2,5leté do školky?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
31275
26.3.18 10:13

@KristynaDun Jo vezmou, syn je listopadovej a šel k zápisu taky ve 2,5. něco málo se poptali, dvě tři větičky, spíš jestli synek komunikuje - ale nemělo to vliv na přijetí. Na přijetí má vliv jen věk, bydliště a potvrzení od dětského lékaře, že do školky může nastoupit.
Pak má půl roku na to, vše dohnat (plínky, samoobslužnost), takže to u zápisu nikdo neřeší - resp. se zeptají a co odpovíš je na tobě :jazyk: :mrgreen:
A nastoupil normálně hned od září. V naší školce chodí později až děti narozené po novém roce, ty pak nastupují v průběhu roku, dle třetích narozenin.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
26.3.18 10:21

@myskalucka jen se ptám, nevím jak to chodí. S nejstarší uz je to moc dávno, prostřední šel ve 2,5 do soukromé a příští rok nás to čeká s nejmladší. Netuším jaké jsou nároky (plenky, oblékání atd) a jestli vůbec nějaké jsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25112
26.3.18 10:22

@KristynaDun To je na školce. Oni většinou počítají s tím, že dítě ve 3 letech nebude 100% samoobslužné. Vzít by ti ho mohly/měly hned od září. Samozřejmě učit oblékat, smrkat, jíst a tak. Ale je jasný, že takový dítě bude třeba bojovat se zimní bundou, kombinézou, nebo botama. Třeba pokud by jsi chtěla zavazovací, tak mu je zavážou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9124
26.3.18 10:27

@Aries6 s tím zavazovaním je to celkem sranda. Většina bot je na sucháče a není problém, že pak 8mi leté dítě neumí zavázat tkaničku. My jsme se to taky učili někdy ve školce. Ale za nás to byla nevyhnutnost :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25112
26.3.18 10:36
@iwa83 píše:
@Aries6 s tím zavazovaním je to celkem sranda. Většina bot je na sucháče a není problém, že pak 8mi leté dítě neumí zavázat tkaničku. My jsme se to taky učili někdy ve školce. Ale za nás to byla nevyhnutnost :)

Já dávala dětem dlouho boty na tkaničky, zdají se mi zdravější, líp sednou na nohu. Pak kvůli pohodlnosti a školce jsme koupily na sucháče. 6 a 4 letá si umí normálně tkaničky zavázat. Mají pár bot, kde jsou tkaničky, ale je to prostě zajímá a samy chtěly. 4 letá si boty ještě tak dobře neutáhne, tak musí ve školce (když ty boty má) asi pomoct paní učitelka.
Je to dneska nějaký divný. To je honem honem, ukaž já ti to zavážu.
Známá má kluka, skoro 11 let a venku je to „mamííííí“ a už běží a zavazuje tkaničku. Brusle taky :zed: Kluk má takový ty moderní, kde je kousek tkaničky a pak přezka a čeká až maminka přiběhne :roll: Holce je 8 a to samý :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9124
26.3.18 10:41

@Aries6 Mno já to právě taky loni na podzim zažila s kamarádkou a tou 8mi letou. Říkám ji, že má rozvázanou tkaničku. A ona se otočila a „Mamiiiiii…“ tak jsem čučela jak na vrata. Já taky preferuji tkaničky. Zimní měla na sucháče - je to rychlejší a pohodlnější. Ale to neznamená, že tkaničky jsou tabu. To si pak neuváže žiadnu šňůrku nikam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
553
26.3.18 10:57
@Alyss1 píše:
Nicmene podle meho nazoru a mych zkusenosti cerstve trilete dite nebude ve statni skolce stastne.

To je silně indivudální, některé dítě může být ve školce šťastné i ve dvou letech, jiné nešťastné i v pětí. Syny jsem dala do školky před tím než jim byli 3 roky (jednomu chyběly 3 měsíce, druhému 4) a zvládli to bez větších problémů. Hodně záleží na tom jak si sedne s učitelkami. U nás například doporučují adaptační režim, děti nejdřív chodí domů už v deset, pak po obedě a až po čase po spaní, podle toho, jak si ve školce zvykají.
Třetímu klukovi bude v září 2 roky a šest měsíců a věřím, že to zvládne také.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
26.3.18 13:58

@neila : při zápisu v pohodě. Dokonce ředitelka se zástupkyní vtipkovaky, že si ten rok při zápisech moc nepokecaji, protože přijdou takhle malé děti, které buď nemluví nebo se stydí :mrgreen:, chtěli si ani povídat o barvách a pod. A vzhledem k tomu, že nás ani nepip, tak proto tyhle řeči :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin