Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
A s tebou o průběhu císaře nikdo nemluvil? Jako personál když ti byl indikován?
@zuzanka320 Ale jo, jen rizika nebo tak mi nikdo neřekl a v tu chvíli mě nenapadlo se na něco ptát ![]()
Neboj, bude to dobry, za me cisar byl mnohem lepsi nez prirozenej, ale ten sem mela fakt dlouhej a komplikovanej. U cisare je to pro doktora rutina a v podstate se nema co stat, narozdil od prirozeneho, bude to dobry 😊 👍 jen teda ten kasel ti absolutne nezavidim, ja byla pod uplnou narkozou a tak sem mela trubici v krku (u spinalu asi nebude?), kazdopadne sem pak po vyndani trubice z toho potrebovala kaslat a to bude asi to nejbolestivejsi co te ceka…kaslat po cisari je fakt peklo, byt tebou zalehnu, nadopuju se vsemi vhodnymi leky pro tehotne a udelam maximum proto, aby si uz byla v pondeli fit.
Spinal sem nemela pri cisari, protoze byl akutni a tak pod uplnou narkozou. Kazdopadne sem ho mela pri operaci ruky. Citila sem to, ale vubec to nebolelo. Byl to proste jen opravdu divny pocit. I my tam tahali za slachy a ja jim mela rikat kdy co jaky tahani citim a rikala, ale opravdu 0% bolesti 🤷🏼♀️ 😊
Jinak ano, spínání jé, že ti píchnou injekci a ty od pasu dolů nic neucítíš. Před tím, než se řízne do břicha, tak zkusí, zda citiš nebo ne.
Potom vytáhnou miminko, ukážou ti ho a odnesou (vyšetří) a bonding muže zahájit tatínek.
Tobě břicho zašijou, nejspíš daji drén a odvezou buď na JIP nebo pooperační pokoj co je součástí porodnice (každá nemocnice to má jinak). Miminko ti budou nosit na kojení a tatínek muže byt u tebe (ale zase záleží jak která nemocnice to má nastavené), takže by bylo fajn, kdyby si tohle vše věděla.
Jinak pak většinou po par hodinách tě dají na standardní pokoj. První vstávani bude se sestřičkou + ti vysvětli jak vstavat skrze jizvu.
No a další dny se odstraní dren a cevka pokud ti ji daji (což se převážně dává) a pak dle tvého stavu nebo miminka, (prospívání a hojení) se cca a po císaři poušti domu 4-5 dní.
Každopádně každá operace a porod má svá rizika. S nimi si musela byt seznámena nebo ještě budeš před podpisem se souhlasem s CS. Ale na to bych se nesoustředila. Vždy se muže něco po*rat…
@Verynka8 píše: Více
to bude taky ona
https://www.emimino.cz/…orod-541180/
Záleží jak budeš na reagovat. Kamarádce nezabral ani u jednoho císaře, vždy ji museli uspat. U mě zabral okamžitě dá se říct. Teplo na nohy a pak už ani nevím jak jsem se dostala do lehu. Celý to bylo moc fajn, nejspíš jsem chytla do roku partu. Já měla akutní. Ty máš čas se zeptat, jak to bude, co bude, jak to dělají když. To já neměla. Myslím že máš o proti akutním sekcim plus. Můžeš se ptát. A to i otec dítěte.
akorad smích a smrkání je zlo, to jako jo, ne začátku to nejde a pak to boli
. Ale přežít se to určitě dá všecko
Téma je tu už několikrát rozepsané…ve stručnosti: kdZ to píchnou špatně tak tě max zabolí třeba v noze…ochrnutí ti nezůstane, po chvíli (asi tak hodinku po zákroku) to začne postupně odeznívat, neucitis zhruba od prsou dolů, rukama budeš moct hýbat. to nachlazení..já jsem u druhého císaře taky byla nachlazená ale už mi to doznívalo, každopádně jsi sem psala už ve čtvrtek ne? Ptala ses na to samé…v pátek jsi byla na příjmu to seš tam na nic nezeptala nikdo ti nic nevysvětlil? Nevšimli si že jsi nachlazená?
A ty se jich v nemocnici bojíš zeptat nebo co?
Nechápu, proč jsi nešla do celkové narkózy, když to takto prožíváš.
Holky, v pondělí mě čeká císařský řez… a docela mám strach..🫣
a uspat se nechci, sestřička říkala že je to krásný zážitek a že spinal je lepší pro mimi.🫣
Je dost možné že ucítím bolest jak do mě řežou? Nebo že třeba mi to umrtvení může zůstat? Nebo že mi to píchnou špatně a ochrnu? Je to možné?
Jo a jsem nachlazená mám ucpaný nos a pokašlavám i trochu bolí v krku… bude to nějak vadit při císaři? Jo a ta “spinalni anestézie” je jakoby že nebudu cítit nic od pasu dolu, nebo proste cele tělo nebudu cítit? Mate s tím zkušenosti?
Mám tolik otázek, já se všeho bojím prostě