Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Nevím, zda by nestálo za to, dát rovnou pryč všechno. Jeden nikdy neví.
Operace se neboj. Na břiše je pár stehů sem tam, vůbec to není znát. Počítej se silnou únavou. Na tu mě upozornili dopředu. Když jsem říkala, že bych ráda co nejdřív do práce, smáli se, uvidíme. Tak se vidělo. Dva týdny jsem se ploužila z postele jen na hygienu. A neboj se, že budeš v nemocnici dlouho. Po pár dnech si to posypeš domů.
Jak máme děti, už je to dole jen pro zlost a pro potíže. Lépe to tam nemít. Vím, o čem mluvím.
Jdi do toho s kuráží. Držím palce.
@Pe.M.1 píše: Více
Moc díky za pozitivní reakci. To pomáhá. Dost často mě někdo vyděsí nebo si přečtu něco špatného. Momentálně mi to komplikuje hrozně život. Já se bojím do tohohle stavu ještě přechodu. Jen mám strach, abych nelitovala, ale další dítě už stejně nedám, ale je to fakt definitivní.
Ahoj mám čerstvou zkušenost 11.11 jsem byla na hysteroktomii. v Nemocnici jsem byla 3 dny.. každej den je mi líp a líp, ale na žádný těžký zvedání se necítím.. Určitě se ničeho neboj..
@Anonymní píše: Více
Kdybych věděla, jaká ta operace bude bezproblémová, byla bych šla dávno. Myomy rostly, můj lékař na to nic. Základ je kvalitní pracoviště. Bylo mi o pár let víc. A mám svatý pokoj.
Zkušenost z léta, v nemocnici jsem byla 6 dní, operace bez problémů, vaječníky zůstaly. Třetí den už jsem se cítila ok. Taky jsem sportovec, ale dva měsíce byly jen procházky, nedoporučovali žádný sport a námahu. Pracovat jsem začla z domu hned po propuštění z nemocnice, fyzicky do kanceláře jsem šla po měsíci. Celkově se cítím dobře, jsem ráda, že mám klid… A ano základem je dobré pracoviště.
Podobná diskuze tady už je, třeba byste se s její zakladatelkou navzájem podpořily.
@Petula222 píše: Více
Moc děkuji za reakci🙏
Jak dlouho budeš mít PN?
Pracuji u PC. Držím palce, ať jsi brzy fit.
@Pe.M.1 píše: Více
Moc dekuji za reakci 🙏
Měla bych jít do VFN k MUDr Márovi, ten je prý dobrý, tak snad to bude v pohodě.
Potěší mě pozitivní reakce. Kamarádka to má za sebou a tvrdí, že břicho už cvičit nemůže a to je několik let po.
@Hermina.p píše: Více
Moc děkuji ![]()
6 dní je docela dost v nemocnici.
Určitě počítám s pár měsíci bez sportu. Teď už nesportuji kvůli bolesti dva měsíce ![]()
@lucad77 píše: Více
Moc děkuji, taky myslím. S někým sem si v jiné diskuzi psala. Trochu se psychiky bojím, teď to bylo vždy kolem Ms peklo.
Díky této velikosti dělohy půjdeš pravděpodobně na operaci řezem.
Byla jsem na tom podobně s velikostí dělohy, řez byl poměrně velký a díky tomu ty první dny byly náročné. Jedna žena v mém pokoji byla na té samé operaci robotem a hned druhý den byla „v pohodě“ oproti mně, která jsem ten den byla po operaci pátý den.
@Anonymní píše: Více
Doktor říkal laparoskopicky, mám střední adenomyozu, ale bolesti. To sem četla, samozřejmě člověk nikdy neví, jak to nakonec půjde. Rez jako např císař?
Jestli doktor řekl laparoskopie, tak to tak i bude. A na cvičení operace po zahojení nemá vliv. Po ní jsem dost sportovala.
Zakladatelko, ať operace pomůže a rekonvalescence probíhá rychle. Po odstranění dělohy můžeš jet do lázní - pobyt trvá čtyři týdny, na léčení musíš nastoupit do tří měsíců od operace. Návrh na lázně vypisuje gynekolog. Během pobytu čerpáš neschopenku. Můžeš jet např. do Františkových Lázní nebo Klimkovic u Ostravy.
Ahoj holky,
omlouvám se za anonym, ale info o zdravotním stavu. Čeká mě tato operace, protože mám adenomyozu, hrozně bolesti, dělohu jak v 5 měsíci, hormony beru, ale moc nepomáhá.
Jsem s tím už trochu smířená, ale samozřejmě se bojím. Vaječníky zůstanou, snad to půjde laparo dle plánu.
Máte některá zkušenost? Pomáhá mi to sdílet. Noci se šíleně potím, už jsem z toho zoufalá a snad to po operaci přejde. Čekám na termín do VFN. Jsem velký sportovec a teď nemůžu nic. Jo a mám dvě děti.