Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosímvás jdu k vám pro radu, jestli nevíte co to může být.
Malý byl celý den v pohodě..vysmátý. Dnes nemá vůbec chuť k jídlu (za celý den jeden párek a půlka jogurtu). Ráno měl trošku řidší hovínka než obvykle ale jinak byl ok. Vypil i dost tekutin dopoledne. Okolo 3. hodiny jsem ho odvedla babičce (byli na procházce a má ho na hlídání) a teď mi volala, že už měl 2× průjem, nic nesnědl, nechce pít a má teplotku 39°C. Je prý hodně spavý..že furt polehává a chce spinkat..celkově nějak moc unavený. Říkala, že už venku seděl v kočárku a koukal mimo a nechtěl si ani hrát.
Poslala jsem jí panadol na snížení teplotky a teď ho dala spinkat. Za dvě hodiny mu změří teplotku a pokud neklesne tak automaticky jedu na pohotovost.
Můj dotaz směřuje od čeho to může mít?? Celou dobu byl v pořádku a teď průjem, teplotky, únava. Normálně bych to přikládala sluníčku ale to by venku muselo nějaké svítit
že by snědl něco špatného taky nehrozí..prostě mám strach co to může být. Nekašle, nemá rýmu..prostě NIC.. ![]()
Ahoj mám taky dvouletáka. Hele může to být cokoli, s tou pohotovostí bych počkala. Malej měl před měsícem taky horečku, nechtěl nic ani pít, peklo
vím jak ti je.Ale druhej den už lepší, ale jíst začal až za 3 dny. Ránp vypil mlíko a tím to skončilo. Do jídla nenutit, nevadí že nebude jíst, ale ty tekutiny do něj nějak dostat. Uvidíš, jak mu bude zítra.
Dítě, které se projevuje nemocně, vozit v kočárku?
![]()
Automaticky na pohotovost?
Proč? Teplota je přirozená reakce organismu na plno věcí, nemyslím si, že pár hodin od toho, co mu stoupla, ti doktor vystřelí diagnosu z rukávu, teda pokud se nedrží za uši, nebo mu nejde polykat apod…
Navíc tahat dítě s vysokou horečkou po čertech ´dáblech, to je tak na odstřel rodičů ![]()
Raděj si nastuduj srážení teplot a co vy, jako rodiče pro úlevu dítěte můžete udělat, ráno moudřejší večera, může být jen přetažený, nebo na něj přišla střevní chřipka, něco špatného snědl( PÁREK VE DVOU LETECH
)
Nejspíš jen nějaká viróza. Nechat v klidu, odpočívat, hodně tekutin, dietu. Vysadit mléčné výrobky. Teplotu srážet obezřetně.
Na pohotovost bych jela v případě dlouhotrvající teploty (co nejde srazit), zhoršení průjmu, zvracení, odmítání tekutin. Jinak ne.
Jo a pro takhle malé dítě bych si k babičce přijela a neposílala panadol…
Ahoj,
ted to malý měl taky, jsou mu dva roky, tři dny doma s teplotama, čtvrtý den jsem šla k dr. ta řekla, že to je prostě nějaká viroza (měl jen teploty, kašel rýma nic). Ovšem jestli mu bude přetrvávat průjem tak k dr běž určitě a samozřejmě kdyby vůbec nepil a měl srágoru, tak bych šla třetí den klidně na pohotovost.
Neboj, jestli bude aspon něco pít a průjem přestane, tak bych taky tak 3 dny počkala.
Tak zatim bych neplasila
Muze byt opravdu jen pretazeny. Kazdopadne hodne davat tekutiny, popripade nurofen, nebo cipek, jo a maleho bych asi chtela mit u sebe ![]()
@berry4 píše:Špatně si ho pochopila..on byl venku v pohodě, ale nechtěl si ani hrát a jen seděl v kočárku. Až teď večer se mu objevila teplota.Co se týče té pohotovosti, tak o té uvažuji pokud mu teplota neklesne jelikož u nás když je teplota nad 39 tak musíme ihned jet, jelikož měl jako miminko problémy s ledvinama. A tam je právě pouze teplota, únava až apatičnost. Jinak fakt nechápu co máš za problém s tím, že dám dítěti na snídani párek. Pokud ho má dítě jednou za měsíc tak v tom nevidím problém. Takové názory mi fakt teď pomůžou!
Dítě, které se projevuje nemocně, vozit v kočárku?![]()
Automaticky na pohotovost?
Proč? Teplota je přirozená reakce organismu na plno věcí, nemyslím si, že pár hodin od toho, co mu stoupla, ti doktor vystřelí diagnosu z rukávu, teda pokud se nedrží za uši, nebo mu nejde polykat apod…
Navíc tahat dítě s vysokou horečkou po čertech ´dáblech, to je tak na odstřel rodičů
Raděj si nastuduj srážení teplot a co vy, jako rodiče pro úlevu dítěte můžete udělat, ráno moudřejší večera, může být jen přetažený, nebo na něj přišla střevní chřipka, něco špatného snědl( PÁREK VE DVOU LETECH)
@Nikimu doporučuji příště pořádně rozvést okolnosti, o párku jsem své mínění napsala- ty problémy může mít klidně z něj.
Já s tím problém nemám, dítěti bych prostě nedala ![]()
@blorchi píše:
@Nikimu Vis co, je mozne, ze i ten parek mu proste nesedl
to je fakt. já si dát párek, tak se taky ![]()
Ježiši já zírám vždy když se někdo postaví úplně k tématu.. opačně!.. to pak je radost číst.. kámoška má taky skoro dvouletýho klučinu a tedka měl taky průjem a teplotku ale má to nejsíš že ju rostou 3 zoubky najednou.. udělej vše podle sebe myslím si že bud eopravdu nejlepší přeměřit jesly zabere panadol a kdyžtak pohotovost vysoké teploty nejsou dobré ani pro dítko který nemělo jako novorozenátko běco s ledvinama
![]()
Naše holky maj dneska to samé - nejí, jsou unavený a mají teplotu! srážím teplotu a čekám, co se z toho vyvine…tuším, že dnes v noci spát nebudu…
no ale co nespim už dve noci, tak dám i třetí! ale skoro to fakt vypadá na nějakou virozu - byli jsme v pondělí v herně! ale žádnej kašel ani rýma, ani vyrážka…
kadění bylo sice řidčí, ale to občas mívaj! tak uvidíme!
Viděla bych to na střevní (nebo jakoukoliv) jinou virózu, může být klidně i jednodenní… chytnout může kdekoliv… jen bych viděla jako úplně zbytečné jet v noci na pohotovost.