Septické teploty

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Mrkvetka
16.6.12 07:38

Septické teploty

Holky, měly vaše dítka septické teploty? My už se v nich motáme čtvrtý týden, lítáme z testů do testů a nic nám zatím neobjevili… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16631
16.6.12 07:42
@Mrkvetka píše:
Holky, měly vaše dítka septické teploty? My už se v nich motáme čtvrtý týden, lítáme z testů do testů a nic nám zatím neobjevili… :nevim:

Nemám s nima os. zkušenost z pohledu mámy, ale jsem zdrav. sestra a vím, že mohou trvat dýl než se na něco přijde… zažila jsem..
Brali vám hemokulturu v době sept. špičky / v době kdy se TT zvýšila /?? Držím palec, aby vám bylo brzy dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
16.6.12 07:52

Prcek měl teď dva dny teploty a lítalo to přes 40 °C a pak to zase hnedka klesalo. A kupodivu začly ráno. Takže druhý den po o už dostal ATB (on má rozšířenou pánvičku ledvinnou, takže se počítá s tím, že tam se může cosi vyrojit) a dobrý.
Jinak kolegyně holčička měla opakované horečky, testovali kdeco a uzavřeli to jako PFAPA syndrom (periodické horečky)… žádná léčba, jen v době ataky Prednison.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mrkvetka
16.6.12 07:53

Ve špičce jen krevní obraz, CRP a leukocyty, vše v normě, hladina hemoglobinu na 110, což je trochu nižší… Dělali mu i RTG plic, čeká nás sono bříška na vyloučení vředů, imunologie, vyšetření na anémii, štítnou žlázu, mononukleźu a toxoplazmózu, moč sedimentace a chemicky, minulá (cca před týdnem)byla čistá. V 18ti měsících má stále 9kg, už půl roku nepřibral… Uzliny má zduřelé na krku a v tříslech cca 10 měsíců. Už z toho začínám být na prášky, zatím vše směřuje k autoimunitní poruše nebo skrytému infektu močových cest. Do roka bral 3×ATB, jednou hospitalizace, pak začal brát Aerius proti alergii a Imunoglukan a byl relativní klid. A už v tom lítáme zase…

• Citovat
  • Upravit
Mrkvetka
16.6.12 07:55

@danyk O tom jsem ještě neslyšela :think: Nejvíc se děsím nějaké skryté formy nádorového onemocnění… Snad se nám to vyhne…

• Citovat
  • Upravit
24292
16.6.12 07:58

Zase jestli má CRP a leuko v pořádku, tak to by infekci neodpovídalo. Ale ty uzliny by mě taky děsily. Kde se prckovi věnují, nějaký větší špitál?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mrkvetka
16.6.12 08:03

Zatím stále jen pediatrička, posílá nás na příslušná pracoviště… Kdyby byly leuko aspoň trošku zvýšené, byla bych asi klidnější, takhle to vypadá, že neprobíhá žádná imunitní odezva… A to mě děsí ještě víc…

• Citovat
  • Upravit
24292
16.6.12 08:12

Ta imunologie prcka čeká kdy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mrkvetka
16.6.12 08:13

Hned v pondělí… V úterý budeme snad o trošku chytřejší, ale jsem z toho nervózní…

• Citovat
  • Upravit
24292
16.6.12 08:39

Tak já z pátka čekám na vyšetření moče prcka na bakteriologii, v pondělí bude část a v úterý druhá. Čekání je blbý. Naštěstí prcek už nemá teplotu, jen se modlím, aby ta antibiotika, co dostal, zabírala na to, co mu vykultivujou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mrkvetka
18.6.12 09:42

@danyk Tak jak jste dopadli Danyk? My máme za sebou odběry krve, s osmnáctiměsíčním prckem masakr. Zažádala jsem si i o parazitologické vyšetření, to by klidně taky mohlo být ono… A na ostatní výsledky čekáme, budou zítra. A právě jsem stornovala dovolenou, chjo…

• Citovat
  • Upravit
24292
18.6.12 09:49

Od soboty je bez teploty, právě nechce spát :cert:, odpoledne po vyspání a svačině razíme obhlédnout pediatra, abychom ho poinformovali, jak je prckovi dobře a domluvili se evnetuálně na kontrolním odběru moče. Doufám, jen že ne další úterý, to už máme totálně plný.
Parazitologie… myslíš nějaký roupíky či škrkavky z pískoviště? Náš prcek snáší odběry dobře, ale možná byl ještě malej, jsem zvědavá na příští úterý, jestli nezbourá celej Motol :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mrkvetka
18.6.12 09:54

Přesně tak, vzhledem k tomu, že nepřibírá, bych i docela věřila, že něco bude mít. U našich si občas pohladí ovečky, je v kontaktu s hromadou psů… A co jsem vyčetla, tak by to klidně mohlo způsobovat i tu autoimunitní poruchu, v čechách se obecně paraziti podceňují a netestují…
Malej nás v ordinaci přepral tři, je rozbodanej, samá modřina… A ani mu nenabrali dost krve na všechny testy… :zed:

• Citovat
  • Upravit
Mrkvetka
18.6.12 09:55

To je dobře, že už je vám líp :potlesk:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení