak to firmě podat, aby mi dali šanci? Ok, uznávám byla to blbost měla jsem brát vše i nějakou prodavačku v supermarketu, neměla bych jsem díru v životopise. Jenže být trestaná teď za něco co už zpátky nevrátíma pauza se i díky tomu prodlužuje a já jsem v jejich očí asi ještě větší nemakačenko
Skladnik, ktery nemuze najit 2 roky praci
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jedině mne napadá uvést práci v zahraničí, třeba i dobrovolnou. Po mne pak potvrzení o práci v zahraničí - zápočtový list, nikde během přijímacího řízení nechtěli.
Jinak tedy o práci v cizině jsi nikdy neuvažovala? To by mohl být dobrý start.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ainy píše:
Pokud je životopis psán stejnou češtinou, je i to pozvání na pohovor úspěch
Dva roky (aniž by se jednalo o RD, studium atd.) bez jediné brigády…asi bych servilně lezla do zadku tomu, kdo tě živil doposud
.
- Citovat
- Upravit
Budeš muset vzít práci, která tě sice nebude bavit, ale uživí tě. Ono většina lidí, která chce být součástí firmy, nenastupuje hned na vysněné místo. Ale postupně se k němu propracuje.
A prosím, nepoužívej spojení „bych jsem“, to je něco příšerného.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak víš ze té práce ba kterou cekas bude tak bavit? Sedíš na zadku a cekas až ti spadne dokonalá práce do klína? No pak tak trochu nemakacenko jsi, ne? Dospěly člověk se chce především SÁM uživit. Až když to dokáže, muže hledat tu dokonalou praci, pokud ti tedy zaměstnavatele rovnou netrhaji ruce, ze
- Citovat
- Upravit
Nějak nevěřím, že by si za 2 roky nesehnala praci jako skladník. To fakt ani neříkej ![]()
Ale jen sedět doma a čekat na dokonalou práci, to je nemakačenko.
A prosím „bych jsem“ už nikdy nepiš
Příspěvek upraven 22.02.22 v 18:52
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já nechci rýpat, ale kdyby se k tomu tak postavil každý tak nikdo pomalu nepracuje..
Prostě v životě neni všechno o tom, že děláme co nás baví. Neříkám, chodit vyloženě někde z nechutí a pomalu deprese, ale třeba nevěřím, že za ty roky nebyla třeba prodavačka např. v butiku a nebo v cukrárně a nebo recepční,..
Upřímně, mě to napadlo taky, a le ne ani z uvodu, protože jsem si říkala, tak třeba měla nemocné děti, a nebo se starala o nemocného nějaké člena a nebo narovinu, že se s manželem domluvili a ona byla v domácnosti, ale věta.. že bych to práce chodila z nechutí, když musím a nebaví mě, že by tě to nebavilo, tak radši máš dlouhou mezeru, tak to radši už nikde neříkej, nebo si to fakt budou myslet, že se ti pracovat nechce..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A co jsi za ty dva roky udělala pro to, aby ses mohla ucházet o práci, která tě bude bavit? Nějaký rekvalifikační kurz, atestace, studium jazyka? Nic?
Pokud ano, můžeš tím argumentovat. Pokud ne, tak zkrátka a jednoduše nemakačenko jsi. Nedovedu si představit být dva roky doma a nevzít ani pitomou brigádu v Mekáči
To asi neokecáš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale já když nad tím přemýšlím, neni to výmysl
Já si nedovedu představit tam být dva roky, protože já byla na UP 4 měsíce a za tu dobu mě hnali na 3 pohovory, a dva krátké kurzy,
Nějak si nedovedu představit, že bych tam řekla, že půjdu jenom tam, kde mě to bude bavit, že nechci chodit z práce otrávená, to se mi nechce.
![]()
A pokud ano to tam snad máš někde známou nebo to neni možné ![]()
Samozřejmě práci jako takovou nenašli, ale určitě člvoěka neenchali jen tak jakože… nic
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Jsem nezaměstnaná, na úp. Na pohovory mě pozvou a víc nic. Ptají se na to zda jsem nějakou brigádu nebo zaměstnaní měla, řekla jsem že bohužel ne, až teď mi došlo, že jim asi přijdu jako nemakačenko.
Měla bych jsem sice práci, prac. náplň v životopise, která by trvala asi jen pár měsíců, protože bych jsem do zaměstnaní chodila s nechutí a otrávená, že do ni jít musím. A to by mě nebavilo
Tedy jsem odpovídala a odpovídám na prac. nabídky firem, které by mě bavili, chodila bych jsem do práce ráda a hlavně bych jsem byla ráda součástí firmy a tedy chci být i dlouholetým zaměstnancem dané firmy (většinou jako skladník).
Jak to firmě podat, aby mi dali šanci? Ok, uznávám byla to blbost měla jsem brát vše i nějakou prodavačku v supermarketu, neměla bych jsem díru v životopise. Jenže být trestaná teď za něco co už zpátky nevrátíma pauza se i díky tomu prodlužuje a já jsem v jejich očí asi ještě větší nemakačenko
Normálně chodí lidi do práce kvůli penězům. To, že je zároveň baví, je velký úžasný bonus, který si uměli v předstihu zařídit. Zdravý jedinec s takovou dírou v životopise, působí neduveryhodně. Teď to budeš muset vzít,, pozpátku" a nastoupit prostě tam, kde Tě přijmou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já teď napíšu něco co asi nechceš slyšet ale prostě na světě je to už zařízený tak že každý nemůže dělat takovou práci která by ho bavila. Ano já vím život v tomhle prostě není fér ale bohužel lepší systém asi vymyslet nejde.
To bychom jinak měli samé modelky, moderátorky, herce, herečky, zpěvačky ale nebylo by kde koupit rohlík a nebyl by nikdo kdo by ho upekl.
teď trochu odbočuji ale víš jak to myslím.
prostě 99% lidí si myslím že mají takovou práci která je úplně nebaví a raději by dělali něco jiného ale holt to jinak nejde ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@unuděná píše:
A co jsi za ty dva roky udělala pro to, aby ses mohla ucházet o práci, která tě bude bavit? Nějaký rekvalifikační kurz, atestace, studium jazyka? Nic?Pokud ano, můžeš tím argumentovat. Pokud ne, tak zkrátka a jednoduše nemakačenko jsi. Nedovedu si představit být dva roky doma a nevzít ani pitomou brigádu v Mekáči
To asi neokecáš.
Atestace a studim jazyka na skladnika? Podle mne si dela pr*el..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
a pauza se i díky tomu prodlužuje a já jsem v jejich očí asi ještě větší nemakačenko
Jak to firmě podat, aby mi dali šanci? Ok, uznávám byla to blbost měla jsem brát vše i nějakou prodavačku v supermarketu, neměla bych jsem díru v životopise. Jenže být trestaná teď za něco co už zpátky nevrátím