Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Tayen píše: Více
Bych si tipla, že normálně fungovat a starat se aspoň trochu o miminko.
Drž se, je to nápor i na psychiku. První dny jsem taky byla nepoužitelná, ale brzy ti půjde chodit, neboj. Bolelo to dobře dva týdny, kdy jsem chodila shrbená. To nejhorší máš za sebou. Jen vydrž.
Čím dřív se začneš hýbat, tím dřív se ti i uleví..pamatuju si, jak jsem se taky bála pohnout a pak přišla sestra, že jdeme na nohy, přes bok posadit, chvíli sedět a pak šup na nožky..jakmile jsem poprvé vstala, bylo to pak lepší a lepší ![]()
@JancaS84 píše: Více
Koukám, že bude dost náročné šestinedělí pro všechny.
Buď ráda, máš to za sebou, oba jste to zvládli, neochrnula jsi…Po císaři to holt bolí, to je obecně známá věc. Vzchop se, už jsi máma a je třeba se podle toho chovat.
Bych si tipla, že chodit, čůrat, sprchovat se. Zvednout zadek z postele a prebalot. Děvče! Vím dřív budeš chodit tím dřív budeš dobrá. Smrkat jsme velice špatně a smích? To nedělej to bolí ještě víc. Ale jestli chceš jít brzo domu tak chod! Chod! A chod! Ono to pak přestane bolet( teda ne úplně) vstávej a otáček se pomalu a líně! Troufám si říct, že hojení už započalo. 2 den po operaci jsem byla bez léků a víš proč? Protože mimino bylo důležitější než poje auvi. 3 den mě chtěli propustit ale čekalo se na pediatrii a výsledky. Léky na bolest jsem si vzala až na cestu domů, kdyby náhodou. Ale neboli si myslím potřeba.
Máš to za sebou, máš zdravé mimčo a teď už to bude pořád jenom lepší. Počítej tak ten týden, než ti vyndají stehy. Já šla domů hned druhý den po stezích a už jsem byla schopná sama jet s kočárkem na dětské. Teď je to druhý den, tak nemůžeš čekat zázraky, ale opravdu zkoušej vstávat a pomaličku chodit. Bude to dobré. A gratulace k miminku ![]()
@KáťaKašpi píše: Více
A to byl fofr co? Ve vteřině že mě všechno vytáhla a už jsem byla v koupelně
. Tam se mi teda udělalo nedobře a docela jsem zaskočila sama sebe ale po chvíli na pokoji to bylo dobrý
no a po jídle úplně
Tohle musíš řešit s lékařem v porodnici, ne s námi ne emiminu…
@Anonymní píše: Více
Kdo tě do čeho nutí? Sestřičky? No nediv se, je potřeba to prostě rozhýbat, chodit. Ono to ještě pár dní bolet bude, ale den ode dne to bude lepší neboj. Zkus vstávat a pomalu se procházet. Jen ležet není dobrý, celý ti to zatuhne a pak to o to víc bolí. A neboj se, nic se ti nepřetrhne. Já jsem vždycky, když jsem šla na operaci, měla sebou kapky na kašel, protože s čerstvě sešitým břichem je kašlání fakt horor.
Holky, jsem od včera po císaři, a neskutečné to bolí, dostávám do žily něco na zmírnění chvíli to pomůže a pak to zas přijde, bojim se dokonce i odkašlat že se mi to třeba přetrhne, chci se zeptat po jaké době se to bude hojit? Jsem vycerpana o miminko se nemohu starat, nemohu kašlat, stále mě tu do něčeho nutí.. cely zadá mě bolí