Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, mám takový problém
v únoru jsem začala brát antikoncepci Ayreen a za 3 měsíce jsem přibrala 7kg, hrozně jsem se zavodnila, tak jsem šla k dr s tím, že chci Yadine na odvodnění a ona mě vůbec neposlouchala a dala mi Belaru. Mám 1. měsíc za sebou, 2 kg ještě k těm 7 kg nahoře, neskutečnou celulitidu a křečový žíly, během měsíce silné migrény, ráno se mi v autobuse točila hlava a pocit na zvracení každý den a to snídám a nikdy mi nebylo ráno zle.. no a teď 7 denní pauza? Neměla jsem bolestivou menstruaci ani když jsem HA nebrala, ale teď nemuzu bolestí spát a pisu tento příspěvek, jsem vážně nešťastná. V pondělí tam budu volat a chci tu Yadine. Co si o tom myslíte vy? Jestli to pro tělo není moc záhul 3 mesice jedna antiko, měsíc druhá antiko (ale ještě asi budu brat měsíc a pak bych změnila) a hned třetí antiko? Pomůže mi Yadine?
Tady je aspoň vidět, co je HA zač. Je pro tebe vážně nezbytné brát hormony? Já už bych se k nim dnes nevrátila…Já když brala HA, tak byl pro mě krizový první měsíc, to jsem špinila, výkyvy nálad, šílené stavy…ale nepřibrala jsem nikdy ani gram. Měla jsem Mirelle, ale to bylo už min 5 let zpátky. Jinak záhul pro tělo to je, to ti dalo jasně najevo
Zkus to ještě zvážit no…
Divim se, ze ti to za to stoji. Tvoje telo to nechce, a ty ho dal zasobujes chemickyma hormonama. Se chrante jinak.
@Lucieee99 a ty už tu Yadine měla? že o ní tak usiluješ? Mě třeba také celkem dobře sedla až asi 5 HA
Osobne jsem po HA nepribrala. Belaru jsem brala asi tri roky a vse ok. Ale místo rano jsem ji musela brat vecer. Jak jsem ji vzala ráno tak mi bylo blbě (tak jak pises toceni hlavy, na zvracení ). Zkus jeste chvili vydrzet. Nevim jestli tak casta zmena HA neni spis pritez
A taky dopredu nemuzes mit jistotu, ze ta yadine ti bude vyhovovat, kazdemu sedne jina HA.
No spíš bych popřemýšlela, jestli ti HA za to stojí. A jestli ti tím tělo něco nenaznačuje.
@brumi neměla, ale bere jí ségra, měla to se všema HA stejné, po všechn přibírala a až po téhle ne a chválí jí. Chápu a vím, že na každého všechno působí jinak, ale jelikož jsme jednovaječná dvojčata, tak si myslím, že bychom v tomhle mohly mít něco geneticky stejně a mohlo mi to sedět taky. Nevím, jestli je to možné, je to jenom moje domněnka, tak mě tady za to neukamenujte prosím ![]()
@Verun83
Já bohužel teď jinou možnost než brát HA nemám, beru Aknenormin a doktor ti ho nedá pokud nebereš HA, je to derivát vitamínu A a vážně poškozuje plod kdybych otěhotněla, musela jsem podepsat papír, že měsíc před léčbou, během léčby a měsíc po léčbě neotěhotním a budu brát HA
mám za sebou právě 3 měsíce léčby a paní doktorka to vidí tak na 8-10 měsíců, tak proto to pořád měním a zkoušim takhle rychle jinou HA
@P4ja už jsem tady odpovídala, že teď bohužel jinou možnost nemám, nemůžu přestat brát kvůli jiným lékům, beru Aknenormin a musela jsem podepsat papír, že HA brát budu a proto to pořád měním
@Lucieee99 píše:
@Verun83
Já bohužel teď jinou možnost než brát HA nemám, beru Aknenormin a doktor ti ho nedá pokud nebereš HA, je to derivát vitamínu A a vážně poškozuje plod kdybych otěhotněla, musela jsem podepsat papír, že měsíc před léčbou, během léčby a měsíc po léčbě neotěhotním a budu brát HAmám za sebou právě 3 měsíce léčby a paní doktorka to vidí tak na 8-10 měsíců, tak proto to pořád měním a zkoušim takhle rychle jinou HA
Promin, ale zadny doktor te nemuze nutit brat hormony. Podminka je tedy neotehotnet. Ne, ze musis brat HA. Pred tehotenstvim chrani i jine ochrany.
A beres leky na akne? Je ti jasne, ze veskere kozni projevy jsou odrazem vnitrniho tela. Co myslis, ze se stane, az vysadis HA? Ted lecis akne, ono se zlepsi, vysadis HA a budes to resit ve vetsi mire. Moje zkusenost. Po vysazeni HA jsem ja, ktera nemam potiz s pleti, mela takove akne, ze jsem musela chodit na laser. Mela jsem zjizvene cela zada. Akne se mi delalo i na dekoltu, krku, tvarich. Des.
@Verun83 ano, já podepsala že neotěhotním a zároveň, že budu brát HA, ptala se mě jaký způsob antikoncepce si zvolím a já souhlasila s tímto. Navíc nemám zkušenost s jinou ochranou (kondomy, jasně) ale proti nim jsem já a i partner, takže ty nehrozí, o tělísku, v. kroužkách a injekcích rozhodně neuvažuji, nechci to a s náplastmi zkušenost nemám.
![]()
@Verun83 právě, že po Aknenorminu a jiných lécích z řady Isotretinoin by se tohle stát nemělo ![]()
@Lucieee99 píše:
@Verun83 právě, že po Aknenorminu a jiných lécích z řady Isotretinoin by se tohle stát nemělo
No tak je to tvoje telo. Tak hodne stesti. Ted je to zavodneni a krecove zily. Az to bude tromboza, tak to mozna prehodnotis