DPP - můžu jít na nemocenskou?

84
6.8.17 07:41

DPP MUZU JIT NA NEMOCENSKOU

Chci se zeptat, jsem tehotna a mam dohodu o provedeni prace, zda mi lekar muze vystavit nemocenskou delam v obchode a nechci nic riskovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2191
6.8.17 07:47

Pokud to je DPP do 10 tis. měsíčně, tak z ní neplyne pojištění, tudíž ani nárok na nemocenskou. A pokud máš tu DPP jako jediný příjem už cca dva roky, tak bohužel nebudeš mít nárok ani na PPM (mateřskou), jen na rodičák až po porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
6.8.17 07:50

@Teratko ano to vim ze nic nedostanu ale chci dohodu ukoncit, ale to muzu bud dohodou nebo 15dni predem…nevim zda mi to da dohodou, myslela jsem ze by mI alespon na 15dni vypsala nemocenskou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
6.8.17 07:52

Otazka vlastne zni zda mi lekar muze napsat nemocenskou pri dohode. Vubec se v takovych vecech nevyznam tehotna jsem byla pred 14lety :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6879
6.8.17 07:58

Pracuji v obchode a nechci nic riskovat, tak si radsi placene pujdu hajnout domu.
Od minuty, co se pocura papirek, je potreba hajat, to je jasny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
6.8.17 08:00

@Jogrr pokud vstupujes do diskuze tak si ji alespon poradne precti…ja nedostanu ani korunu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marie432875
6.8.17 08:01

@Jogrr no to víš, v obchodě je plno lidi, stres, bacily, a hlavne práce. ;)

• Citovat
  • Upravit
84
6.8.17 08:03

Na co se potom zakladaji diskuze kdyz nikdo nehovori k danemu tematu a ma blbe narazky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
6.8.17 08:23

@Jogrr @Marie432875 Vůbec nic o zakladatelce nevíte, třeba má za sebou x potratů nebo nějaký jiný problém, a proto nic tentokrát nechce riskovat. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
6.8.17 08:24

Pokud dohoda o provedení práce nezakládá účast na nemocenském pojištění, tj. příjem do 10. tisíc měsíčně, neschopenku vystavit nelze. Pokud lékař vystaví a není na ni nárok, stejně z OSSZ vrátí a obešlou Vás, abyste stornovala. Pokud máte DPP na dobu neurčitou, lze ukončit dohodou smluvních stran. Výpověď z DPP je tříměsíční, na rozdíl od dohody o pracovní činnosti, kde je 15 dnů. Navíc se musí podat před koncem kalendářního čtvrtletí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
84
6.8.17 08:34

@lenkakud mam dohodu o provedeni prace a dohodu mam u sefa na 300 hodin rocne…to mam cekat tri mesice na nemocenskou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
800
6.8.17 08:51
@lenkakud píše:
Výpověď z DPP je tříměsíční, na rozdíl od dohody o pracovní činnosti, kde je 15 dnů. Navíc se musí podat před koncem kalendářního čtvrtletí.

Kde jsi na to přišla prosím? Já mám DPP a je tam jasně napsáno: výpovědní lhůta činí 15dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marie432875
6.8.17 08:51

@Litta ale jo, však v klidu 8)

• Citovat
  • Upravit
84
6.8.17 08:57

@Miasofi mam dohodu u sefa nevim co tam je napsano aprosim te muzu jit teda nanemocenskou behem tech 15dni to me zajima nejvice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
6.8.17 09:04
@yyymonyyy píše:
@lenkakud mam dohodu o provedeni prace a dohodu mam u sefa na 300 hodin rocne…to mam cekat tri mesice na nemocenskou?

DPP na 300hodin a máš jí na jeden kalendářní rok?? Tak máš těch 15 dní, ale zkus si sepsat dohodu o ukončení a uvidíš jak se k tomu zaměstnavatel postaví. My takto brigadniky poustime, pouze pokud mají nějaké směny už vypsané, tak se snaží si je ten slušnější udat ostatním, nicméně i když je nemá udane, nic se neděje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat