Práce u PČR, dítě
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Jestli to bez hlídání babiček nedáte, tak máš v podstatě jen dvě možnosti. Buď změnit práci (hádám, že vyjednat jen den nepůjde?) nebo dočasně platit chůvu na hlídání přes noc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Imamother
rávě že přes noc nepotřebujeme, to je tatínek doma, ale ze školky na 2,5 hodiny..no jedině odejít z práce a najít něco na částečný úvazek :/ a to se mi nechce..já mám z chův takový špatný pocit..:(
- Citovat
- Upravit
Nešla bych do práce s takovými směnami a malým dítětem. Babičky nemají povinnost hlídat, je to milý bonus, né však standart, obzvlášť, když samy pracují. Řešila bych to chůvou, pokud bych tu práci tak hrozně moc chtěla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak myslím, že školní dítě už není až zas tak malé a minimálně na první rok až dva by mělo mít možnost chodit do družiny, takže bych řekla, že by zas nemusel být takový problém, aby byl partner schopen ho 2× za 8 dní vyzvednout z družiny a možná 2× odvést (nevím od kolika do kolika ty směny máš).
A jinak myslím, že by se primárně měli strat rodiče dítka a pak až prarodiče, takže mi přijde celkem normální, že nechtějí pravidelně hlídat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
@Imamotherrávě že přes noc nepotřebujeme, to je tatínek doma, ale ze školky na 2,5 hodiny..no jedině odejít z práce a najít něco na částečný úvazek :/ a to se mi nechce..já mám z chův takový špatný pocit..:(
Proč špatný pocit? Záleží, jaká chůva, nejlépe dobrá agentura a nebo mít dobré reference a tipy. Když sem dáš lokalitu, třeba někdo nějakou i poradí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Když jsme dělali oba na směny, tak jsme si je museli dát proti sobě, aby nebyli děti v noci sami doma. Hlídání jsme neměli. A vzhledem k tomu, že taky chodím do práce, tak bych taky vnouče nehlídala, maximálně výjimečně. Nejde o to, že jí 2 hodiny nezabijou, ale je to její volný čas na odpočinek a může si ho trávit jak chce. Kdyby bydlela x km daleko, taky bys to musela pořešit nějak jinak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky mame dve male deti a budeme brzy resit, jak zvladat s praci. obe babicky tez nehlidaci, ani nikdo jiny z rodiny. v zivote nam deti nikdo nehlidal, parkrat na hodku kdyz jsem byla u zubare ![]()
neni to povinnost prarodicu, kdyz nechteji nebo nemuzou hlidat, musite se proste spolehnout sami na sebe ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak já to asi beru tak, že když my jsme byly se sestrou malé tak babičky nás hlídaly
, ale vím povinnost to není..jinak mi příjde, že ty směny zas tak hrozný nejsou mám kamarádky co chodí z práce po 17hodině..je tady nějaká maminka co je u policie,?
- Citovat
- Upravit
No jo, ale já když jsem byla malá, tak už moje babička byla v důchodu, protože šla někdy v 54 letech. Mojí mamce je 67 let a pořád do práce ještě chodí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Tak já to asi beru tak, že když my jsme byly se sestrou malé tak babičky nás hlídaly, ale vím povinnost to není..jinak mi příjde, že ty směny zas tak hrozný nejsou mám kamarádky co chodí z práce po 17hodině..je tady nějaká maminka co je u policie,?
Hele je to státní služba (služební poměr). Mimořádka sem, mimořádka tam. Na to že máš děti se ti tam každý vykašle. Asi to nebudeš mít jednoduché. Připrav si plán „B“. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nešlo by denní vyměnit jen na noční? Jinak bych hlídání řešila chůvou nebo kamarádkou. Hlídání od rodiny bohužel v dnešní době není samozřejmost. Chápu, že není povinnost prarodičů hlídat vnoučata, ale také není povinnost se starat o rodiče ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tato práce se s ohledem na potreby ditete bez hlidani nebo zazemi v rodině vykonávat nedá. Jakz takz rozumnou dobu mají zenske pracujici v kanceláři. Myslim, ze nezbývá nic jineho nez placená výpomoc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Všude je problém s hlídáním, člověk si to musí hold nějak naplánovat a je jedno jestli je u pčr nebo prodává..školky jsou „jen“ do 16hodin a hodně lidí končí většinou v 17 a i jeste později
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, jak řešíte hlídání, když babičky prostě nehlídají? Malý půjde za chvíli do školy a já jdu k PČR (4 dny 12ctky-dvě ranní, dvě noční a pak 4 dny volno), chtěla jsem se přestěhovat do města, kde bydlí moje rodina, ale bylo mi naznačeno, at nějak s hlídáním nepočítám..přítel si občas může zařídit práci, podle mojí směny, ale i tak to bude hodně narušovat..Hlídají vám vaše babičky-pracující? Mě mamka prostě řekla, že chodí taky do práce at s tím nějak moc nepočítám, ale myslím že dvě hodiny jí snad nemůžou zabít a ještě k tomu néé každý den, k tomu mi řekla, že jejímu příteli by se to taky nelíbilo, kdyby furt hlídala a s ním nebyla..a přítelova mamka no coment :/…já s malým jí pořádně neznáme,..