3. měsíc kašel

Anonymní
29.5.26 07:46

3. měsíc kašel.

Ráda bych se zeptala. V Březnu jsem měla nachlazení, nebo to jsem si aspoň myslela, ale místo toho aby se to zlepšilo, tak to nabralo na intenzitě. po dvou týdnech začal Urputný kašel, záchvaty v noci a na začátku dubna jsem si dokonce zablokovala něco v oblasti žeber z toho kašle. To jsem tehdy jela na pohotovost. Lékařka mě poslala domů s tím, že poslechově je vše v pořádku. Blokáda po týdnu povolila a dusivý kašel velmi pomalu ustupoval, ale úplně nezmizel celý duben. Teď od začátku května přešel do produktivního. Moje obvoďačka mě poslala na RTG plic, ten byl v pořádku, odběry taky a poslech opět v pořádku. Můj tip je černý kašel, ale je mi úplně proti srsti lékařům říkat, co mají dělat :oops: očkovaná jsem byla naposledy v dětství. Je mi 26 let. V závěru pokud si pamatuju dobře, tak v případě černého kašle mi není stejně jak pomoci. Je tady někdo, kdo to měl podobně? Má smysl nechat si odebrat protilátky? Předem děkuji za vaše zkušenosti :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5154
29.5.26 08:44

Nech si otestovat plicní chlamydie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.5.26 08:45
@Anonymní píše: Více

Měla jsem černý kašel, dokonce v těhotenství a ten se prostě přehlédnout nedá, trval ale všehovšudy 6 týdnů, možná něco přes, po těch šesti týdnech jsem ještě kašlala, ale už to tak odeznívalo. Měla jsem ale pocit, že ten kašel nikdy neskončí a samozřejmě skončil.
V nejhorší fázi byl kašel tak příšerný, že jsem z něj zvracela a teda sem tam mi unikla i moč, byla jsem z toho úplně špatná, vše přešlo. Měla jsem opravdu typický průběh pro černý kašel, neměla jsem ale horečky a necítila jsem se vyloženě úplně nemocně, snad jen ten nejhorší týden, to mě úplně poléval pot a cítila jsem se prostě hůř.
Odebrat si protilátky určitě smysl má, to můžete sama kdekoli, podle toho se pozná zda jste jej opravdu prodělala nebo ne. Ale ten kašel je opravdu charakteristický.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.5.26 08:49
@vedma007 píše: Více

Ani děkuji za radu, to by taky stálo za kontrolu 🩷

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.5.26 08:51

Anoo každý ten záchvat jsem zakončila zvracením. Tak asi trošku přitlačím na lékařku a už to chci mít za sebou je to už dlouhoo. Dekuji za prispevek 🩷

• Citovat
  • Upravit
12526
29.5.26 09:23

A co alergie případně astma?

Po takovém záchvatu kašle občas také zvracím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.5.26 09:30
@Evkad píše: Více

Zase si říkám, že když to začalo jako takova virozka a pak se to prehouplo na ten urputny kasel a ted zas na produktivni? Kdyby to začalo samo od sebe, ale ja myslela ty prvni dva tydny ze vyležím virozu a bude klid a už se člověk těšil na zlepšení a jen to vygradovalo 😮‍💨 😓

• Citovat
  • Upravit
12526
29.5.26 09:34
Člověk nikdy neví. Bohužel bohaté zkušenosti.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4837
29.5.26 10:22

Byla si na gastru? Dlouhodoby kašel sem měla od refluxu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3027
30.5.26 22:28

Klidně si nech nabrat protilátky, jinak se to asi zjistit nedá. Patrně by to mohla být spíš parapertuse. Tu jsem měla já a stejně i přes ty celkem typické záchvaty to praktik nepoznal.
Pokud to nebude ono, tak je třeba pátrat dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí