Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Rozmary, tak s tim bych si az tak nezahravala, zkusila odchytit nejlepe ranni moc a s ni zabehla k MUDr´, pokud to zanej je, je to na preleceni ATB
Matyas mel zanet ted v unoru a skoncil s retenci moce a nasledne opak. cevkovanim ( puvodne to zacalo zrejme rotavirovou infekci a naslednym prestoupenim E-colli do mocovych cest). Od hospitalizace nas uchranilo jen to, ze na te urologii delam a troufla jsem si byt i s katetrem doma…Mmch, neleceny zanet mocaku ma vzestupnou tendenci a muze skoncit az zanetem ledvin…
Odchytni moč a zajed hned na pohotovost, tam by ti měli říct, jestli je to akutní nebo ne. jestli je moč kalná, tak je to vážný.
máme s tím zkušenosti, malej je po operaci ledviny a trpí na záněty, určitě bych na nic nečekala a jela.
teplotu má?
Teplotu měla tři dny, má navíc ještě angínu a rostou jí 4 nové zuby, takže těžko říct z čeho ta horečka je, ale byla pořád kolem 40,dnes už je to lepší. K doktorovi se určitě chystám s močí, ale myslela jsem zatím jestli jí můžu něco dát abych jí ulevila. Se zánětama ledvin máme až nechutně moc zkušeností ze starší, dojížděla na nefrologii, malá musela po porodu taky, aby třeba neměla taky problémy, ale všechno v pořádku, tak teď jen klepu na dřevo aby se to u ní neobjevilo taky. Navíc jsem s holkama blbka byla minulej tejden v kryťáku, tak třeba i ten chlor udělal svoje ![]()
Jo a taky už je přes den úplně bez plín a snaží se i v noci se nepočůrat, takže se většinou vzbudí a bulí, tak jdem na záchod a dobrý, možná jí to bříško bolí taky z toho jak to drží.
Ahoj, malá poslední tři dny málo čůrá, snaží se to co nejdýl držet a když už jde, tak brečí, asi jí to bolí a pokaždý když spadne, nebo brkne, tak se chytá za břicho a brečí. Může to být zánět močáku? Co se může tak malým dětem dát? Mám doma brusinky, ale ty jsou až od třech let, urolog. čaj taky nemůže, tak nevim