Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosím o radu - naše Lilianka už má druhý den horečky (38,5 - 39,5), vždy ji to srazim, bud cipkem ci sirupem, ale za 4 hodky nanovo, v noci i ve dne furt stejne. Dnes jsme navstivili doktorku, poslechla ji - o. k, divala se do pusinky- prej trosku zarudle ale nic vazneho, delala i CRP- nizke, takze v tele zadne zanetlive latky nejsou… Pro me vsak velika zahada odkud se horecka bere… Zoubky co byly nabehle se jiz vyklubaly a neprijde mi, ze by se ted nejake tlacily…Trosku pokaslava, ale jinak nic vic… Poradte prosim
My měli taky horečky. nad 39 C. jenže k tomu i průjem, tak jsme si poleželi v nemocnici s podezřením na rotaviry.
Vypadá to na 6 dětskou nemoc - 3 dny vysoké horečky, pak se tělo osype pupínky, které za pár dní zmizí a tím to končí. Nijak se to neléčí, jen klid, něco na snížení teploty a pitný režim. Je to běžné virové onemocnění.
Ahoj,
taky bych tipovala 6. nemoc
Malá zkontrolovaná od MUDr. je, tak teď jen vydržet, jestli se osype či neosype
Srážej teplotu to je všechno, co můžeš udělat.
Ať je malá brzo fit.
U nás to bylo minulý týden.. horečky přes 39, jinak ji nebylo vůbec nic, byla čilá a smála se. Po 3 dnech z ničeho nic bez teplot a osypala se.. šestá nemoc, není to nebezpečné ![]()
Holky, dekuju moc
jste me uklidnily, sedim vedle v pokoji a pripadam si jak hlidaci pes
Uz je mi hej, dekuju, doufam ze i nasi berusce brzo bude!!!
![]()
Já bych teda teplotu nesrážela, pokud dítěti nic není - hraje si, jí, spí… když jí srazíš a ona pokaždý zas vyleze, tak tím srážením akorát děláš v těle zmatek a tu horečku prodlužuješ. Navíc dávat několik dní každé 4 hodiny léky na horečku je trochu nezdravé a zbytečné…
Přesně stejný průběh jsme měli minulý týden. Po třech dnech vysokých teplot se malej osypal a potom už to bylo v pohodě. Tak držím pěsti, ať je to „jenom“ 6. nemoc a malá je brzo v pořádku.
Malej takhle měl horečku ale přes 40 - a asi 5 dní a nepřišlo se na to z čeho, nakonec vyšlo vyšší CRP tak dostal atb. ale nezjistili jsme co se kde v těle dělo
krk, uši, moč vše vpořádku. A žádný osypání se u nás nedělo, zabrali až ty atb. a teplota klesla až 2.den atb.
U nás takhle začala angína. Vysoká horečka a jinak nic. I doktorka říkala že prý si malé děti na bolest v krku vůbec nestěžují. Vysokou teplotou jsem srážela nurofenovým sirupem a paralenovým čípkem.