Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Jani, neznám přesné okolnosti za,kterých jste se s realitkou domluvili na onom baráčku.Nejspíš půjde ze strany realitky o tah" slibem nezarmoutíš" a je pravděpodobné,že vás to mělo přimět podepsat smlouvu o prodeji bytu.Ovšem to nedokážeš..
Z mého pohledu si opravdu nedokáži představit,že byste v 5ti lidech bydleli v 2+kk. Je sice pravda, že je jistě spousta rodin,které to zvládají,ale oni třeba nikdy nezažili 3+1 a nikdy by na něj nedosáhli. Podle mě by vaši rodinu dřív ,nebo později semlel nedostatek životního prostoru at už pro vás, nebo děti.
Vím,že tady je dobrá rada nad zlato,ale asi bych raději zaplatila té realitce a nějaký ten rok se uskrovnila..než,abych jim narvala do chřtánu 3+1 a se 3mi dětmi šla do 2+kk. Asi jsem moc nepomohla vid?Mrzí mě tvá situace ![]()
To jsou svině svinutý ![]()
Já bych to ale asi zaplatila a jako návdavek na ně napsala stížnost na nějakou jejich asociaci (něco jistě existuje).
Přejít z většího bytu do menšího by byl jistě šok pro všechny a mohlo by to mít zásadní následky na rodinný život, ale nevím.
My máme 3+kk (56m2) a zanedlouho tu budeme čtyři. Je to maličký, ale ve větším jsme nikdy nebyli, takže to zvládáme a ještě nějakou chvíli budeme muset. Ovšem přechod do menšího si neumím v žádném případě představit…
a vy jste nemeli ve smlouve uvedeno, ze prodej bytu se vaze pouze na nakup uvedeneho rodinneho domu?
my prodavali 2+1 a chteli jsme jeden konkretni 3+1, proto jsme s RK uzavreli smlouvu, ktera byla na prodej naseho 2+1 s tim, ze pokud nas nekdo predbehne a koupi nas vysneny 3+1, odstupujeme od smlouvy, zadne sankce a poplatky platit nebudeme. nakonec to klaplo, maklerka makala, ptz si z tohoto dvojiteho prodeje pekne namastila kapsu…
takze opravdu mate podepsanou smlouvu pouze na prodej bytu bez dalsiho dodatku? ten prodej domecku vam prislibili ustne?
ten barecek na´m devcata slibily jen ustne a pak nakonec ze ho zamluvily ale vite jak…oni nejsou lidi jsou to jen hyeny a ten necadi oskubat rodinu se trema etma na matersky zenskou jen aby oni meli.takze at tak ci onak nevim nevim je me smutno vanoce na krku,ted to zdrazeni nevim bojim se dne abys me meli na poplatky a tak no,,,aby nam pak sice vetsi byt nevzali exekuroti,mela jsem barak ale lidi rikaly co tam budes delat s detma tak jsme ho prodaly a koupily tohle by to hrozny omyl zivota dnes to nevratime,ale musime jit dal a resit nejsme tu sami jsme tu pro deti ![]()
S realitkama mám špatné zkušenosti. Už je to teda pár let, od té doby jsem naštěstí nic nemusela přes RK řešit … ale manžel i dějiny (zejména pojišťovny) mne poučily, že než něco podepíšu, a budu tomu věřit!!!, měla bych si to v ruce převrátit aspoň čtyřikrát a nechat si to nejlépe přeložit i z češtiny do češtiny. Prostě tu smlouvu si nechat vyložit a vysvětlit ještě od někoho jiného, nezávislého, ale odborníka … ále, na to ses neptala.
Jako dítě jsem vyrůstala s dvěma bráchama a rodičema v 2+1. Nikdy více! Jsem člověk s brutální potřebou soukromí a prostoru, proto jsem sice „starší matka“ (než jsme si pořídili rodinu, tak jsme vyřešili bydlení a finance), ale žiju tam, kde mi to vyhovuuje - v domě na samotě u lesa … dnes bych měla velký problém jít i do velkého bytu v paneláku … ![]()
Realitní pracovníci jsou největšší špína jakou znám. Máme čerstvé zkušenosti jak z prodeje, tak z koupě, bohužel v obou případech byla realitka přizvána druhou stranou, my jsme chtěli kupovat u prodat bez nich.Lidé jim nevím proč důvěřují.Nalžou jim, že bez RK budou platit velký peníze za právníka (ano 8000Kč prosím,dle RK 30000-lež), že nafotí pěkný fotky-haha, že to dají na internet-to snad dnes zvládne každý) a to arogantní chování je teda vrchol. Byla to hrůza. Doporučuju NIKDY realitce nic nepodepisovat, NIKDY nevěřit, že pro vás mají kupce a chtějí se jít podívat na vaši nemovistost - lež, nikoho nemají,chtějí se nacpat do bytu, vyfotit ho a pak vás přesvědčit na podepsání exkluzivní(
) smlouvy.
Janicko: to mě mrzí, že vás takhle vypekli! Co si zkusit vzít zatím jen pronájem a počkat, třeba ceny bytů půjdou dolů? Asi bych takhle na rychlo nekupovala. Ve 2+1 by se to asi chvíli dalo vydržet, ale dlouhodobě nevím
. Kolik by vás stálo vyplacení realitky? A ve smlouvě není, že oni se zavazují najít vám místo bytu dům?
Tyjo… S realitkou jsem nikdy neměla tu čest, to neporadím, ale radíš se už s právníkem, ten to ví asi nejlíp, co můžete a nemůžete ještě podniknout.
Ceny bytů jsou podle mě teda dole už teď, ale nerozumím tomu zase tolik, třeba ještě klesnou. Jestli to máte, tak, jak to máte, tak vám asi nic jiného nezbude, než ho vzít, ale bude to asi na houby. My budem brzo 4 v 1+1 (nikdy jsem nechápala, jaký je rozdíl mezi 1+1 a 2+kk
) a dlouhodobě si to teda neumím představit - navíc s dalším dítětem. Když odhlédnu od soukromí (které nepotřebujem teď, ale brzo to potřeba bude), tak to místo, to je děs běs ![]()
Taky asi záleží na bytě, jestli jsou tam třeba vysoké stropy, dá se hodně řešit třeba patrem na spaní (nebo vysokou postelí) a třeba by to šlo… Spíš teda v tom 2+1, ať mají aspoň děcka svůj pokojík…
andyn82 píše:
Realitní pracovníci jsou největšší špína jakou znám. Máme čerstvé zkušenosti jak z prodeje, tak z koupě, bohužel v obou případech byla realitka přizvána druhou stranou, my jsme chtěli kupovat u prodat bez nich.Lidé jim nevím proč důvěřují.Nalžou jim, že bez RK budou platit velký peníze za právníka (ano 8000Kč prosím,dle RK 30000-lež), že nafotí pěkný fotky-haha, že to dají na internet-to snad dnes zvládne každý) a to arogantní chování je teda vrchol. Byla to hrůza. Doporučuju NIKDY realitce nic nepodepisovat, NIKDY nevěřit, že pro vás mají kupce a chtějí se jít podívat na vaši nemovistost - lež, nikoho nemají,chtějí se nacpat do bytu, vyfotit ho a pak vás přesvědčit na podepsání exkluzivní() smlouvy.Janicko: to mě mrzí, že vás takhle vypekli! Co si zkusit vzít zatím jen pronájem a počkat, třeba ceny bytů půjdou dolů? Asi bych takhle na rychlo nekupovala. Ve 2+1 by se to asi chvíli dalo vydržet, ale dlouhodobě nevím
. Kolik by vás stálo vyplacení realitky? A ve smlouvě není, že oni se zavazují najít vám místo bytu dům?
je ti hzura domecek meli smluvne ale byly jsme v kontaktu stim majitelem a prd takze asi tak nechci jit do nejakyho mravyho bytecku ale davat jim 120tis tajy nechci
Angua píše:
Tyjo… S realitkou jsem nikdy neměla tu čest, to neporadím, ale radíš se už s právníkem, ten to ví asi nejlíp, co můžete a nemůžete ještě podniknout.Ceny bytů jsou podle mě teda dole už teď, ale nerozumím tomu zase tolik, třeba ještě klesnou. Jestli to máte, tak, jak to máte, tak vám asi nic jiného nezbude, než ho vzít, ale bude to asi na houby. My budem brzo 4 v 1+1 (nikdy jsem nechápala, jaký je rozdíl mezi 1+1 a 2+kk
Taky asi záleží na bytě, jestli jsou tam třeba vysoké stropy, dá se hodně řešit třeba patrem na spaní (nebo vysokou postelí) a třeba by to šlo… Spíš teda v tom 2+1, ať mají aspoň děcka svůj pokojík…) a dlouhodobě si to teda neumím představit - navíc s dalším dítětem. Když odhlédnu od soukromí (které nepotřebujem teď, ale brzo to potřeba bude), tak to místo, to je děs běs
no me prije 2+kk jako 1+1 no ale co ted je pravda ze soukromi zadny ale kdy pak nebude ani na 3+1 tak me to vemou exekutori a budu rada podnajem treba to vidim cerne ale pri dnesni cene vseho nevim nevim
No podle mě lepší vlastní 2+1, než 3+1, co ti vezmou exekutoři ![]()
To si musíte propočítat sami - jaké máte příjmy, s jakými příjmy můžete počítat v budoucnu, jaké máte dluhy, kdy budou splacené, jestli máte nějaké finanční rezervy, rezervy v příjmech (změna manželova zaměstnání, brigáda pro tebe), výdajích (neplatíte něco zbytečného?), máte něco, co můžete prodat a bude to mít vliv (auto, zahrádka, chata?)… A pak se rozhodnout, jestli se vyplatí jít teďka třeba do nějakého pronájmu nebo toho 2+1, poplatit dluhy a až budeš zase pracovat, tak vzít hypotéku + peníze, co teď máte z bytu nebo byt prodat a pořídit byt větší…
JANIIICKA píše:
ten barecek na´m devcata slibily jen ustne a pak nakonec ze ho zamluvily ale vite jak…oni nejsou lidi jsou to jen hyeny a ten necadi oskubat rodinu se trema etma na matersky zenskou jen aby oni meli.takze at tak ci onak nevim nevim je me smutno vanoce na krku,ted to zdrazeni nevim bojim se dne abys me meli na poplatky a tak no,,,aby nam pak sice vetsi byt nevzali exekuroti,mela jsem barak ale lidi rikaly co tam budes delat s detma tak jsme ho prodaly a koupily tohle by to hrozny omyl zivota dnes to nevratime,ale musime jit dal a resit nejsme tu sami jsme tu pro deti
byli jste s vasim pripadem u nezavisleho pravnika, aby celou vec posoudil? nejsem znalec prava, ale mam za to, ze i ustni dohoda je pravne zavazna
nasla bych si pravnika, a zkusila pohrozit realitce soudem, pripadne (co v nasem state funguje nejlip) rict jim, ze volas do novy, primy, čt a pripad budes medializovat.
myslim si, ze spolehaji na to, ze se bojite, tak zacnete bojovat
dobry den,potrebuji nazor,radu cokoliv.jsme 5clenna rodina 6l,4roky a 9 mesicu deti my dva s manzelem a zijem v 3+1 68m2 po reko ted jsme nalitly realitce a ta nam nasla kupce na byt stim ze nam proda baracek v te cene cekaly jsme ale baracek zatim pry jaksi prodaly a nam nezbyva nez obchod dokoncit jinak po nas chteji 10% z pozdaovane castky za byt radove statisice.bohuzel je to podepsane a po porade spravnikem na storpto jiste ze bysme musely tak nebo tak.ted nevime jak dal bud prodat tedy a najit jiny byt a nebo vzit dalsi pujcku a vyplatit realiktu a nechat si tento…ale problem je ze vse zdrazily a i bydleni tady a mame jiz dlasi uver a kdyz to tak secteme zbyde nam opravdu jen na jidlo poplatime sic vse ale bez rezervy na nakych 8 let…a byty za cenu co nam zvyde po provizi a dani odectu tak koupime jen zbidou 2+kk nebo asi 2+1 vetsi 52m2 ale dluh vetsi zustane a dlasi si teda brat nebudem muset ale zas neni ani v jednom hotove jadro zdene dalsi inevstice poradite,,jsme bezradnni