Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Hezký den, potřebuji nějaký nezaujatý názor ohledně pozvání rodiny na mé 30.narozeniny.
Jsem si jistá, že tam chci 12 lidí( s taťkové strany) z mamčiné strany jsou vztahy všelijaké a nemáme k sobě tak blízko. I když jsem tam na narozeninách byla, ale ne tak často. Jde mi o to, že přes řešení různých chalup, hájenek atd jsem se rozhodla, že bych to udělala doma na zahradě ( párty stan a pivní stoly se židlemi ) ale kapacita bude tak těch 12 lidí, kdybych chtěla pozvat tu druhou stranu bylo by to dalších 10 lidí.. teď nevím zda to zkusit a mít to jinde, zase to chci takové pohodové a ne být úplně středem pozornosti.. poradíte? Třeba jste řešili něco podobného..
Ps: mám 2 menší děti a chci z toho důvodu i přespání na místě, pro mě, partnera a děti.
To je tezky, kdyz jsi omezena poctem.ale chapu to, doma delame akce taky max do 12 lidi. Ja sama jsem nikdy zadnou velkou party nedelala.nalr na 30 jsem zvala svoje rodice, sestru s rodinou a tchana s tchyni, plus od manzela bratra s pritelkyni. nevim na co bych zvala naky strycky a teticky, kdyz spolu nemame zadny vztah.sve nej pratele jsem pak pozvala na posezeni do kavarny.
Na veskere ostatni narozeniny to budu delat stejne.
Bud udelej vyber lidi, ktere prijdou k vam nebo pocet rozsir nebo to udelej treba v te hajovne.
Hlavne se nestersuj tim ze to musis nekomu,,vracet”. pozvi koho tam chces ![]()
@Saila44 Jsou to tvoje narozeniny, tak si to oslav jak chceš ty. Lidi ktere tam nechceš nezvi, ani jim neříkej, ze nějakou oslavu pořádáš.
@Alušáček nejde o to, že je tam nechci spíše o to že mi nejsou tak blízcí jako rodina od taťky. Nicméně narozeniny ví kdy mám nebo to prozradí babi..:D
@Alušáček píše: Více
Souhlasím, je to její oslava a rozhodnutí. Byť může nastat situace, že se ta informace k té části rodiny dostane.
Já tak zažila situaci, kdy část rodiny nebyla pozvána na svatbu (ne moji), protože tam ty vztahy byly tak na bodu mrazu. Oni se to pak dozvěděli díky sociálním sítích a udělali neskutečné haló - proč jim to nikdo neřekl, proč je nepozvali. Vyčetli to všem, kdo tam byl pozván ![]()
Tak klidně to můžeš udělat na dvakrát. S taťkovými příbuznými a pak s mamčinými. Ale tam asi ani tak nejde o to, že byste se nevešli, ale že ty je tam nechceš.
Já svoje kulatiny taky většinou slavím 2 dny po sobě, v jednom dni příbuzní a ve druhém kamarádi. Pokaždé cca 15-20 lidí. Vyhradím si na to 1 víkend. Ty bys to mohla udělat stejně, ale u tebe je otázka, jestli je teda vůbec pozvat chceš.
Já nějak byla přesvědčena o té hájence a počtem lidí 24, ale čím víc nad tím přemýšlím tom vic jsem z toho nervozní:D nemusím úplně velké oslavy… taťka mě přivedl na myšlenku at to uskromním a udělám doma..nebo třeba vůbec
, ale já rozhodně oslavu chci spíše jen váhám nad tím počtem a místem, mám určitý rozpočet financí, který nechci překročit.
@TerezaVoříšková to mě taky napadlo, uklidnuje mě menší počet lidí i když zase na dvakrát, otázka je jestli mě to nevyjde třeba zase o dost dráž když to bude na dvakrát, chci si pujčit party stan i posezení a tak..
@izabe jasně já tohle osobně nechápu, když mě někdo někam pozvat nechce tak to tak beru ne si vynucovat pozornost abych někde byla
mě spíše děsí asi ta představa tolik lidí najednou, a že budu o dost víc nervozni nez kdyz tam bude ta polovina.. a predstavit si ze delam 23 káv a obskakuju tolik lidí ![]()
@Saila44 píše: Více
Ideálně kdyby jsi měla někoho k ruce, protože jinak to reálně dopadne tak, že to bude tvoje oslava bez tebe - protože budeš pořád někam lítat, chystat apod., takže z toho nebudeš nic mít.
Já bych to tak nehrotila a pozvala všechny. Třetina nepřijde vůbec, pár dalších se zdrží hodinu a půjde, někdo přijde později. Pokud máš zahradu, tak není co řešit.
@Saila44 píše: Více
Tak párty stan si půjčíš na víkend, tam bude cena stejná. Jedny pozvi na pátek a druhé na sobotu. Jídla se sní stejně a bude to všecko ve větším klidu. Já vždycky část jídla objednám a část udělám sama.
@izabe píše: Více
Tak neříct rodině o svatbě mně přijde jako vrchol buranství. Možná to rozhořčení nebylo o tom, že nebyli pozváni na hostinu, ale vůbec jim nikdo o svatbě neřekl. ![]()
@Lil Kitkatt u nas to tak nebývá, když jsou zdraví, přijdou všichni a rádi se zdrži a popijí, takže do půl noci by vetšina byla ![]()
@TerezaVoříšková spiše bych to viděla na dvakrát jeden víkend a pak další, už vidim jak jdu spát pozdě, uklizení, nádobí a druhý den mě čeká další nášup😀