Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj těhulky,
jsem ve 22tt. a myslím, že zákonitě musím prasknout. Nafouklá jsem prakticky od začátku těhu, ale je to čím dál horší. Už ani nemůžu pořádně chodit napřímená, hrbím se a to jsem teprve v půlce těhu. Břicho se mi hrozně napíná, mám jej nafouklé, tvrdé, je to opravdu hrozně nepříjemné, nevydržím žádnou fyzickou aktivitu. Ujdu půl kilometru a jsem vyřízená. Mynulý týden jsem si pro jistotu raději došla k doktoru do nemocnice, jelikož má gynekoložka zrovna neordinovala. Tam konstatovali, že se nejedná o tvrdnutí dělohy, což mi bylo jasné a dál to neřešili, jen mi předepsali 6 tablet hořčíku denně, což se mi zdá dost, ale stejně jsem na tom pořád stejně. Nikdy jsem si nevšimla, že by si jiné těhulky na toto stěžovaly. Jestli to takhle půjde dál, tak ke konci těhotenství snad budu vozit bříško na trakaři. Co vy, máte také takové potíže? Je to normální? Nebo se cítíte dobře? Nebo čím by to mohlo být? A jak si ulevit?
Děkuji za odpověď.
A bude hur
taky jsem byla na rozpadnuti a ted uz padam ve svech…me nepomohlo ani horcik..
doktor rika:vydrzet, lepsi to uz nebude..
Není to nadýmání?? Já v těhu byla nadmutá téměř stále a po každém jídle, bylo to děsně nepříjemné. Břicho se mi napnulo a zvětšilo nemohla jsem pomale chodit. Prý by na to pomohl espumisan, ale já si to nikdy nekoupila ![]()
Bude hůř
při prvním těhotenství jsem přibrala 22kg připadala jsem si jak vyvržený vorvaň
. Hnusná, tlustá, opuchlá, ale stálo to za to, máme krásnou, někdy drzou holčičku
ani jsem nemusela jíst magnézko nic.
Ale u druhé holky jsem jedla denně magnézko, hodně mi tvrdlo břicho, i když jsem míň funěla a přibrala jen 8kg za celé těhotenství, tak to první kdy jsem byla jak vzducholoď bylo lepší ![]()
Odpočívej, relaxuj, občas si zajdi do bazénu tam se dá krásně si odpočinout.
Vydrž už jsi za půlkou, už se blíží cíl, miminko za to vše stojí, jak ti ho dají na břicho po porodu zapomeneš co bylo nepříjemné a otravné celou dobu co si na něj/ji čekala
.
A dej si pár sušených švestek denně nebo slunečnicové semínko, je velmi účinné
.
Třeba nebude hůř. Já si dobře pamatuju, odkdy jsem si připadala jak vorvaň, bylo to 24tt, pak jsem sice ještě rostla, ale pocit to byl už stejný (na nic). ![]()
Jsem na začátku 22. týdnu a cítím se úplně stejně, jako Ty!!!
Co už…
@Chelsa píše:
Ahoj těhulky,
jsem ve 22tt. a myslím, že zákonitě musím prasknout. Nafouklá jsem prakticky od začátku těhu, ale je to čím dál horší. Už ani nemůžu pořádně chodit napřímená, hrbím se a to jsem teprve v půlce těhu. Břicho se mi hrozně napíná, mám jej nafouklé, tvrdé, je to opravdu hrozně nepříjemné, nevydržím žádnou fyzickou aktivitu. Ujdu půl kilometru a jsem vyřízená. Mynulý týden jsem si pro jistotu raději došla k doktoru do nemocnice, jelikož má gynekoložka zrovna neordinovala. Tam konstatovali, že se nejedná o tvrdnutí dělohy, což mi bylo jasné a dál to neřešili, jen mi předepsali 6 tablet hořčíku denně, což se mi zdá dost, ale stejně jsem na tom pořád stejně. Nikdy jsem si nevšimla, že by si jiné těhulky na toto stěžovaly. Jestli to takhle půjde dál, tak ke konci těhotenství snad budu vozit bříško na trakaři. Co vy, máte také takové potíže? Je to normální? Nebo se cítíte dobře? Nebo čím by to mohlo být? A jak si ulevit?
Děkuji za odpověď.
Příspěvek upraven 24.10.12 v 22:19
Já si vzpomínám, že sjem se kolem toho 20 týdne taky tak cítila. ráno to ještě šlo, ale po obědě už to bylo horší a večer jsem se nemohla ani pořádně najíst, to byl jen jogurt a tak. ale pak ke konci těhu se to zlepšovalo. I když jsem vždycky večer měla pocit, že prasknu.
@terinka4444 píše:
Moje mamce, když čekala mýho malýho bráchu, tak praskla stěna břišní, ale hodněkomplet až pod hrudník, jak měla velký břicho,( zase měla pak plně htazenou abdominoplastiku) dostala na to takový speciální kšandy a nosila si břicho na kčandách na ramenou a nemohla mýt nádobí, protože když dala bicho tak, aby dosáhla pod vodu nebylo ve dřezu místo a když odstoupila, aby se do dřezu vešlo nádobí nedosáhla pod vodu, od 4. měsíce se jí všichni ptali, jestli nepřenáší, v 7.měsící to bylo břicho s hlavou a rikama a nohama, nakonec tu tíhu nevydržela spona stydká a rupla, takže jí ve 36. týdnu kuchli císařem, měla velký rozestup, báli se, aby to pánev ustála, bráška měl skoro 4kila, ale byl nedonošený, musel do inkubátoru, byl od stěny ke stěně
Ale nechci tě děsit.
Jejda, jak to může prasknout? Já jsem myslela, že maximálně popraská kůže a udělají se strie. ![]()
@Cuarentena píše:
Jejda, jak to může prasknout? Já jsem myslela, že maximálně popraská kůže a udělají se strie.
Je fakt, že jsem teď těhotná potřetí a ty 20. týdne jsou nafukovací.
Vypadám jak v 8. měsíci, ale od začátku jsem přibrala jen 3 kg.
Zkus Espumisan. Ono to můžou být jen plyny a ani o nich nevíš. ![]()
Znám, chápu, lituju. Já jsem ve 32.T, mám pocit, že chodím už nějakou dobu v záklonu, jak to břicho už nejde stlačit, pokud nejdu ven, neberu si ani ponožky, páč je hrozná fuška je oblíct (blbá kombinace velkého břicha a odjakživa nepříliš velké ohebnosti
). Ve 22.T, resp. hodně týdnů kolem, mě teda dávala zabrat dost plynatost, která z toho břicha dělala opravdu balon, navíc s pocitem rizika prasknutí, je to fakt nepříjemné, po ránu jsem byla vždy relativně splasklá a už v brzkém odpoledni se mi zvětšilo břicho tak o 3-4 měsíce
. Ani nemám pocit, že bych jedla nějak nadýmavá jídla, povolená odplyňovadla jako Espumisan neměla vůbec žádný vliv, občas pomáhaly různé prostocviky k uvolnění plynů (pardon za přílišný realismus), dobrá je poloha modlícího se mohamedána
.
Měsíc a půl zpátky jsem měla pocit, že mi břicho praskne, jak mě hrozně bolelo a napínalo se nahoře, pak se tělo přizpůsobilo a teď - přestože mám samozřejmě břicho ještě větší, se mi nosí docela dobře..
Jestli máš napnuté břicho z nadýmání, kup si espumisan. Jestli máš pocit, že jde o svaly, řekni to doktorovi, někdy se fakt můžou rozestupovat, tak ať tě prohmatá. Pomohl by ti asi kdyžtak ten podpůrný těhotenský pás, co se prodává ve zdravotnických potřebách.
Také mám někdy takový pocit. Není to tvrdnutí (to poznám spolehlivě), ale spíš jakoby pocit že rupnu ve „švech“, že se nejvejdu do vlastní kůže. Přitom nemám ani jednu strii, břicho také nemám nijak závratně velké, ale tak jednou za 14 dní mě trápí tenhle pocit a trvá to celý den. Jediné co pomůže je dát si teplou sprchu.