Státní vs. mětská policie - co je lepší?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Státní vs mětská policie - co je lepší
Ahoj, chci se zeptat zda je lepší práce u městské nebo státní policie v Praze? Manžel o téhle práci přemýšlí, ale jelikož se nám za chvilku narodí dcera, tak já samozřejmě přemýšlím kde by měl lepší plat a jaké by měl směny. Samozřejmě počítám, že by měl noční a někdy pracovní víkendy, ale zajímalo by mě jak moc pravidelné tyto směny jsou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
No mám jednoho bráchu u městské a druhého u státní…
k té městské může nastoupit prakticky kdokoli kdo má maturu, udělá stupidní testy a jde na to..
u státní je třeba projít docela hustými psychotesty, fyzickými testy.. pak absolvovat přípravu, u nás MS kraj posílají na měsíc do Vyškova a pak ještě někam teď nevím z hlavy, musel tam být celý týden, domů jen na víkendy, ale už bral plat
jinak platově to je různorodé ale městská je oproti státní dost podřadná
- Citovat
- Upravit
Mešťáci mají vyšší plat, ale tahají se z bezdomovcema, fetakama, ožralama a nejvíc dávají pokuty na parkovačky, atd. Státní zase jezdí k sebevraždám, loupežím, krádežím, napadením,…mají takovou víc akčnější práci. Plat sice nižší, ale jako státní zaměstnanci mají práci jistou a navíc po x odsloužených letech mají výsluhu do konce života ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sissive píše:
Ahoj, chci se zeptat zda je lepší práce u městské nebo státní policie v Praze? Manžel o téhle práci přemýšlí, ale jelikož se nám za chvilku narodí dcera, tak já samozřejmě přemýšlím kde by měl lepší plat a jaké by měl směny. Samozřejmě počítám, že by měl noční a někdy pracovní víkendy, ale zajímalo by mě jak moc pravidelné tyto směny jsou.
Myslím, že lepší by to bylo u státní.
Tam po určitých letech mají nárok na výsluhy, možná i delší dovolenou a taky mají tzv. „rehabilitace“ každý rok a to opravdu nevím, jestli je i u měštáků.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
No mám jednoho bráchu u městské a druhého u státní…
k té městské může nastoupit prakticky kdokoli kdo má maturu, udělá stupidní testy a jde na to..
u státní je třeba projít docela hustými psychotesty, fyzickými testy.. pak absolvovat přípravu, u nás MS kraj posílají na měsíc do Vyškova a pak ještě někam teď nevím z hlavy, musel tam být celý týden, domů jen na víkendy, ale už bral plat
jinak platově to je různorodé ale městská je oproti státní dost podřadná
Přesně. Ke státním je docela náročné se dostat. Navíc půl roku berou jen 15. tis., dokud se nezaškolí. Další půl rok se dělají testy, psychické a fyzické a pak ještě měsíc ve Vyškově, kde mají něco jako vojnu. Musí mít opravdu dobrou fyzicku. Denně dělali okolo 100 kliku a běžně si tam někdo zlámal nohy, ruce,…3/4 chlapu to vzdali. Takže pokud si ty na mateřské, chtělo by promyslet, jestli to utahnete. Navíc, policisté nemůžou mít žádný vedlejšák.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sissive píše:
A víte jaký je přibližně nástupní plat u státní policie?
První půl rok 15 tis. a potom okolo 20 tis.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@VENIVINIVICI píše:
V Praze ani jedno, podprůměrný plat zvláště u státní
Co znamená podprumerny?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak mestskeho policajta nepovazuju za policajta…muze to delat kazdej debil, akorat chodi, buzerujou, davaj pokuty
nikdy nejsou tam, kde maji byt..nejvic je zajima komu dat boticku…kdyztak rozhodne radsi statni, tam aspon nemuze kazdej bezmozek ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sissive píše:
@Terezxx Že mají plat nižší než je průměrný plat v Praze
Proto se ptám, jaký je, protože ex pracuje u městské policie a těch 30 každý měsíc má.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A nevíte jestli se roky odpracované u městské započítávají do odpracovaných let? Přemýšlím jestli by manžel teď nenastoupil ke státní a až bych měla po mateřské, tak by zkusil státní. Plat 15 tisíc a pak 20 tisíc mi teda přijde dost strašný na to co všechno ty lidi musí dělat ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sissive píše:
@Terezxx Myslím, že průměrný plat v Praze je teď 35 tisíc
Aha. Tak v tom případě vydělávají podprůměrně.
ikdyž mě 30 tis. za nicnedělání přijde hodně slušné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit