Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Dobrý deň,
Aktuálne sa nachádzam v 31tt a hrozí mi predčasný pôrod. Chcela by som pri sekcii absolvovať sterilizáciu. Dr. Mi odporúča sa obrátiť na porodnicu, aby som to mala hotovo v prípade akútnej sekcie. V porodnici mi povedali, že to staci av v 36tt
a že to tiež môžem spísať u gynekológa, ale ten stále že pôrodnica.
Ako to prosím vlastne funguje? Stačí hocijaká žiadosť, ktorú potvrdí aj gynekológ? Len aby bolo dôležité, že sa to stihne podpísať aspoň 14 dní vopred?
Alebo aký je postup prosím?
Řešit bys to měla v porodnici, ale ona je tam důležitá ta žádost 14dni před. Poprosila bych porodnici, aby ti emailem poslali žádost, vyplnila ji a nechala na ní udělat ověřený podpis. A pak ji donesla k porodu.
Musela jsem napsat na cistej papir, to co mi mudr nadiktoval v tom smyslu, ze to sama chci a sama o to zadam. Zaroven dalsi papir uz byla nejaka zadost, tu jsem jen podepsala a doktor taky. Byl to primo jejich nejakej formular. (Apolinář).
Kde chces rodit? Se k tomu porodnice postavila docela na prd teda, jestli ti hrozi predcasnej porod.
Asi bych tam napsala maila, ze gynekolog te odkazuje na porodnici a proste otravovala. Na posledni chvili to s tebou nikdo resit nebude pak zrejme.
@Janli píše: Vícenojo, ale kdyz zacne rodit driv? 14 dnů pred to musi podepsat i lekar. Mela jsem s tim ted problem nedavno. Kdyz to podepise dyl, bere si to na triko, ze to dela na cerno.
@DandátkoP Rakovnik, teda ak vydržím do 36tt inak to bude Motol ![]()
Asi skúsim ešte ten Rakovnik ešte raz. Nebolo by ale dobre mat nejakú „všeobecnú ziadost“ keďže neviem v ktorej porodnici skončím? ![]()
@Zuzana_ana píše: Více
Neporadim. Ja se pro to rozhodla az na posledni chvili, takze jsem nic moc nezjistovala, co se papiru tyce.
https://nemorako. cz/uploads/_web/oddeleni/gynekologicko_porodnicke_oddeleni/stg1_cisarsky_rez_se_sterilizaci. pdf
Zadost jsem nasla. ![]()
Edit koukam, ze to nejde otevrit. Ale maj to primo na strankach v dokumentech ke stazeni.
@DandátkoP píše: Více
Ono to nemusí být přesně 14dnů, těch 14 dnů je minimum. Proto bych to udělala hned a měla to doma připravený. Ale s ověřeným podpisem, aby to nemohl nikdo napadnout.
Já ji podepisovala v porodnici přímo u primáře. U gynekologa to nešlo. Je to rok a půl. Podepisovala jsem ji někdy v 34tt. Bolela mě jizva, takže bylo riziko, že porodím dřív. Určitě si to teda podepsat co nejdříve.
Urcite musis 14 dni pred. Ja na zadosti musela mit i podpis svedka - podepsala mi to sestricka. Podepisovalo se to primo v nemocnici.
@Janli píše: Více
No jasny, ale alespon 14 dnu dopredu a i podpis toho svedka.
Asi bych vic prudila v porodnici. ![]()
@Zuzana_ana ja se zeptám jinak-pokud hrozí předčasný porod, jsi už hospitalizovana? A jak moc vážný je riziko předčasného porodu? Ja mela od 32tt už čípek 0,8cm a lezela jsem v Motole a ležela tam ještě 4 tydny
Takže bych si byt tebou obvolala obe porodnice a zeptala se, jestli čestné prohlášení s ověřeným podpisem nebo s formuláři porodnic jim to bude ted stačit takto, aby ti to provedli, kdybys rodila už do 14 dní..
@suzka1
Ne ne hospitalizovana nie som. Cipek sa mi za 4 tyzdne skrátil z 5cm na 2cm. Dr. Mi nasadil lieky a mam štvrtok kontrolu kde sa rozhodne ci ma pošle práve do Motola.
Ale to je dobrý nápad si proste obvolat nemocnice. Nejak mam pocit, že mi to teraz už ani nemysli ![]()