Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Mrkvetka píše:
Holky, měly vaše dítka septické teploty? My už se v nich motáme čtvrtý týden, lítáme z testů do testů a nic nám zatím neobjevili…
Nemám s nima os. zkušenost z pohledu mámy, ale jsem zdrav. sestra a vím, že mohou trvat dýl než se na něco přijde… zažila jsem..
Brali vám hemokulturu v době sept. špičky / v době kdy se TT zvýšila /?? Držím palec, aby vám bylo brzy dobře.
Prcek měl teď dva dny teploty a lítalo to přes 40 °C a pak to zase hnedka klesalo. A kupodivu začly ráno. Takže druhý den po o už dostal ATB (on má rozšířenou pánvičku ledvinnou, takže se počítá s tím, že tam se může cosi vyrojit) a dobrý.
Jinak kolegyně holčička měla opakované horečky, testovali kdeco a uzavřeli to jako PFAPA syndrom (periodické horečky)… žádná léčba, jen v době ataky Prednison.
Ve špičce jen krevní obraz, CRP a leukocyty, vše v normě, hladina hemoglobinu na 110, což je trochu nižší… Dělali mu i RTG plic, čeká nás sono bříška na vyloučení vředů, imunologie, vyšetření na anémii, štítnou žlázu, mononukleźu a toxoplazmózu, moč sedimentace a chemicky, minulá (cca před týdnem)byla čistá. V 18ti měsících má stále 9kg, už půl roku nepřibral… Uzliny má zduřelé na krku a v tříslech cca 10 měsíců. Už z toho začínám být na prášky, zatím vše směřuje k autoimunitní poruše nebo skrytému infektu močových cest. Do roka bral 3×ATB, jednou hospitalizace, pak začal brát Aerius proti alergii a Imunoglukan a byl relativní klid. A už v tom lítáme zase…
@danyk O tom jsem ještě neslyšela
Nejvíc se děsím nějaké skryté formy nádorového onemocnění… Snad se nám to vyhne…
Zase jestli má CRP a leuko v pořádku, tak to by infekci neodpovídalo. Ale ty uzliny by mě taky děsily. Kde se prckovi věnují, nějaký větší špitál?
Zatím stále jen pediatrička, posílá nás na příslušná pracoviště… Kdyby byly leuko aspoň trošku zvýšené, byla bych asi klidnější, takhle to vypadá, že neprobíhá žádná imunitní odezva… A to mě děsí ještě víc…
Hned v pondělí… V úterý budeme snad o trošku chytřejší, ale jsem z toho nervózní…
Tak já z pátka čekám na vyšetření moče prcka na bakteriologii, v pondělí bude část a v úterý druhá. Čekání je blbý. Naštěstí prcek už nemá teplotu, jen se modlím, aby ta antibiotika, co dostal, zabírala na to, co mu vykultivujou.
@danyk Tak jak jste dopadli Danyk? My máme za sebou odběry krve, s osmnáctiměsíčním prckem masakr. Zažádala jsem si i o parazitologické vyšetření, to by klidně taky mohlo být ono… A na ostatní výsledky čekáme, budou zítra. A právě jsem stornovala dovolenou, chjo…
Od soboty je bez teploty, právě nechce spát
, odpoledne po vyspání a svačině razíme obhlédnout pediatra, abychom ho poinformovali, jak je prckovi dobře a domluvili se evnetuálně na kontrolním odběru moče. Doufám, jen že ne další úterý, to už máme totálně plný.
Parazitologie… myslíš nějaký roupíky či škrkavky z pískoviště? Náš prcek snáší odběry dobře, ale možná byl ještě malej, jsem zvědavá na příští úterý, jestli nezbourá celej Motol
.
Přesně tak, vzhledem k tomu, že nepřibírá, bych i docela věřila, že něco bude mít. U našich si občas pohladí ovečky, je v kontaktu s hromadou psů… A co jsem vyčetla, tak by to klidně mohlo způsobovat i tu autoimunitní poruchu, v čechách se obecně paraziti podceňují a netestují…
Malej nás v ordinaci přepral tři, je rozbodanej, samá modřina… A ani mu nenabrali dost krve na všechny testy… ![]()
Holky, měly vaše dítka septické teploty? My už se v nich motáme čtvrtý týden, lítáme z testů do testů a nic nám zatím neobjevili…