Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Napadlo mě že tu bude určitě někdo, kdo bydlí v rozestavěném domku. Má otázka zní, JAK SE V NĚM ŽIJE?
Na konci ledna nám končí nájemní smlouva, nevypadá to že by nám ji prodloužili.
Máme domek, dá se říct pouze hrubou stavbu. Chtěli by jsme ho provizorně udělat pro bydlení. Všechno v domě je, elektřina, plyn, voda…jenže tak nějak chybí koupelna, kuchyň, topení…myslím že všechno se dá udělat levně-provizorně a každý měsíc postupně dodělávat podle peněz.
Jak jste to vyřešily vy? Bydlení v rozestavěném domku? Hlavně přes zimu.
Moc se nám nechce hledat nový podnájem a zachvíli se zas stěhovat do domku, už nechcem platit cizím lidem za bydlení když máme vlastně svoje i když ne zrovna obyvatelné ![]()
Prosím o zkušenosti i rady…děkuji ![]()
Ahoj,
my taky stavěli a trávili tu prakticky celý den. Na noc jsme chodili spát k našim (bydlí kousek od nás). V zimě manžel topil krbem, protože pracoval vevnitř, jinak by zmrznul. V létě jsme se koupali ve studené vodě a přespávali tu. Byla hotová ložnice a koupelna. Dveře nebyly - dala jsem do dveří prostěradla
A kolikrát jsem jela z práce hotová a padla rovnou do postele a ani si nezatopila (a to byly venku krutý mrazy). Naštěstí se všechno zvládlo ještě před narozením dcery a bylo postaveno. Ale myslím, že pokud bychom nebyli odkázáni na moje rodiče, tak bychom tu taky přežili. Vodu bychom ohřáli na vařiči a nějaký to jídlo taky.
Bydleli jsme „pouze“ v rozestavěném bytě, pouhé dva měsíce a bylo to šílené a už nikdy víc. První týden to byla prima „bojovka“ ale když už nemáš nic čistého na sebe, protože i to vyprané se hned zapráší i když to máš uklizené, nebo když vylezeš z provizorní sprchy a hned jsi špinavá protože jsi na staveništi…brr..pak jsme se s partnerem začali hádat, ano, uznávám, byla jsem jak osina v zadku
, prostě už toho byla na mě moc. Znova bych do toho nešla. Hodně štestí
byla to fuška - ke konci už mě opouštěla síla..my tu přespávali, aby nás náhodou někdo nevybral, ale koupat jsme se chodili ke tchánovcům, ale jakmile začal fingovat bojler a byla teplá voda, zůstala jsem tady..
ale je pravda, že nešla udržet čistota - pořád samý prach
a to pak bylo radosti, když mi k narozeninám zapojili pračku
![]()
tak hodně síly ![]()
Doporučuju přečíst si tento deníček https://www.emimino.cz/…stavbe-8372/ .Shodou okolností se jmenuje úplně stejně jako tahle diskuze…
hm andílku dík
jsem tenhle v této situaci naprosto nepřínosný deníček chtěla zazdít
No nic. Topíme přímotopama a teplometama. Ale v pokojích už topení máme, takže život v hrubé stavbě vlastně neznám. Pokoje máme zpola zařízené, kuchyň, koupelnu VELMI provizorně. Je to peklo a já bych do toho bejt tebou nešla, ale je to dobrá zkušenost. jestli vás vztah přežije život v provizoriu-na stavbě, tak už přežije prakticky všechno
Je to hrozná zkouška(u nás s malým dítětem ještě navíc
).
Přeju mnoho štěstí! ![]()
Háá, Miru, já si naopak myslím, že je velice přínosný, ten popis topení je dostatečně varovný… ![]()
Taky stavíme. Děláme celé nové patro. Spodní byt je obyvatelný, akorát máme všude bedny a jeden pokoj jako skladiště. Takže bydlíme v 1+1 s mimčem. Máme koupelnu a topíme. Jsme na tom proti vám naprosto skvěle, ale i tak to je dost náročný. Nejhorší fáze byla v létě, kdy nám kapalo na hlavu a podělal se nám záchod. Teď to nejhorší probíhá venku, tak nejsem omezovaná. I když prach a nepořádek tu mám pořád…
Pokud jste jen dospělí bez dětí, tak bych do toho klidně šla. S dětmi ne. Rozhodně ne bez koupelny, kuchyně a topení.
jako dá se to ![]()
my sme se před více než deseti lety nastěhovali na barák, kterej partner zdědil po otci, docela ruina, bez elektriky, tuny bordelu, topení v jedněch polorozpadlejch petrách…
nastěhovali sme se někdy v listopadu, průběžně odklízeli bordel, jídlo za oknem, topili kde čím, svítili si svíčkama, ale byli sme ve svým a „nezávislí“.
Nedokážeš si představit tu radost, když nám den před vánoci zapojili elektriku ![]()
základ podle mě je, aby do něj nefoukalo, teď přes zimu, vše ostatní se dá udělat nebo přežít.držím palce ![]()
takže jde to a je to jak píše prodigy, je to dobrá zkouška pevnosti vztahu ![]()
Loni jsme začali rekonstuovat starý barák, dělali jsme nové rozvody pro elektřinu, vodu, topení a zaváděli plyn do baráku. Když jsme měli komplet hotové 2 obytné místnosti, tak jsme se stěhovali. Bez vody a tepla by se to v zimě nedalo. Během měsíce se pak dodělala koupelna a chodby. Minulý měsíc jsme konečně dodělali další 2 pokoje a na jaře začnu předělávat zahradu.
tAK já přidám taky troškou do mlýna. My žijeme ve starém domku, který ekonstrujeme. Někdy už mě to opravdu štve, ale jak se říká zvykneš si i na kriminál. Vše děláme postupně, někdy je to dost náročné a nejhorší je stále ten borčus. Něco se rozkope-dá do kupy a zase nanovo…Bydlíme zatím v 1+1 a minulý rok jsme přistaqvěli patro, zatím stále není hotové,ale snad příští rok. Kuchyň a koupelna sice stojí za prd, ale člověk už ví, že se nesmí opřít o dlaždičky-jinak spadnou
Je to spíš náročné na psychiku, ale zvládnout se to dá, hlavně když člověk vidí pokroky. Ztěch se člověk radovat musí a nesmí myslet na to co ještě není a co ho čeká
![]()
PaPT píše:
Napadlo mě že tu bude určitě někdo, kdo bydlí v rozestavěném domku. Má otázka zní, JAK SE V NĚM ŽIJE?
Na konci ledna nám končí nájemní smlouva, nevypadá to že by nám ji prodloužili.
Máme domek, dá se říct pouze hrubou stavbu. Chtěli by jsme ho provizorně udělat pro bydlení. Všechno v domě je, elektřina, plyn, voda…jenže tak nějak chybí koupelna, kuchyň, topení…myslím že všechno se dá udělat levně-provizorně a každý měsíc postupně dodělávat podle peněz.
Jak jste to vyřešily vy? Bydlení v rozestavěném domku? Hlavně přes zimu.
Moc se nám nechce hledat nový podnájem a zachvíli se zas stěhovat do domku, už nechcem platit cizím lidem za bydlení když máme vlastně svoje i když ne zrovna obyvatelné
Prosím o zkušenosti i rady…děkuji
Máte děti? jestli ne, tak přežijete a časem budete mít na co vzpomínat. hlavně promysli kde bude kohoutek s vodou, jak budete řešit odpad, jestli budete chodit na kadibudku atd. Dobry je mit dveře, pár zásuvek, kohoutek, jeden záchod… všechno se dá.
Ahoj zakladatelko.
tak já si tím prošla, procházím a procházet ještě nějakou dobu budu. Dostali jsme dům v katastrofálním stavu. je to dům, kde jsme žili s tchýní a tchánem, ti si koupili byt a odstěhovali se. Začali jsme v přízemí s rekonstrukcí-sundat omítky, zbořit a znovu vystavět některé příčky, kompletně vykydat podlahu, nová voda, nové topení, nová elektřina…
Dům vlhký, shnilá prkna na zemi…Ač jsme nahoře, stejně ten prach šel nahoru, mohla jsem denodenně utírat prach, smrad pak z těch nových vlhkých omítek, jeden čas jsme u chodby neměli střechu, tak nám sem pršelo ![]()
Nyní se přízemí dojíždí do finále, zbývá postavit krb a dodělat dlažbu na chodbě. Mělo to už být, ale přišla neočekávaná zdržení: čekání na dlažbu, pak jsme sháněli hurdisky atd.
Tady nahoře, kde zatím jsme je to také hrůza!! V zimě nám zamrzá voda, která je špatně vedená střechou! Zatéká nám do obýváku! Je tu furt zima, protože v jedné místnosti staré dřevěné okno a zbytek není zateplen, včetně střechy. Kdybych dole neviděla novou krásnou kuchyň a koupelnu, tak bych se z toho už asi zbláznila!! Ale stojí to za to, počkat si a pak vidět ten výsledek.
Stojí to hodně námahy, odříkání, taky pár hádek…ale ten výsledek!! Dolů se budeme stěhovat tak v únoru, musíme totiž koupitkomplet všechen nábytek, to co je nahoře jde pryč-staré rozviklané a rozbité! Pak se začne rekonstruovat nahoře a půjde to zase pěkně od začátku.
Finance jsme řešili přes úvěr u Lišky, už jsme utratili 1mil.minimálně, přestavujeme od 8/2010. Kdybycho neměli úvěr, tak by to šlo samozřejmě pomaleji. využili jsme místního zedníka, truhláře, můj táta je instalatér, s topením pomohl kamarád topenář a při navážení betonu pomohli kamarádi. Šlo to, ale dřelo to, asi tak nějak.
Ahoj, přestěhovali jsme se 1.12. a včera zkolaudovali. Horní patro je obyvatelné a hotové komplet, ložnice, koupelna s vanou a 1 dětský pokoj. Druhý dětský pokoj je zatím skladiště krabic. V přízemí je hotová kuchyn a obývák z půlky, podlahy jsou všude. Chybí nám k dodělání technický místnosti, obě jsou dole, a dolní koupelna. Schody taky nejsou obložený, ty jsou na beton. O přístupový cestě k baráku nemluvím - ta zatím není, chodíme přes palety a po dešti je to mooooc príma. A co závěr??? Jsme štastní, že už to máme za sebou, máme zkoulaudováno a konečně bydlíme a děti jsou nadšený. Ale stěhovat se sem o chlup dřív, tak nevím, nevím, jak bych to zvládla, i ted se tu celkem práší.
Ahoj holky, obnovuji diskusi.. stavime domek uz tam mame topeni, elektriku, vodu.. ted nam budou delat podlahy.. potom se vymaluje dole se polozi podlahy, obklady a komplet koupelna, spodni jen se sprchacem a zachodem.. kuchyn by tam byla.. takze dole komplet hotova kuchyn s obyvakem, koupelna a jedna mistnost myslena jako pracovna.. no a nahore by zrejme jeste chybely sadrace-podhledy, a ty bysme prave chteli delat kdyz uzbysme se nastehovali.. premysleli jsme o firme ale chteli bysme si to spis udelat sami protoze nakych 15-20000 usetrenych za praci by se nam fakt hodilo.. mame 2lety dite, sli byste do toho?