2 roky - unavený, teplota, nechce jíst

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
857
20.7.12 20:21

2 roky- unavený, teplotka, nechce jíst

Prosímvás jdu k vám pro radu, jestli nevíte co to může být.

Malý byl celý den v pohodě..vysmátý. Dnes nemá vůbec chuť k jídlu (za celý den jeden párek a půlka jogurtu). Ráno měl trošku řidší hovínka než obvykle ale jinak byl ok. Vypil i dost tekutin dopoledne. Okolo 3. hodiny jsem ho odvedla babičce (byli na procházce a má ho na hlídání) a teď mi volala, že už měl 2× průjem, nic nesnědl, nechce pít a má teplotku 39°C. Je prý hodně spavý..že furt polehává a chce spinkat..celkově nějak moc unavený. Říkala, že už venku seděl v kočárku a koukal mimo a nechtěl si ani hrát. :? Poslala jsem jí panadol na snížení teplotky a teď ho dala spinkat. Za dvě hodiny mu změří teplotku a pokud neklesne tak automaticky jedu na pohotovost.

Můj dotaz směřuje od čeho to může mít?? Celou dobu byl v pořádku a teď průjem, teplotky, únava. Normálně bych to přikládala sluníčku ale to by venku muselo nějaké svítit :| že by snědl něco špatného taky nehrozí..prostě mám strach co to může být. Nekašle, nemá rýmu..prostě NIC.. :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5453
20.7.12 20:33

Ahoj mám taky dvouletáka. Hele může to být cokoli, s tou pohotovostí bych počkala. Malej měl před měsícem taky horečku, nechtěl nic ani pít, peklo :zed: vím jak ti je.Ale druhej den už lepší, ale jíst začal až za 3 dny. Ránp vypil mlíko a tím to skončilo. Do jídla nenutit, nevadí že nebude jíst, ale ty tekutiny do něj nějak dostat. Uvidíš, jak mu bude zítra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5453
20.7.12 20:35

Jo a taky neměl jiné příznaky, opravdu počkej a uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
20.7.12 20:36

Dítě, které se projevuje nemocně, vozit v kočárku? :roll: :nevim:
Automaticky na pohotovost?
Proč? Teplota je přirozená reakce organismu na plno věcí, nemyslím si, že pár hodin od toho, co mu stoupla, ti doktor vystřelí diagnosu z rukávu, teda pokud se nedrží za uši, nebo mu nejde polykat apod…
Navíc tahat dítě s vysokou horečkou po čertech ´dáblech, to je tak na odstřel rodičů :zed:
Raděj si nastuduj srážení teplot a co vy, jako rodiče pro úlevu dítěte můžete udělat, ráno moudřejší večera, může být jen přetažený, nebo na něj přišla střevní chřipka, něco špatného snědl( PÁREK VE DVOU LETECH :roll: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
20.7.12 20:41

Nejspíš jen nějaká viróza. Nechat v klidu, odpočívat, hodně tekutin, dietu. Vysadit mléčné výrobky. Teplotu srážet obezřetně.
Na pohotovost bych jela v případě dlouhotrvající teploty (co nejde srazit), zhoršení průjmu, zvracení, odmítání tekutin. Jinak ne.
Jo a pro takhle malé dítě bych si k babičce přijela a neposílala panadol…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
katkaz nepřihl.
20.7.12 20:51

Ahoj,
ted to malý měl taky, jsou mu dva roky, tři dny doma s teplotama, čtvrtý den jsem šla k dr. ta řekla, že to je prostě nějaká viroza (měl jen teploty, kašel rýma nic). Ovšem jestli mu bude přetrvávat průjem tak k dr běž určitě a samozřejmě kdyby vůbec nepil a měl srágoru, tak bych šla třetí den klidně na pohotovost.
Neboj, jestli bude aspon něco pít a průjem přestane, tak bych taky tak 3 dny počkala.

• Citovat
  • Upravit
becky87
20.7.12 20:59

Tak zatim bych neplasila ;) Muze byt opravdu jen pretazeny. Kazdopadne hodne davat tekutiny, popripade nurofen, nebo cipek, jo a maleho bych asi chtela mit u sebe ;)

• Citovat
  • Upravit
857
20.7.12 21:03
@berry4 píše:
Dítě, které se projevuje nemocně, vozit v kočárku? :roll: :nevim:
Automaticky na pohotovost?
Proč? Teplota je přirozená reakce organismu na plno věcí, nemyslím si, že pár hodin od toho, co mu stoupla, ti doktor vystřelí diagnosu z rukávu, teda pokud se nedrží za uši, nebo mu nejde polykat apod…
Navíc tahat dítě s vysokou horečkou po čertech ´dáblech, to je tak na odstřel rodičů :zed:
Raděj si nastuduj srážení teplot a co vy, jako rodiče pro úlevu dítěte můžete udělat, ráno moudřejší večera, může být jen přetažený, nebo na něj přišla střevní chřipka, něco špatného snědl( PÁREK VE DVOU LETECH :roll: )
Špatně si ho pochopila..on byl venku v pohodě, ale nechtěl si ani hrát a jen seděl v kočárku. Až teď večer se mu objevila teplota.Co se týče té pohotovosti, tak o té uvažuji pokud mu teplota neklesne jelikož u nás když je teplota nad 39 tak musíme ihned jet, jelikož měl jako miminko problémy s ledvinama. A tam je právě pouze teplota, únava až apatičnost. Jinak fakt nechápu co máš za problém s tím, že dám dítěti na snídani párek. Pokud ho má dítě jednou za měsíc tak v tom nevidím problém. Takové názory mi fakt teď pomůžou!
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
becky87
20.7.12 21:05

@Nikimu Vis co, je mozne, ze i ten parek mu proste nesedl :nevim:

• Citovat
  • Upravit
29577
20.7.12 21:15

@Nikimu doporučuji příště pořádně rozvést okolnosti, o párku jsem své mínění napsala- ty problémy může mít klidně z něj.
Já s tím problém nemám, dítěti bych prostě nedala :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3839
20.7.12 21:17
@blorchi píše:
@Nikimu Vis co, je mozne, ze i ten parek mu proste nesedl :nevim:

to je fakt. já si dát párek, tak se taky :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2393
20.7.12 21:22

Ježiši já zírám vždy když se někdo postaví úplně k tématu.. opačně!.. to pak je radost číst.. kámoška má taky skoro dvouletýho klučinu a tedka měl taky průjem a teplotku ale má to nejsíš že ju rostou 3 zoubky najednou.. udělej vše podle sebe myslím si že bud eopravdu nejlepší přeměřit jesly zabere panadol a kdyžtak pohotovost vysoké teploty nejsou dobré ani pro dítko který nemělo jako novorozenátko běco s ledvinama :hug: :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2106
20.7.12 22:05

Ja jako prvne bych ho vzala domu a nenechala u babicky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5278
20.7.12 22:31

Naše holky maj dneska to samé - nejí, jsou unavený a mají teplotu! srážím teplotu a čekám, co se z toho vyvine…tuším, že dnes v noci spát nebudu… :roll: no ale co nespim už dve noci, tak dám i třetí! ale skoro to fakt vypadá na nějakou virozu - byli jsme v pondělí v herně! ale žádnej kašel ani rýma, ani vyrážka… :nevim: kadění bylo sice řidčí, ale to občas mívaj! tak uvidíme!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4542
20.7.12 22:32

Viděla bych to na střevní (nebo jakoukoliv) jinou virózu, může být klidně i jednodenní… chytnout může kdekoliv… jen bych viděla jako úplně zbytečné jet v noci na pohotovost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí