Neskutečná bolest po císařském řezu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24280
26.11.24 12:56

Musíš se hýbat. Léky od bolesti řeš s lékařem. Zkus se zeptat PA jestli by neměli šátek na podvázání břicha. Ono to hodně pomůže. Případně se dají dát tuším 5. den tejpy na to bříško a taky to hodně pomůže. Každopádně fakt to chce se hýbat. Pohybuj na posteli nohama, otáčej se na boky… při stoupání se pořádně nadechni a narovnej se. Můžeš si rukou přidržet jizvu. To ti hodně uleví. Víc to břicho bolí, když se krčíš. Pro kašli si drž dlaní jizvu. Celkově je fajn se té jizvy dotýkat, hladit ji. Tím se líp hojí. Později ji budeš masírovat. On ten pohyb je důležitý, aby se ti rozběhli i střeva. Jakmile se nebudeš hýbat, tak budeš nafouknutá a bude ještě hůř. Ale jo, bolí to po tom císaři fakt hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.11.24 12:59
@Anonymní píše: Více

Jestli chapu dobre tak mas pocit ze na tebe vyviji tlak at se staras a fungujes a ty to citis opacne. Hele taky jsem po cisari a bylo to strasny a hrozne to bolelo ale premohla jsem se. Kaslala jsem tam ze jsem si bricho drzela…ja byla v celkove anestezii tak jsemm mela asi podrazdeny i krk a uplne jsem se pak dusila. Po par dnech to preslo. Proste jsem bolest premahala a ppstupem casu bylo lepe a lepe. Kdyz dite casto plakalo tak jsem si kolikrat ani nelahala ale stala jsem u nejabych se nemusela zvedat jak to bolelo no hrozny…drzim palce casem to bude lepsi a lepsi

• Citovat
  • Upravit
986
26.11.24 13:07

Už je to 18 let, ale pamatuju si to jako by to bylo včera :lol:, mě se poprvé strašně zamotala hlava..pak už to bylo lepší a lepší..a taky si vybavuju ten strach že mi to břicho praskne když se narovnám..a sestra že právě naopak, jen ať se pěkně narovnám..no nezapomenu :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35792
26.11.24 13:09

Nejsi na dně. Jsi po císařským řezu, budeš muset začít prostě fungovat, máš dítě. Je to těžký, ale zvládneš to. Litovala ses tady před, teď taky, ale už máš dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2790
26.11.24 13:12

To ještě nevíš, že to nejhorší tě teprve čeká :mrgreen:. Já se ti teda nechci smát, sama to mám za sebou, ale přece jsi nemohla předpokládat, že to jen tak štipne. To, že se doporučuje chodit co nejdříve po sekci je známá věc a je to opravdu pro tvé dobro. Prostě se kousni a postav se za pomoci sestřičky. To první vstávání bude nejhorší, pak už to bude lepší a lepší (bolet to ale bude dlouho). Snaž se nedostat rýmu, smrkání, kašlání a smích nebude v nejbližších dnech nic příjemného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
317
26.11.24 13:48

Ty ses tu klepala už dny dopředu ne…já jsem 14dní od prvního císaře ušla 5km a 6.den po druhém císaři, který trval čtyři hodiny se svislou jizvou přes celé břicho, obešla areál fakultky :roll: hýbat se musíš, rychleji zregeneruješ a bude to ok, hlavně nezapomeň dobře pečovat o jízvu, nestresuj se emiminem, ale starej se o miminko, přikládej, procházej se…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.11.24 13:53
@LednovaLocika píše: Více

Při odchodu v jedné ruce tašku v druhé vajíčko. Setry rozdávaly obědy a byl covid takže na oddělení nikdo nemohl. Tak jsem si musela poradit sama. Naštěstí jsem měla pokoj téměř naproti chodbě kde čekal muž. Pak už to všechno odtáhl on. Akorad nás zastavila téměř cizí sestra a rovnala dceři čepičku.

• Citovat
  • Upravit
5987
26.11.24 14:05

Tohle by si měly přečíst všechny maminky, co si myslí, jak je CS pohoda ;)

Jooo a jinak, čím dříve to rozhýbeš, tím dříve to bude lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1735
26.11.24 14:09

Nechci být nějak zlá, ale musíš se sebrat a začít nějak fungovat. Bolest nebolest. Prostě už nejsi jen ty, musíš se překonat. Je jasné, že po tobě budou sestřičky něco chtít, že chtějí, aby ses starala o své vlastní dítě. Když to nerozhybes, je to horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24280
26.11.24 14:09

To byla teda sestra roku. Měla ti spíš pomoci. Po císaři se opravdu nemá tahat nic těžkého. Takže fakt toto nedělat. Nechat si pomoci. :andel: tělo potřebuje svůj čas na zahojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.11.24 14:14
@anavi13 píše: Více

Stalo se. Teď už to jinak nevykouzlim. :nevim:, nesmažu :roll:

• Citovat
  • Upravit
9
26.11.24 14:25

Tak, jasně, že to bolí :D Ale souhlasím s ostatníma, který píšou, že čím dřív vstaneš a začneš se hýbat.. tím dřív ta bolest ustoupí. Já vstala druhý den po sekci, čtvrtý byla propuštěna domů, a osmý byla s dítětem u dětské. Řekla bych tak 14 dnů to bolelo, z toho ten první týden hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24280
26.11.24 14:28

To je jasné. Spíš je to takové upozornění pro všechny maminky, aby po tom císaři na sebe mysleli :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.11.24 14:39
@anavi13 píše: Více

Zaručeně tam bude i nějaká ta míra bolesti. Mě bylo fakt dobře, fajn.(Možná taky díky tomu prášku na bolest :lol: ). A fakt to bylo asi 5 kroku na lavičku na chutbe. Tak už jsem nic nenesla. No ale doma začal takovej ten běžnější kolotoč. Koš s prádlem jenom do půlky třeba. Netvrdím že jsem se nějak dřela ale zase jsem tak nějak líně fungovala.

• Citovat
  • Upravit
6440
26.11.24 20:54

To tak je. Já už jsem třeba druhý den loudila paraleny místo injekcí, protože člověk už je tak rozpíchaný a rozbolavělý, že už ani tu injekci nechce. Bolí to, ale bude se to zlepšovat každým dnem. Když se budeš hýbat, bude to lepší. Za měsíc už jsem chodila normálně všude a řídila jsem. Ale ten první týden až dva je příšerný. Vstávej, sprchuj se, přebaluj, ale jinak se nikam nežeň. Nic netahej. Za námi pokaždé přišla fyzio, ukázala, jak vstávat z postele (přes bok), jak odkašlat (chytit jizvu a pokašlavat), jak cvičit první cviky (nějaké dýchání a pohyby chodidel). Ono se moc nemluví o tom, jak strašně bolí porod CS, kolik je kolem toho šílených injekcí, kanyl, pro mě třeba úplně příšerný močová cévka. Jak to bolí po porodu, jak bolí kojení, jak bolí, když ti dítě dá hlavičku do zubů, píchne tě do oka nebo v noci kopne do hlavy. Na rodičovství platí ten citát z Harryho Pottera: „budeš trpět, ale náramně si to užiješ“ :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí