36 tt a toxoplazmóza

157
10.6.18 13:02

36 tt a toxoplazkoza

Holky už týden mě bolí v krku, možná plasim a bude to tim horkem, ale taky nám sem lezou na zahradě pořád kočky od sousedů a já se cpu jahodama, tak se bojím tadoplazmozy, je to možný? Pokaždé jahody teda nechavam odmocit a snažím se je ještě omyt, ale nevím jestli to pomůže. Děkuju ????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53518
10.6.18 13:07
@Veronika Kai píše:
Holky už týden mě bolí v krku, možná plasim a bude to tim horkem, ale taky nám sem lezou na zahradě pořád kočky od sousedů a já se cpu jahodama, tak se bojím tadoplazmozy, je to možný? Pokaždé jahody teda nechavam odmocit a snažím se je ještě omyt, ale nevím jestli to pomůže. Děkuju ????

Pokud vím, tak toxoplazmózu přenášejí jen mladé kočky, koťata. Jako těhotná jsem se jahodama cpala taky a myla jsem je pod tekoucí vodou. Poškodit plod by to mohlo zkraje, teď už asi ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
10.6.18 13:10

Jinak je teda hnus, jestli chodí kálet do jahod. Asi bych se je pokusila vyhánět, znepříjemnit pobyt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
10.6.18 13:30

Z omytych by ti nic byt nemelo, to namaceni moc nechapu, snad je pak jeste oplachnes, protoze jestli se akorat namoci ten pripadny bordel na nich a neodplavis to, tak nevim :think: Nicmene bych nemyslela hned na nejhorsi, imunita je v tehotenstvi oslabena, mne taky furt neco je… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
10.6.18 13:48

Je velká pravděpodobnost, že jsi toxu už dávno měla. V těhotenství by ti měli na protilátky dělat testy. Tak zavolej v pondělí lékařce a doptej se.

• Citovat
  • Upravit
14809
10.6.18 14:08

Tak zrovna na jahody pozor. A v hlíně zárodky toxoplazmozy přežívají relativně dlouho, pozor i na práci v hlíně, která mohla být kontaminovaná kočkami. Ve třetím trimestru ale už fatální ohrožení není, ale může to způsobit potíže s očima, pokud dojde k čerstvé nákaze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
10.6.18 15:00

No po namoceni je vždycky ještě oplachuju abych z toho právě sundala tu hlínu veskerou, nevím jestli serou do jahod, ale pořád tady lezou ????.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lolink
10.6.18 15:22

V poslednim trimestru je minimalni riziko postizeni plodu. Mne v tomto tydnu uz vysazovali atb na toxu. Mela jsem ji diagnostikovanou v 8tt. Od te chvile az do 35tt jsem brala atb. Toxa napada hlavne rychle delici se bunky, coz je v prvnim a druhem trimestru kriticke. Takze kdyz uz plasit kvuli toxe, tak na zacatku tehu. Po svych zkusenostech doporucuju testy na toxu pred otehotnenim. Ono se tim predejde spouste nervu :).

• Citovat
  • Upravit
lolink
10.6.18 15:23

@Janli protilatky na toxu se delaji pouze na vyzadani, nikoliv automaticky.

• Citovat
  • Upravit
Janli
10.6.18 15:31
@lolink píše:
@Janli protilatky na toxu se delaji pouze na vyzadani, nikoliv automaticky.

Jak kde. Nevíš zda je lékař zakladatelky dělal nebo ne. Pokud ano a byla toxa pozitivní, nemusela by plašit. Moje lékařka je kvůli tomu dělá. Každou chvíli má v ordinaci vyplašenou těhuli, co zaručeně onemocněla toxou. Takhle aspoň ví, kde to nemusí řešit.

• Citovat
  • Upravit
lolink
10.6.18 15:35

@Janli tak to je vyjimecne pecliva. Jedna z mala. Nevim, zda dotycne delali testy, ale plosne se to proste automaticky nedela. Je fajn tehule vydesit toxou, ktera z 99% konci tim, ze nakaza byla pred tehu. Neni nad klidne tehotenstvi :mrgreen:. Toxou „onemocnelo“ 30 % populace. Ovsem dulezite je kdy presne. A to ti za cele tehu nikdo nerekne.

• Citovat
  • Upravit
157
10.6.18 15:41

Testy mi na ní nedělali, teď sem koukala do průkazu, pátek jdu na kontrolu, tak se jí zeptam jestli mě to neprejde. Jen mě bolí v krku, horečku ani nic jiného nemám, takze nevím :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lolink
10.6.18 15:48

@Veronika Kai neboj, takhle pozde se vubec nic nedeje, i kdybys to mela :) vse bude v poradku. :hug: jinak me to taky nikam nepsali. Jen vim, ze mi brali krev na prvni screening a tak zaskrtla kolonku toxy, vic nic. Uz je to teda tri roky, ale v prukazce jsem to nemela napsane, to vim. Myslim delani nebo nedelani testu na toxo

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky