22 měsíční syn brečí

1
17.11.25 22:47

22 měsíční syn brečí

Ahoj holky, syn, 22 měsíců brečí kvůli hračkám. Když jsme v hernícce a jiné dítě si vezme nějakou hračku, spustí šílený řev. Přitom si s tou hračkou syn nehrál. Jsem z toho už dost unavená a nechci skoro nikam už ani chodit. Máte to někdo podobně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11984
18.11.25 05:17

Syn to má podobne. Nerad se dělí o hračky resp. o cokoliv. Např. kamkoliv přijdeme tam kde si prvně sedne to je jeho místo…a i když pak odejde a hraje si na podlaze tak jakmile na to místo někdo sedne tak spustí sirénu. Míval i problém když jsme zaparkovali na jiném místě před domem než obvykle…To samé s hračkami…dojde k hromadě hraček, nějakou si vybere a hraje si s ní..přijde někdo další chce si vzít nějakou hračku z té hromádky a syn začne řvát..i když si s tou hračkou zrovna nehraje. V herně jsme byli naposledy už dávno..ale tam si všímal spíš klouzacek a odrážedel takže tam to asi nedělal…ve školce popravdě nevím…učitelky nic neříkaly..jen že když chce tak umí slušně křičet…že je nejhlasitější ze třídy..ale asi si to tam zvládnou zkorigovat stejně jako já doma když se přetahují o něco se starší. Věkem se to zlepšuje. Teď mu budou 3 a většinou se už nechá přesvědčit že když si s tou hračkou zrovna teď nehraje tak si ji může na chvilku půjčit ségra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
61
18.11.25 05:50

S věkem se to zlepší si myslím. Dcera bude mít za chvíli dva roky a taky s tím má problém a i u jiných dvouletých dětí v okolí to pozoruju. Snažím se být trpělivá, vysvětlovat, ale beru to tak, že k tomu prostě musí dozrát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.11.25 09:36

Brávali jsme si svoje hračky. S tím, že ty půjčovat nemusí, že jsou naše a ostatní jsou pro všechny děti popřípadě děti, které jsme navštívili. Před návštěvou jsme udělali „čistku“ hraček, které nechce nikomu půjčovat a ty se uklidili. Pokud byla někde opravdu hysterická scéna a domlouvání nezabíralo, po 3 upozornění se odcházelo/ odchází domů. Prostě, budeme v herně /na návštěvě za určitých podmínek! Porušení, znamená, že rozhodujeme jenom my. A po ukončení hysterie se znovu vysvětlí, za jakých podmínek můžeme být v herně. Při scéně zaručeně nic neslyší.

• Citovat
  • Upravit
4282
18.11.25 10:46

@Nathl

Je v pořádku, když je náročnější období, do herniček nechodit. Taky jsem to se synem touto dobou měla, ne kvuli hamounění hraček, ale kvuli fackování jiných dětí. Nedokázala jsem mu to nijak vysvětlit, ale přesto z toho najednou vyrostl sám.

Prostě období, jejich mozeček to ještě nepobírá a je ok to na čas vynechat a pak zkusit znovu. Jinak já třeba přes zimu do herniček chodím co nejméně, hlavně leden-únor, protože odtamtud často děti něco chytí a pak se v tom měsíc vezeme celá rodina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7730
18.11.25 11:52

Je to normální v tomto věku. Lepší trávit čas venku než v herně. Ted to stejně bude jen plné bacilu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí