3 měsíční miminko a interrupce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
kocourGarfield
22.9.22 10:02

@Lucie_Sx taky to nechápu

• Citovat
  • Upravit
3792
22.9.22 10:28
@kocourGarfield píše:
@Sisika9 jenže to má mraky věci okolo. Co když se Ti narodí nemocné dítě, jak pak budeš tu vlastní nemovitost živit? Co když přijdeš o práci, z čeho budeš žít?
Co když onemocníš ty? Kdo se o dítě bude finančně starat?
Co když se něco zásadně změní v příštích 18 letech, než dítě bude plnoleté? Jako mít nemovitost napsanou na sebe je krásná věc a co dál?
A nemá se matka v prvé řadě postarat
o sebe a dítě sama a až pak vyžadovat pomoc společnosti?

No, pořád levnější, než když navíc budeš muset platit nájem, když s partnerem najednou nebude možné žít :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2454
22.9.22 10:33
@Janli píše:
Vždycky jsem chtěla mít děti co nejdřív po sobě. Pro mě by to byl splněnej sen. Kdyby jsi v prvním těhotenství počala dvojčata, tak by jsi taky dala jedno pryč? Asi ne, co? Dvojčata si každý nechá automaticky, ale když otěhotní brzy po porodu, tak se hned zvažuje interupce. Já tyhle myšlenkový pochody nechápu.

Tak stejný to fakt není, problém není ta péče, ale ta rizika komplikací. Těhotenství před úplným zahojením dělohy, která se vrací do původní kondice až tak 1-2 roky po porodu, je jednak rizikovější, jednak namáhavější pro matku. Takže se klidně může stát, že matka bude muset do nemocnice (což minimálně při porodu nastane, ambulantní porody u nás úplně běžné nejsou) a starší dítě zůstane samo, může se přerušit laktace (to teda uznávám, že málokdy, ale může), celkově může být matka prostě míň schopná se plně věnovat staršímu (nevolnosti, větší únava, stres, do toho třeba nemocnost dítěte nebo plodu - které zas ovlivní druhé dítě). U dvojčat tohle není - nejsou nevolnosti, únava je dána jen péčí o děti, nikoli fyziologickými změnami, v případě vážné nemoci nemusíš řešit, že je jedno dítě pořád uvnitř a máš omezenou míru volby léčby. :nevim: Neříkám, že je to zásadní zátěž - ale prostě v mnoha ohledech to těžší být může.

Prostě je to něco, co v případě, že se podělá ještě něco jiného (bydlení, nemoc, cokoli), bude přitěžující. Proto je fajn tohle řešit předem a chránit se. Stejně tak je ale fakt, že dost lidí takhle těhotní záměrně (asi ne úplně 3 měsíce po porodu, ale ten roční rozdíl je celkem běžný), výzkumům navzdory. :nevim: A většině se nic zásadního zdravotně nestane, resp. to, co se jim stane, nepovažují za komplikaci (hlavně předčasné porody a z nich se odvíjející drobné vady). :nevim:

Příspěvek upraven 22.09.22 v 10:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
22.9.22 10:34

@Sisika9 nemám osobní zkušenost, děti už mám většinu dospělé a manžel mě neopustil. :nevim:
Navíc zakladatelka těhotná už je :nevim:

• Citovat
  • Upravit
6882
22.9.22 10:34

Máma otěhotněla takhle se mnou, díky Bohu že si mě nechala a jak říká, jsem dítě z lásky a chtíče. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Capelucia
22.9.22 10:36

Mezi mnou a ségrou je něco málo víc než rok, rodiče to měli jistě těžký, peníze nebyli, ale ségru bych nedala ani za nic, jsem za ní moc a moc ráda :srdce: :srdce: :srdce:. To miminko už je :nevim:. A nebudeš muset být dlouho na mateřské - to by pro mě byla taky výhoda.

• Citovat
  • Upravit
kocourGarfield
22.9.22 10:38

@Tomie v rámci těhotenství ne, ale v rámci péče o dvojčata ano. Matka může být po porodu dvojčat déle unavená/vyřízená, dvojčetné těhotenství je pro tělo větší zapřah. Jedno z děti může být nemocné, může s ním být matka v nemocnici, může mít zdravotní problémy. A to druhé?

• Citovat
  • Upravit
2200
22.9.22 11:55

Mám dvojčata pomalu 16 měsíců a v lednu mám termín. Nebylo to plánované, ale nedala bych miminko pryč.
Takže vím, že zvládnout se dají 2 děti.
Neříkám že s dvojčaty je to procházka růžovým sadem. Není. Je to makacka. Ale co. Zvládnout se to dá. Holt jde hromada věci stranou. Ty budeš mít alespoň nějaký věkový rozestup, takže to zvládneš.
Chápu že neskaces radosti, ale co už. Stalo se a teď se k tomu člověk musí postavit čelem.
To miminko má stejné právo na život jako jeho sourozenec.
To je můj názor.
Jak by se pak na sebe člověk mohl podívat, když by dal miminko pryč jen z důvodu, že se mu teď nehodí. Ale třeba za 2 roky by se mu to hodilo, to by bral. :roll:
Prostě život má holt někdy zajímavý smysl pro humor.
A prostě každá sranda něco stojí. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shadowbabe
22.9.22 11:58
@Sisika9 píše:
Já bych do toho nešla. Ikdyž je partner skvělí, nikdy nevíš jaký bude otec a se dvěma dětmi se odchází hůř než s jedním. Pokud bych měla bydlení napsané jen na sebe, tak bych o tom uvažovala. Jinak ani omylem.

Tak to abych obě děti odvedla do Klokánku, co kdyby muž někdy odešel. Nevím, které bych si pak vybrala :think:

• Citovat
  • Upravit
2200
22.9.22 12:06

@Tomie Víš jaká jsou rizika spojená s těhotenstvím dvojčat? To je větší riziko jak brzké těhotenství po sobě.
Ambulantní porody u nás jsou. Není to problém. Nikde není dáno, že člověk musí po porodu být v nemocnici 3 a více dní.
Mohu srovnat těhotenství s dvojčaty a s jedním plodem. A je to sakra velký rozdíl.
Takže holt se měla zakladatelka chránit
Stalo se a teď by se k tomu měla postavit čelem.
Taky jsem otěhotněla neplánovaně. Když bylo dvojčatum 11 měsíců. Ano, radosti jsem ne skákala, ale co už. Stalo se a tak se člověk k tomu musí postavit. Ne volit nejlehčí volbu. :nevim:
A to jsem měla po dvojcatech sekci a rozestup. A těhotenství mám mnohonásobně lepší jak s dvojčaty. A ťuk ťuk ťuk, doufám, že to tak bude až dokonce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1250
22.9.22 12:27
@Janli píše:
Vždycky jsem chtěla mít děti co nejdřív po sobě. Pro mě by to byl splněnej sen. Kdyby jsi v prvním těhotenství počala dvojčata, tak by jsi taky dala jedno pryč? Asi ne, co? Dvojčata si každý nechá automaticky, ale když otěhotní brzy po porodu, tak se hned zvažuje interupce. Já tyhle myšlenkový pochody nechápu.

Dvojčata si nenechá každý automaticky, znám jednu co šla na jak se tomu říká? když si jedno nechá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3339
22.9.22 13:51

Se mnou maminka také otěhotněla 3 měsíce po porodu. :) Naši říkali, že první rok náročnější. Ale pak už super, hodně jsme si spolu s vyhráli. Z pohledu dítěte, bylo to skvělý, dětství mám spojené s bráchou, byl a je to jeden z nejbližších lidí i když mám ještě jednoho sourozence. Nebála bych se, těhotná už jsi. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21077
22.9.22 16:09

Dobrý deň,

@D284 viete prosím vysvetliť, prčo odpovdáte sama sebe? Kľudne mi napíšte do sz.. Takéto chovanie je proti pravidlám webu. Za opakované trollenie vám môže byť účet zablokovaný.

Kristína :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
121
22.9.22 16:53

Ahoj a rovnou se omlouvám, ale to mimčo, co čekáš, za to, že jste se nechránili, nemůže. Takže to, že uvazuješ o potratu, mi přijde teda dost kruté. Ačkoliv teď zvažuješ okolnosti…

Postavila bych se k tomu zodpovědně, tzn. určitě donosila.

Víš, já si vždycky říkám, kolik žen se pomalu modlí za dítě, za zdravé dítě a někdo svojí lehkomyslností, resp. nezvládnutému sex. pudu, zahodí nový život?

Jinak, mám dva kamarády, kteří jsou takto krátce od sebe a mají úplně super vztah.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
82
22.9.22 21:17
:andel:

Příspěvek upraven 08.11.22 v 21:46

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...