3 roky, bije jiné deti

Anonymní
26.12.22 23:26

3 roky, bije jiné deti

Nejsou nám ani tři roky a už ubližuje jiný děti.. Měla jste to taky tak? Mám ještě syna.. 1,5 a jsou pořád v sobě.. Potom k nám někdo přijede s dítětem, něco se nám nelíbí a hned.. Buď chytá za ruce.. Nebo udeří do zad atd.. Vůbec nechápu, kde to v sobě bere 🤷‍♀️.. Vysvetluji, že to nesmí, ale… Marně.. Jak to odnaučit? Mám obavy, aby se to nedělo i ve školce a neměli jsme problémy..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Dlouhá punčoška
26.12.22 23:31

Viz níže

Příspěvek upraven 26.12.22 v 23:33

• Citovat
  • Upravit
Dlouhá punčoška
26.12.22 23:32

Řekla bych, že žárlí na mladšího sourozence.
Protože je to ještě mrňousek a neumí napětí zpracovat, pere se a mlátí děti.
Myslím si, že potřebuje víc Vaší pozornosti, pohrát si, pomazlit se.

• Citovat
  • Upravit
1637
27.12.22 00:10

Nema potize s reci, mluvi? Nektere deti zacniu byt agresivnejsi, kdyz maji potize dorozumet se s okolim…Mohlu druhe deti i kousat apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24215
27.12.22 06:52

Nám toto syn začal dělat se školkou. Jsou to kluci, takže to i do určité míry považuji za normální chování. Ale takto se chová jen k bráchovi pokud mají mezi sebou nějaký spor. Teď jsou jim čtyři a dva roky. Samozřejmě brácha mu to vrací. Já se teda snažím zasáhnout dřív než k bouchnutí dojde. Už většinou ty situace poznám. A učím kluky se domluvit. Funguje to. Kolikrát opravdu ovládnou emoce a domluví se. K ostatním dětem se chovají hezky. Já mám ty děti vcelku klidné. Ale dost agrese u staršího plyne z toho, že začal mluvit až později. Ještě mi přijde, že měl kolikrát problém se vyjádřit. Tak prostě potřebuje s tou komunikací pomoci. Jinak samozřejmě i žárlení, nuda hraje svoji roli. Snažím se věnovat oboum stejně, takže u nás úplně k žárlení nedochází. Ale jakmile se nudí tak jsou v sobě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
718
27.12.22 07:22

U nás to syn v tomto věku také dělal, doma na ségru ne, ale ve školce strkal a bouchal - měl problém s mluvením a ještě jsme zjistili, že špatně vidí, tak to bylo tím…naštěstí z toho celkem rychle vyrostl :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2505
27.12.22 09:13

Nám..? To asi není tvoje dítě, když máte všichni skoro 3 roky :roll: :roll:.. brrrrr…

Ale k věci.. jak na ty problémy reaguješ, jak to vzniká? Co po těch problémech následuje..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.2.23 00:18

Bohužel teď to taky hodně řeším.. Mám dcerku, 3 roky a syn 1,5r.. Dcerka je hodně.. Když se jí něco nelíbí, hned strká nebo ho chytne za triko a hned do něj strčí a chudák syn padá, když ji vysvětluji, že to nesmí, že je bráška malý, že si hraje (kostky a dělá, že telefonuje) tak hned hysterak a bere mu to.. Chápu klasika, je to normální, ale má i sestrenku, 4,5r a ta nechce naší dceru vydet, ptz ji byje.. Nechci, aby holky měli mezi sebou takové to.. Problémy.. Vysvětlují, že to nesmí, že se to neděla atd. Ale stejně.. Vůbec nevím, kde se jí tohle bere.. Snažím se jí věnovat maximálne.. I když, není to úplně, jak bych chtěla.. Snažím se.. Doufám, že nás teď vezmou do školky.. Od září, aby se jí to trošku změnilo.. Je i jiná.. Taková. Kdysi se všeho bála.. Je to taková.. Jednoduše holka brucoun.. Nechci ab tohle dělala, ale už nevím, jak ji to vysvětlit.. Aby nebila jiné…

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML