3 dny práce zdarma

Napsat příspěvek
Velikost písma:
27633
8.8.17 15:17

Tuhle diskuzi zakládáš už poněkolikáté :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.8.17 21:07

Ja jsem v prvnim zamestnani delala 14 dni zadara… nemela jsem na vyber, absolventi si neuzou vybirat a vubec dnes si clovek taky nemuze vybirat. Sice se ruika, ja je ted „dobra doba zmenit praci“, ale leda tak pro technicke obory, nebo kdyz se clovek smiri s minimalni mzdou za moc prace

• Citovat
  • Upravit
44193
8.8.17 22:02

Vsichni tady hanite toho doktora, take jsem sledována na specializovanem pracovisti, obor jen pár v republice, objednaci doba pul roku, sla bych k doktorovi, ale ja bych tam dostala razitko.
To je ta honba dnesni doby, vse prednejsi nez zdraví, bohužel :(

Take si myslim, ze je to mysleno, ze budes pracovat jeden ze tri dnů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
11.8.17 23:13
@Anonymní píše:
Ja jsem v prvnim zamestnani delala 14 dni zadara… nemela jsem na vyber, absolventi si neuzou vybirat a vubec dnes si clovek taky nemuze vybirat. Sice se ruika, ja je ted „dobra doba zmenit praci“, ale leda tak pro technicke obory, nebo kdyz se clovek smiri s minimalni mzdou za moc prace

Právě teď si můžeš vybírat. Práce je dost a na pracáku akorát takový nefachčenka jako zakladatelka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
12.8.17 10:11
@zvidavajanca píše:
Právě teď si můžeš vybírat. Práce je dost a na pracáku akorát takový nefachčenka jako zakladatelka.

Tak sis tu kopla. Hned budeš mít hezčí den, co? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
965
12.8.17 12:58
@renduli píše:
Tak sis tu kopla. Hned budeš mít hezčí den, co? :roll:

Myslím, že si paní nekopla. Jenom řekla svůj názor a navíc ten názor je pravdivý práce je hodně. Clověk si může vybírat. Jenom se mu musí chtít pracovat, ale to je u určitých lidí dost problém. ;) :palec: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4200
12.8.17 13:12

@IvePr Jasně, vím, že na Úp jsou lidé, co pracovat nechtějí. Ale zevšeobecňovat, že na pracáku jsou akorát nefachčenka, je dost mimo.
Stačí se zeptat lidí před šedesátkou, matek samoživitelek s malými dětmi bez hlídání, lidí z určitých regionů, z čeho si mohou vybírat… Prostě nemám ráda necitlivé paušalizování bez znalosti věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
965
12.8.17 13:36

V dnešní době už se firmy nezbavují ani lidí před důchodem. A proč? Protože míst je hodně a a každý zaměstnavatel je rád za každou duši. Matky samoživitelky pokud mají dítě starý na to aby bylo ve školce tak může jít v klidu do práce. Pokud má děcko malý pobírá rodičák a určitě i alimenty atd. Jenomže to by lidi museli chtít něco dělat. Pokud práci potřebuju jdu klidně i uklízet. Ale bohužel pokud je lenost větší tak se nedá nic dělat. Samozřejmě je lepší natáhnout ruku a státe dej mi. @renduli

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101602
12.8.17 13:44
@cecetka píše:
@Bike L Je videt, ze se ti tam moc nechce. Nech tomu volny prubeh. Uz ted jim ale oznam, ze muzes nastoupit az 22.8. Treba sami ti pak napisi, ze o tebe nemaji zajem, aniz bys tam musela ty 3 dny dojizdet.

Přesně tak, oznámila bych, že na 21.8. mám objednaného lékaře a tedy, že můžu nastoupit až 22.8. nebo rovnou první den přinesu potvrzenou propustku a že pracovat jako dobrovolník 3 dny mě přijde moc a tedy buď mi tuto práci zaplatí nebo jsem ochotna se účastnit pouze klasického výběrového řízení… odmítnutí práce to není, ale nejspíš tě chtít nebudou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
12.8.17 14:07

Taky pracuju v neziskovce a některé služby mají v požadavcích na výběrové řízení, že v 2. kole výběrka si uchazeč „vyzkouší“ práci jako dobrovolník (někdy to nazývají jako bezplatná stáž), to je běžné. Když jsem se na to ptala, tak mi to přijde celkem logické - chtějí tě vidět v provozu, jestli se jako aktivizační pracovnice dokážeš s tou cílovou skupinou „spojit“ a nebo, jak už někdo psal na předchozí straně, aby sis ty sama ověřila, že to zvládneš a neodejdeš po dvou hodinách.
Já jsem teda tuhle podmínku u výběrka neměla (dělám v jiné službě), ale sama jsem vedoucí služby požádala, jestli ještě před nástupem můžu na dva dny přijet. Byla jsem v té době měsíc na pracáku, čas jsem měla, tak proč ne. Byla jsem za to naopak ráda - mohla jsem se na všechno doptat a bylo to takové uvolněnější než u 1. kola výběrka.
Jinak do práce to mám nějakých 30 km a jsem bez ŘP, takže jsem tam taky jela na vlastní náklady.
Můj názor je, že pokud člověk práci opravdu chce, tak se tomu přizpůsobí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
12.8.17 15:40
@anysekk píše:
Taky pracuju v neziskovce a některé služby mají v požadavcích na výběrové řízení, že v 2. kole výběrka si uchazeč „vyzkouší“ práci jako dobrovolník (někdy to nazývají jako bezplatná stáž), to je běžné. Když jsem se na to ptala, tak mi to přijde celkem logické - chtějí tě vidět v provozu, jestli se jako aktivizační pracovnice dokážeš s tou cílovou skupinou „spojit“ a nebo, jak už někdo psal na předchozí straně, aby sis ty sama ověřila, že to zvládneš a neodejdeš po dvou hodinách.

no, jen tak mezi námi - přesně od tohohle je přece zkušební doba :nevim: pokud ta dobrovolnická práce (nebo bezplatná stáž) má být oficiální, tak je kolem ní taky papírování. pokud by měla být bez papírování, tak je to práce načerno. ale samozřejmě, práce ve zkušební době musí být zaplacená, to člověk pro zaměstnavatele nemaká zadarmo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3711
12.8.17 16:24

@IvePr
Přesně tak, ale občas je povolené jen chudáčkovat. Více méně všechny problémy se dají řešit - najít si hlídání, přestěhovat se nebo prostě být ochotný dojíždět. To, že v některých regionech práce není není otázka posledních měsíců, ale dlouhodobý problém.

@sagina
Jako ty 3 dny mi přijdou divné, od toho je zkušebka. Oni mají možnost si tě nějak proklepnout, ty máš možnost se na práci zeptat. Tohle mi přijde dost jednostranné pro zaměstnavatele.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
12.8.17 18:27

Nevím no, já za ty dva dny, byť načerno - jak píšete, byla ráda. Navíc nevím jestli se dalo přímo mluvit o práci (když za to nic nebudeš mít, nevíš, jestli tě vezmou, tak to přeci není výdělek), takže o nějaký černotě bych nemluvila. Když jsem byla na pracáku, tak jsem chodila do důchoďáku jako dobrovolník a byl to vlastně ten samý princip, jen mi na pracáku řekli, ať si tam zkusím domluvit HPP nebo brigádu, ale to dobrovolnictví žádná černota to nebyla.
Já beru tyhle stáže jako ochranu sebe i zaměstnavatele - vyzkouším si tu práci, zjistím jestli na to mám, zamětnavatel si mě taky proťukne a pokud to jde, tak smlouva, zkušební doba a zaškolování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101602
12.8.17 18:54

@anysekk A já to zas beru tak, že nevidím důvod, proč bych měla pro potenciálního zaměstnavatele pracovat zadarmo, od poznání se je zkušební doba, nevidím důvod, proč bych to měla dělat zadarmo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
12.8.17 19:32

@j.a.n.i1 Bude asi rozdíl v různých profesích, v tom bude ten háček… U nás se k těm stážím přistoupilo až poté, co začali být uchazeči o zaměstnání tak trochu vyčůraní a nejvíc papírování se pak navalilo na personální, která z toho měla akorát hlavu v pejru, ale na to můžete říct, že to patří k její práci, to je mi jasný. Nevím - co člověk, to názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat