Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím.. prosím ženy, já potřebuju asi uklidnit.
Před dvěma týdny jsem byla na kontrole na gyndě, dr. naznačila něco o špatné placentě, že už vypadá vyčerpanější, ale že uvidíme na další kontrole (jdu v úterý).
CS mám 4-5..
V pátek jsem začala pociťovat tlaky v podbřišku, poslíčci to ještě nebyli, tím jsem si jistá.. no a v sobotu ráno jsem se vzbudila s divným pocitem a zjistila, že mi kleslo bříško.. u předchozích dvou těhotenství mi kleslo až cca dva/tři týdny před porodem, tak jsem z toho taková nesvá.
Dnes celej den průběžně tvrdne bříško a fakt mě bolí snad každý větší pohyb miminka, hrozně tlačí, k tomu bolest kyčlí a zad..
měl někdo prosím to samé, nebo podobné a porodil předčasně..? Já vím že se asi jen stresuju, ale fakt jsem z toho špatná
děkuju všem za rady a postřehy..
Jo, takhle to u mě nějak začalo. Zajeď na pohotovost nebo zítra hned k lékaři.
Pokud ti neodejde hlenová zátka tak bych byla v klidu.. u mě to bylo tak, že jsem měla proužek krve na intimce ve 32tt no a na konci 35tt jsem už rodila kvůli odloučené placentě, ale to zjistili až na sále během císaře, mimčo zdravé
Druhá dcera se nám narodila 34plus4 a 8měsíců od narození se staví, leze, sedá si…tak i když bys porodila, není to taková hrůza a dá se to vybojovat, mě placenta ohrožovala na životě přes polovinu těhotenství a 4h mi na sále bojovali profesoři a primáři o život ![]()
Já bych sjela na pohotovost. Takto mi začínal porod. Rodila jsem v 35. týdnu.
@eileithia píše: Více
Hlenova zatka takhle brzo, kdyz je nejakej problem, vubec odejit nemusi. Vlastni zkusenost.
@Janli tak než jsem šla na gyndu, hlenová zátka odešla 🙈 naštěstí porodní cesty zatím zavřené, miminko se ještě neotočilo hlavou dolů a vše vypadá zatím „v normálu“, když nepočítám placentu a další problémy.. každopádně se mi k tomu přidalo pár věcí - bolest v kříži, stehen, jizvy z předchozích porodů, únava a nespavost a průjem, což jsem měla vždy před porodem.. zítra ráno kontrola, jestli se to posunulo a uvidí se co dál, tak snad prcek ještě chvilku vydrží a já taky
všem ještě jednou díky ![]()