Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jednou se mi to stalo, ovulace potvrzená ovulačními testy 2× během jednoho cyklu, z té druhé ovulace mám syna. Ale je to asi hrozně vzácné, není to vůbec pravděpodobné.
@Anonymní píše: Více
Jo, můžeš mít víc vajíček v jednom cyklu, ale „druhou ovulaci“ s odstupem několika dnů už ne – ovulace jako taková proběhne jen v jednom krátkém okně.
To, co cítíš teď (nateklá prsa, křeče), budou spíš hormony po ovulaci – buď klasické PMS, nebo klidně i první těhotenské příznaky po tom nechráněném styku před 8 dny.
Takže druhá ovulace to skoro určitě není, spíš reakce těla na to, co už proběhlo – zkus vydržet do očekávané menstruace a pak test.
Ano - jde to, moje máma to má i prokázané lékařsky, když řešila nějaké potíže.
Proto nám dcerám od puberty kladla na srdce, ať na nějaké počítání dnů v měsíci vs. nechráněný styk rovnou zapomeneme, že to můžeme mít jako ona a pak ty standardní počty nevychází
![]()
Ahojky, je možné mít ovulaci 2× za měsíc,? vždy poznám, že se blíží podle hlenu bilkoveho a lehké křece, větší prsa… Vycházelo mi to minulý týden ovulace a byl nechráněný styk a uběhlo od toho 8dni, a dneska pociťují nateklá prsa jak při menzes či ovulaci a křeče mírný akorát žádný výtok tentokrát… Menstruace má dojít až za 10dni takže pms je brzy úplně. Fakt mi to vrtá hlavou, zda je možný že mám druhou ovulaci teď 🙈 🙈 🤷🏼 🤷🏼