Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj, nevím jestli tu již něco takového není ale nic jsem nenašla.
Jsem 39+3tt, od včerejšího večera mám problém dát nohy pořádně k sobě, teď mě do toho začali hrozně chytat záda, chvílema mě píchá v břiše jak kdybych tam měla v sobě jehlu, a mám pocit hrozného vlhka mezi nohama, nemůže mi třeba odtékat plodová voda? Nebo se pouze zbytečně stresuju? Je pravda že malej je dnes hrozně aktivní tak jestli to třeba není způsobeno i tím? Jako kontrolu mám už zítra v poledne ale tak jestli třeba nemám jet radši dřív?
Pokud se vám něco nezdá je lepší než 100× zbytečně než jednou něco zanedbat ….na odtok vody se dá sehnat speciální roztok ten se zbarví v případě že se jedná o plodovou vodu ale v tuhle hodinu ho asi neseženete …zkuste zavolat do vaší porodnice a popište problémy a oni zhodnotí jestli vás chtějí vidět …a ten pocit je jen pocit nebo reálné mate mokré kalhotky/kalhoty? Mě praskla voda až v porodnici po tablete ale mela jsem pK porad vlhko dole ale tam už to proste odtékalo curkama pořád sem mela vložku mezi nohama jinak bych mela mokrý kalhotky
Přijde mi že mám kalhoty lehonce navlhlé ale nic extra, kalhotky na sobě poslední dny vůbec nesnesu, jako chvilkami si říkám jak kdyby ze mě vyšlo pár kapek něčeho a poté zase nic
Když si dáš vložku a pak s ní zajedeš do porodnice, tak zjistí, jestli to je plodová voda. Jak píše výše, lepší 100× jet zbytečně než jet pak pozdě 😊 my jsme jeli, poslali nás ještě zpátky a za hodinu jsme jeli znovu 😃
Za mě jeďte, protože mně lehce odkapávala - nevěděla jsem, že to je ono, bolesti skoro žádný, jen divný pocit a za 2h po příjezdu do nemocnice byla dcerka venku. A jako prvorodička. A přesně, porodnickou vložku a udělají test a je jasno
V termínu jste, tak přeji hodně štěstí ![]()
Tak já zkusím ještě vařící sprchu a vezmu si tu vložku a uvidím, jako byla bych ráda kdyby to začalo samo protože mě nechtějí nechat přenášet a zítra mám zjistit jestli se mám na vyvolávačku dostavit ve čtvrtek nebo v pátek tím že termín je sobota
Může se stát, že ti voda odkapává postupně. Což ale není nic špatného, ona se také dotváří. Každopádně, pokud se ti něco nezdá, zajeď na kontrolu do porodnice. Už jsi v podstatě v termínu a porod může přijít každou chvíli.
To vlhko může být plodová voda, zvlášť pokud odtéká po troškách – zkus si lehnout na bok a sleduj, jestli necítíš větší únik. Píchání v břiše a bolest zad můžou být i známky blížícího se porodu. Pokud máš pochybnosti, určitě radši zavolej do porodnice nebo rovnou jeď, ať jsi klidná.
@Jana 728 píše: Více
A z jakého důvodu chtějí vyvolávat? Mate preeklampsii nebo nějaký jiný závažný důvod? …pokud třeba hrozí ta preeklampsie tak bych jela určitě
Me take odkapavala plodova voda po troskach. Pokud zacne unikat, tak by se miminko melo narodit ted nevim, jestli do 24 hodin nebo do 48 hodin. Radeji jedte. Kamaradka to nepoznala a pak to zjistila az kdyz byla plodova voda zelena. Tak radeji jedte hned. Drzim palce ![]()
@Sisi 14
Preeklampsii nemám ale pořád řeší že je menší než by měl být a zároveň mám mutaci krve takže každé ráno pícháme injekce do břicha aby jsme předešli problémům
Tak pokud je takový problem tak bych asi zajela vše pověřit na ambulanci/ poradnu do nemocnice
@Sisi 14
Dneska jsem tam byla voda neodtéká ale dobře se prý otevírám, takže udělali nějakej ten jejich hmat (omlouvám se ale nejsem schopná to vyslovit natož napsat) že by to mohlo pomoci rozběhnout porod a pokuď ne tak ráno v 8 jdu na příjem a rovnou začnou s vyvoláváním, děkuji všem za rady
Hamilton no ten ja taky zažila 🙈 a mě to teda šíleně bolelo ale ja byla zamknuta na několik západu …pokud chcete podpořit tak doporučím jíst datle, ananasovou šťávu, sex a horká vana nebo vyloženě napařka nejlépe s porodními bylinkami to vše může pomoct rozběhnout porod bez vyvolávaní v nemocnici 🍀 budu držet palce ať se vám to rozeběhne bez medikamentu a mate hezky porod 🍀