Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ja mela cisar 2× v Nemecku a na bolest mi tu davali jen paraleny, miminko mi dali do naruci hned na sale a uz mi ho nechali naporad. Byla jsem na normalnim pokoji, mimino u sebe i na noc a starat se sama, tady standard. Hned vecer jsem musela vstat, jit na wc a druhy den to same. Bolesti jsem malem omdlela. Ale opravdu pomohlo to rozhybat. No… stacilo mi to
A sedala jsem si na kojeni tak, ze jsem si polohovala postel, no des.
@anavi13 píše: Více
Ja si to teda protrpela v nemocnici, ale po tydnu jsem uz o te jizve nevedela vubec.
@blumen píše: Více
U prvního císaře jsem se pátý den nebyla schopná zvednout sama z postele. Špatně se mi hojila jizva, problémy jsem měla dva měsíce. U druhého a třetího jsem šla z nemocnice úplně na pohodu. Ale tady už jsem měla mnohem víc načtené o rehabilitaci po císaři. U třetího úplně. To jsem se hýbala hrozně rychle už po odeznění spinální anestezie. První dva císaře byli teda v CA. Potřetí to teda bylo opravdu nejlepší. Ale zase jsem měla děsně protivného novorozence a tak tak jsem to zvládla. Mít teda dítě plně u sebe hned po sekci si neumím představit
děti mi nosili na kojení, byli u mě hodně. Ale přebalit, pochovat jsem zvládla až druhý den.
Pravda je, že ten pátý den víc než jizva po císaři boleli nalitá prsa ![]()
Mas naprostou pravdu, moje problemy a bolesti vlastne prebili jine
no po druhem jsem rekla, ze uz nikdy vice
Ja mela cisar 2 krat a vzdy se predtim pokousela o klasicky porod a ty kontrakce bolely teda mnohem vic nez ta jizva po cisari. Navic uz muzes mit potom ruzne veci na bolest. Ja si davala cipek a dobry. Sestricky mi ho daly. Bylo to vzdy stejne. Vecer cisar a rano vstavacka, do sprchy, cvicit a dopoledne na sestinedeli a miminko k sobe. Mozna to taky boli kazdeho jinak. Me to po tom cisari neprislo nejak hrozne. Spis neprijemne a ze to trvalo dele.
@blumen píše: Více
Od třetího dne už to bylo dobré.
Z porodnice jsem řídila auto asi hodinu jízdy. Týden po už žádná bolest, jen pokud jsem vstala moc rychle. Za 2 měsíce už normálně sport.
Ja to mam jinak, pro me byl cisar a pak ten pobyt v nemocnici a bolesti hruza. A problemy s anestezii u prvniho. Od te doby jsem si to pak doma uzivala a i kdyz je to narocne nekdy, uzivam doted. Tehotenstvi u obou byla pohoda pro me. Ale cisar a nasledny pobyt v porodnici hruza.
I proto mame mezi detmi vetsi vekovy rozdil, nez jsem se odhodlala podruhe…
Prvni den byl horor. Taky jsem nechtela vstavat. Prosila jsem at mi nechaji cevku, ale trvali na tom, ze musim vstavat. Nakonec druhy den uz jsem behala po oddeleni. Neboj brzo se to zlepsi ![]()