22 měsíců a nechodí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10680
29.6.22 20:26

Já bych řekla, že nakonec to bude takovej ten chytrolín, jestli vydrží hodinu u knížky,… tak bude spíš kliďas, co má na vše čas…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
29.6.22 21:57

Moje dcera tez nechodila do 18 mesice, pak to prislo, uz jsem se tez obavala, ale hold mela na vsechno dost casu no :P Od 4 mesicu byla sledovana na neurologii a fyzio. Zadny jiny problem tedy nema, rec bych nejak moc asi neresila, spouta deti ve 22 mesicich nemluvi. Preji pevne nervy vim jake to je koukat na hristi na stejne stare deti co uz treba behali nebo proste byli vyvojove nekde uz jinde ale do 2 let se tyhle rozdily mezi detma vetsinou smazou a jsou na tom vsichni stejne nebo dost podobne. Nezbyva nic jineho nez prijmout sve dite takove jake je. Vy pro to delate maximum pokud na vysetrenich na nic zasadniho neprisli tak to bude dobre :hug: Preji hodne sil a stesti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
30.6.22 09:33
@Anonymní píše:
SMA (spinální svalová atrofie) je onemocnění, které se v podstatě léčit nedá. Jen zmírnit příznaky. Je to dá se říct ochabování svalů.
Přišlo se na to u syna známých. Rodiče oba zdraví, v rodinách nic, ale bohužel se to u nich sešlo..
Snad to nebude případ syna.
Jo a vyšetření se dělá z odběru krve.

Pokud se ale jeho pohybové schopnosti zlepšují (začal lézt, pak obcházet), navíc jemnou motorku má ok, tak to podle tento případ nebude.. (samozřejmě nelze dělat diagnózy, ale nestrašila bych zrovna timto onemocněním).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1602
30.6.22 11:36

@renatajak uvidíš, co na té neurologii (šla bych k jiné dr teda po této zkušenosti, na druhou stranu, co měla ve 4m taky zkoumat že :roll: ). Taky si myslím, že pokud rehab plus jeho manželka nevidí problém, tak máš doma prostě jen salámistu co zvysoka prdí na nervičky svojí matičky :lol: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.6.22 19:09
@Xela17 píše:
Pokud se ale jeho pohybové schopnosti zlepšují (začal lézt, pak obcházet), navíc jemnou motorku má ok, tak to podle tento případ nebude.. (samozřejmě nelze dělat diagnózy, ale nestrašila bych zrovna timto onemocněním).

Nestraším, jen se zakladatelka ptala, co je to za onemocnění, tak jsem ji uvedla do obrazu.
Mimochodem ten syn známých se vyvíjel docela dobře do 3 let, jen byl pomalejší a teprve potom začalo být zhoršování.

• Citovat
  • Upravit
7
30.6.22 19:37
@Anonymní píše:
Nestraším, jen se zakladatelka ptala, co je to za onemocnění, tak jsem ji uvedla do obrazu.
Mimochodem ten syn známých se vyvíjel docela dobře do 3 let, jen byl pomalejší a teprve potom začalo být zhoršování.

Hele, četla jsem si o té nemoci a zjistila jsem, že od dubna 2022 se na SMA dělá test v ramci novorozeneckeho screeningu, jak se dělá ten odběr z patičky. Ta tečka se v uchovává v Brně v nějakým archivu. Pro deti narozené dřív (můj syn rijen 2020), se dá ten test za drobnou úplatu (500) provést z té tečky, co se brala v roce 2020. Jediné, co je k tomu třeba, je informovaný souhlas od neurologa nebo pediatra, ten pak poslat na e-mail do ustredni vojenske nemocnice, ti pošlou fakturu a test bude proveden. Takže jsem dnes rovnou volala dětské a zítra vyzvedávám a odesílám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.6.22 21:05

@renatajak
To je super, díky za nové info. Je super, že se to onemocnění dostává do podvědomí a testuje. I když bych řekla, že z krve po porodu je to už pozdě…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML