Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
U prvního jsem neměla nic jen břicho, u dcery jsem pocitovala bolesti jako na silnou MS celý první a třetí trimestr, bolesti zad, kyčlí i pánevního dna, a nakonec oteklé kotníky už od 32tt a jako třešnička na dortu bylo zvracení spojené s malatnosti. Většinou tohle k těhotenství patří. Obě děti jsem porodila v termínu, syn 39+4 a dcera 39+5.
Ale pokud by se bolesti nebo vše co tě trápí stupňovalo, jela bych hned, radši zbytečně než pak pozdě
@Michaela02993 děkuji za reakci, zatím to vypadá, že se bolest nestupňuje, teda, podařilo se mi po probděnén noci spát až do teď, no pro jistotu jdu sbalit tašku, ať jsem připravena, kdyby náhodou.
@mufffin ke konci těhotenství je to horší, ale takové problémy k těhotenství patří. A pokud jsi drobnější postavy a přibrala jsi těch 15kg tak to bude i tím ![]()
Ahoj děvčata,
Přemýšlím, kde začít, ale poslední příznak, který mě nakopl k tomu se tu radši poradit, byla lehká malátnost pár minut zpět a pocit na zvracení, tlak jsem si zaměřila a je v pořádku. Včera mi prvně za celé těhotenství otekly kotníky a trochu lýtka, nijak brutálně, ale otok byl jak cítit, tak vidět a přes noc nepřešel, nohy hore nepomohly, trvá to do teď.
Trpím už asi dva týdny na šílené bolesti zad, kříže, beder, zároveň i třísel, ty občas bolí tak, že neudělám ani krok, no a v neposlední řadě (vážně si to užívám, to nemohu říct ???? ) se k tomu včera a dnes přidaly bolesti podbřišku, jako při MS, i pokaždé, když se zvednu, mám pocit jako by mi malý tlačil dolů hlavičkou, ale kdo ví, no zase se nemohu chvíli hnout.
Doktor mi na bolesti a křeče zad a třísel řekl, že mám vše kvůli tomu, že jsem drobná a nesu najednou o 15kg více.
A tím, jak jsem v lehce dezolátním stavu už nějakou chvilku, kdy sotva chodím, sedím, vstávám nebo existuju, tak ztrácím jak zdravý rozum tak i pojem o tom, jestli něco nepodceňuji a začínám mít strach, že si nevšimnu nebo špatně vyhodnotím, kdyby se něco dělo, protože se vlastně děje pořád.
Chápu, že tu nikdo není doktor - jasnovidec, ale zajímalo by mě, jestli v tomhle stavu můžu něco opravdu vyzkoumat, protože kdybych se řídila pokaždé tím, co si v danou chvíli přečtu o zkušenostech ostatních, tak už jsem 8× porodila. ????
Neměla jste to prosím některá podobně? A jak jste nakonec porodila, nebo jak jste řešila kontrolu v nemocnici, respektive kdy jste odhalila, že je opravdu ten správný čas raději někam jet?
Predem moc díky!