3 leté dítě nás ignoruje

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Ou
24138
6.2.23 21:42
@Gabiiinka píše:
@OuTak jasně, kdybych se ptala tím prudérním tónem, ale já se ptám, protože mám zájem to vědět, chtěla bych aby mi povídal s čím si třeba hrál nebo se pochlubil, co tvořili :nevim:

Hele ale opravdu nezvládá rozeznat něco jako ironii a nebo prudivý tón.

1. dotaz na co bylo ve škole a co bylo k obědu prudí kohokoliv pod 30, a to i když se protějšek vážně zajímá.

2. neapamtuje si co bylo ve školce, zejméan když probíhalo všehcno jako vždycky. Prostě na to mozek nemá dozrálej na to aby podal report. NAvíc nebude umět vyprávět v souvislostech.

3. zcela normální, tedy běžné a v normě je, že tříletí kluci nemluví. Ty chceš aby udržoval konverzaci.

Chtěj po něm, aby zkusil říct co se dělo v rátké pohádce co jsi právě přečetal či odvyprávěla, nebo kteoru viděl, ale spíš to ještě nepůjde.

Případně mrkni sem, ale primárně je to pro předškoláky.

https://www.kosmas.cz/…ehu-a-versu/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
536
6.2.23 21:48

Dobře, děkuji moc za zpětnou vazbu, asi očekávám moc. Je to první dítě a celkově nemám úplně s malými dětmi moc zkušeností, tak jsem se radši poradila tady. Dám mu ještě prostor :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.2.23 21:49

@Gabiiinka
Mám doma to samé. Někdy nas má do slova u zadku.
Co s tím netuším :nevim:
Možná jen počkat až to obdobný přejde a při tom se stále snažit komunikovat samozřejmě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22357
6.2.23 22:03
@Gabiiinka píše:
@OrisekaNo, já třeba i tohle zkusím, ale když mi prostě řekne na rovinu : neruš mě, tak sice je to pochopitelné, ale na druhou stranu mě to mrzí. Když na něj sáhnu, tak mě odstrčí a řekne “běž pryč”. Nevím no, jasně, že to chápu, ale přeci jen, tohle mi nepřijde úplně ok

Nehledej problemy, kde nejsou. Jasne rekne, ze nechce. Tj. umi vyjadrit svuj pocit, coz je fajn. Asi by to mohl rict slusneji, coz ho muzes naucit nebo muzete mit i signal, kdy nechce rusit. Je to jedinacek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1977
6.2.23 22:33

Mám doma to samé. Mluví krásně, umí odvyprávět příběh, ale když se ptám jak bylo s babičkou v Zoo? Dobře. Viděli jste zvířátka? Jo. Jaká? Různá. Co jste si dali k svačince? Jídlo. :roll: :lol: prostě nezájem mi něco sdělovat. Ale dost často přijde sám třeba za týden, dva týdny a odvypráví mi o tom výletu všechno možné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2923
6.2.23 22:38

Jak funguje ve školce? Tam přece taky musí reagovat na nějaké dotazy a plnit pokyny.
Jinak tě uklidním, devítiletý syn dnes k obědu měl něco hnusnyho a ve škole dobrý, známky - nevím, asi nějaký jo. :roll: ale jinak je úplně normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
6.2.23 22:55

Mám šestiletou dceru, co bylo ve školce mi nechce vyprávět ani teď - což mi nevadí, ptám se vždycky „Chceš mi vykládat co bylo ve školce?“ což většinou nechce, tak jsme třeba chvíli ticho, pak začne dcera mluvit o něčem co zajímá ji. Tady ty ignor chvíle mívala taky, ale to se u nás doma neakceptuje - od dvou a půl let mluví normálně jasně a čistě v souvětích, tedy po ní chceme, aby se vyjadřovala. Ne ve smyslu jako že si s námi musí povídat, ale aby na nás reagovala a řekla aspoň něco ve smyslu „Mami já si teď nechci povídat“. My se s manželem taky neignorujeme, normálně si řekneme „Teď na mě prosím nemluv, nechce se mi, řekneš mi to později“.
Na druhou stranu, když vidím některé děti v okolí, které téhle úrovně mezilidské komunikace objektivně nejsou schopné ještě v těch pěti šesti letech… Sama víš jak moc zdatný je v tomto ohledu tvůj syn, ale za mě je naprostý ignor rodiče zcela za hranou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.2.23 23:00

Moje tehdy čerstvě tříletá dcera, cca týden po nástupu do školky:

Co jste dělali ve školce?"
„Nevim.“
„O čem jste si povídali?“
„Nevim.“
„Povídali jste si o kamarádech?“
„Možná povídali, možná nepovidali.“
" Miláčku… mě by hrozně zajímalo, co děláte ve školce, jenže já tam nejsem, tak se tě můžu jenom zeptat."
„A proč tam nejseš?“
„No já už jsem na školku trochu velká, ne? A navíc, já už jsem do školky chodila.“
„Tak to musíš vědět, když jsi tam chodila. A už se neptej.“

(je to zcela doslovný přepis)

Ona měla paměť, pozornost, schopnost se vyjádřit, intelekt, všechno. Ona jenom prostě nechtěla. Radim vykašlat se na to, zeptej se jednou a pak to nech být, prostě ti to nepoví.

(jinak dcera momentálně chodí do první třídy a nezlepšilo se to. Nicméně ona má autistické rysy, schopnost rozpoznávat a ovládat emoce (a tedy nějak slušně fungovat mezi lidmi) odpovídá dvěma až třem rokům, intelekt má zase mimořádně nad svůj věk, všechno ofiko otestováno. Stojí to za houby, upřímně. Stále ještě, pokud je nervózní, odpoví na přímou a jednoduchou otázku neprilehave (Jak se máš? Umím skákat, hele!) nebo vůbec. Ve třech letech to nevadilo, v sedmi to už fest vadí, vypadá nevychovaná. Váš případ to být ale vůbec nemusí.

• Citovat
  • Upravit
6180
6.2.23 23:05

Jinak k těm reportážím „Co bylo ve školce“ - je mi třiatřicet a dodnes nesnáším když přijdu z práce k našim a máma se mě zeptá jak bylo v práci. Manžel ví že to nesnáším, tak to nedělá. Bavíme se až pak časem když mám zajímavou příhodu, ale tady to podávání reportů je fakt mimo. Kdybych se o něco chtěla podělit, tak to řeknu, když nic neříkám tak se nic zajímavýho nestalo a není potřeba ze mě dolovat, že den byl normální, kafe hnusný, kolegyně protivná, oběd jako vždycky a porady mi lezly na nervy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.2.23 15:20

Haha, jsem extrovert co miluje smalltalky, takže taky vedu řeči o počasí, jak bylo v práci, ve školce, ve skole…ale můžu tě uklidnit, mám tři děti a na prostředním (kluk,4 a půl roky) je taky vidět, jaká je to otrava. Ještě k tomu vim, že na události minulé má hlavu jak cedník. “tak co, jak bylo ve školce”? “skvěle” se naučil tak dokonale, že když otázku odměním, tak se dozvím: “tak co, s čím sis dnes hrál ve školce?” “skvěle.” :-D
Takže vklídečku. Zkus ho rozmluvit, jak tu někdo psal, číst pohádky, ptát se, co se tam dělo…
a bohužel, jako rodič se budeš muset smířit postupně s tím, že to podstatné se většinou dozvíš náhodou mimo řečí u zcela jiného tématu. aspoň mně to tak přijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7142
7.2.23 22:36

Dcerka 3,5 let. Někdy odpoví na otázky jak bylo ve školce hned. Někdy ne. Neřeším. Vím že potřebuje čas. Zahlcuju ji otázkami ale ona se chce například jen obyčejně pomazlit, přivítat…takže nic nechce povídat. Ok. Většinou za chvíli začne vyprávět sama 😃
Ona je teda i taková tvrdohlavá, když něco nechce tak prostě ne. ale neřeším to. Je celá já. :roll: :mrgreen: :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.2.23 21:41

Nemluvis na nej az moc? Dnesni rodice maj na dite nekdy az moc casu, zahlcujou ho vecnym vysvetlovanim kazdyho prdu ( vis tu cepici si musis vzit protoze venku je mraz a kdyz si ji nevezmes budes nemocnej a nebudemee moct jit ven bla bla bla. Dite prestalo slyset u slova a kdyz si ji nevezmes. Jen priklad) dite ma pak mamin hlas uz jen jako neurcitou smet nikdy nekoncicich zvuku ktere nevnima.
Mluvila bych jasne strucne a jen kdyz chci sdelit neco nutneho a uvidis co se stane.
Mimochodem funguje to i na partnery😁 prislusnici muzskeho pleme maji z nas zen obcas vyhucenou diru do hlavy a maji vypestovanou selektivni hluchotu na zensky hlas. 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.2.23 21:57

Jeee a ted ctu ze se to tyka vzpominani na skolku a jina ze mluvi a na cokosku reaguje😁
Bud v klidu, toto je starost hodne rodicu- ze jim dite nepovi jak se melo ve skolce. Trilete dite to neumi. Prakticky nechape otazku protoze zije pritomnosti. Takze nereaguje protoze nevi jak. Ale pak treba uslysi znamou melodii a vzpomene si na pisnicku co zpival ve skolce. Nebo muj syn mi rekne " tady jsme byli vcera" pritom tam se skolkou byl minuly tyden ale jen si pamatuje ze tu byl.ale kdybych se ten den zeptala kde jste byli rekne mi ze nikde. Pracuji v lesni skolce. Zazila jsem ze se tata zeptal syna jestli jsme byli venku a syn rekl ze ne. V den kdy jsme ani nesli dovnitr peotoze jsme i objedvali venku😁 to me dostalo. to dite proste tu otazku nechape😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí