2x ovulace v jednom měsíci?

Anonymní
26.11.25 20:10

2x ovulace v jednom měsíci?

Ahojky, je možné mít ovulaci 2× za měsíc,? vždy poznám, že se blíží podle hlenu bilkoveho a lehké křece, větší prsa… Vycházelo mi to minulý týden ovulace a byl nechráněný styk a uběhlo od toho 8dni, a dneska pociťují nateklá prsa jak při menzes či ovulaci a křeče mírný akorát žádný výtok tentokrát… Menstruace má dojít až za 10dni takže pms je brzy úplně. Fakt mi to vrtá hlavou, zda je možný že mám druhou ovulaci teď 🙈 🙈 🤷🏼 🤷🏼

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
380
26.11.25 21:23

Jednou se mi to stalo, ovulace potvrzená ovulačními testy 2× během jednoho cyklu, z té druhé ovulace mám syna. Ale je to asi hrozně vzácné, není to vůbec pravděpodobné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.11.25 14:49
@Anonymní píše: Více

Jo, můžeš mít víc vajíček v jednom cyklu, ale „druhou ovulaci“ s odstupem několika dnů už ne – ovulace jako taková proběhne jen v jednom krátkém okně.

To, co cítíš teď (nateklá prsa, křeče), budou spíš hormony po ovulaci – buď klasické PMS, nebo klidně i první těhotenské příznaky po tom nechráněném styku před 8 dny.

Takže druhá ovulace to skoro určitě není, spíš reakce těla na to, co už proběhlo – zkus vydržet do očekávané menstruace a pak test.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.11.25 17:25

Ano - jde to, moje máma to má i prokázané lékařsky, když řešila nějaké potíže.
Proto nám dcerám od puberty kladla na srdce, ať na nějaké počítání dnů v měsíci vs. nechráněný styk rovnou zapomeneme, že to můžeme mít jako ona a pak ty standardní počty nevychází ;) :D

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...
1. den poslední menstruace: počítá se začátek špinění

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí