Čekám dvojčata - neustálé ultrazvuky jsou bezpečné?

Anonymní
9.6.18 10:32

Cekam dvojcata - neustale ultrazvuky jsou bezpecne?

Zdravim, jsem ted uz ve 37tt s dvojcaty. Vse probiha zdrarne a za tyden mam plan. cisare.

Ale vcera jsem se bavila s kamaradkou a ta hledela kolik UTZ uz mam za sebou. Ze ona mela jen 3 v tehu a ze to nemuze byt zdrave. Tak jsem zacala googlit (jsem cele dny doma..) a docetla jsem se same silenosti. Ze v Cine delali nejake vyzkumy, ze to zpusobuje autismus, adhd, schizifrenii, rakovinu v detskem veku a dalsi hruzy 8o.

A ja tech UTZ mam za sebou vazne hodne. Tak 30, mozna i vic. Nejprve potvrzeni ze jsou tam dve, pak neustale spineni, strach ze syndromu mizejiciho dvojcete, dalsi spineni, hospitalizace, kontroly kvuli cukrovce, kontroly rustu, podezreni na predcasny odtok plodovky (nepotvrzen, ale behem hospitalizace byly 3 utz), kontroly v kazde poradne atd atd

Proste porad utz :zed:. Rikala jsem si, ze jsem pod kontrolou, ale ted mam z toho hruzu.

Je tu nekdo, kdo jich mel tolik a vse je v poradku?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16982
9.6.18 10:41
@Anonymní píše:
Zdravim, jsem ted uz ve 37tt s dvojcaty. Vse probiha zdrarne a za tyden mam plan. cisare.

Ale vcera jsem se bavila s kamaradkou a ta hledela kolik UTZ uz mam za sebou. Ze ona mela jen 3 v tehu a ze to nemuze byt zdrave. Tak jsem zacala googlit (jsem cele dny doma..) a docetla jsem se same silenosti. Ze v Cine delali nejake vyzkumy, ze to zpusobuje autismus, adhd, schizifrenii, rakovinu v detskem veku a dalsi hruzy 8o.

A ja tech UTZ mam za sebou vazne hodne. Tak 30, mozna i vic. Nejprve potvrzeni ze jsou tam dve, pak neustale spineni, strach ze syndromu mizejiciho dvojcete, dalsi spineni, hospitalizace, kontroly kvuli cukrovce, kontroly rustu, podezreni na predcasny odtok plodovky (nepotvrzen, ale behem hospitalizace byly 3 utz), kontroly v kazde poradne atd atd

Proste porad utz :zed:. Rikala jsem si, ze jsem pod kontrolou, ale ted mam z toho hruzu.

Ahoj,

to ti nikdo nedokáže říct. Zatím se neví co UZ způsobuje - ale miminka na něj nereagují hezky - první dcera se vždy točila zády, snažila se zavrtat, utíkala, máchala ručičkama. Měla jsem jich docela dost, asi 5-7 - hlavně v první polovině. Pak jsem se stěhovala, měnila gynekologa a moje nová je nemá ráda atak v druhém těhu jsem měla 4 (potvrzující, pak 2 screeningy a před porodem).

Nicméně nestresuj se, nehledej, neboj narodí se zdraví :hug: Gratuluji k dvojčátkům a přeji, aby porod proběhl hladce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1380
9.6.18 10:41

Neodeslalo se mi psani, tak znova: necist, nezjistovat, uzibat si tehotenstvi, to by se z toho jinak clovk zblaznil :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
563
9.6.18 10:45

Ahoj 30 jich za sebou teda nemám ale minimálně 15 ano s jedním mimcem. Můj gynekolog mě pokaždé kontroloval ultz a teď v porodnici také jsem 39tt. Neboj se. Dnešní ultz jsou na vysoké úrovni, navíc tě prohlíží opravdu chvilku. A šílený články z Číny atd tím se vůbec netrap. Naše gynekologie a neonatální a natalni péče je jedna z nejlepších na světě. Hodně štěstí s miminky. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24375
9.6.18 10:47

Já bych se nebála. Ultrazvuk se provádí v těhotenství už hodně dlouho a děti jsou zdravé. Já jich už absolvovala taky dost kvůli špinění. A aspoň mě to vždy uklidnění. Stres je taky špatný, možná horší než UZ. Každopádně ten UZ mi dělá vždy doktorka jen co nejkratší dobu co to jde. Ale co jsem četla, slyšela, tak ty negativní dopady UZ nejsou prokázané a ty rizika převažují pozitivní věci, které lze UZ odhalit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
237
9.6.18 10:50
@Anonymní píše:

Ultrazvuk je bezpečný, kamarádka je jedna z těch, co se míchají do věcí, o kterých nemají ani páru.

Pracuje na principu odrazu (ultrazvukových) vln. Věděla jsi, že se používá jako náhrada za jiné metody, právě proto, že je bezpečný? Například CT ozařuje tělo, ale ultrazvuk ne, mnohdy lze prozkoumat orgán, aniž by se tělo ozařovalo (třeba srdce) - a proto se ultrazvuk užívá u těhotných. Buď ráda, že jsi tak pod kontrolou, a přeji krásná dvojčátka!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
9.6.18 10:58
@anavi13 píše:
Já bych se nebála. Ultrazvuk se provádí v těhotenství už hodně dlouho a děti jsou zdravé. Já jich už absolvovala taky dost kvůli špinění. A aspoň mě to vždy uklidnění. Stres je taky špatný, možná horší než UZ. Každopádně ten UZ mi dělá vždy doktorka jen co nejkratší dobu co to jde. Ale co jsem četla, slyšela, tak ty negativní dopady UZ nejsou prokázané a ty rizika převažují pozitivní věci, které lze UZ odhalit.
Časté vyšetřování UTZ v posledních 30 letech je podle některých výzkumů spojováno s raketovým nástupem poruch PAS a dalších poruch. Nedá se popřít, že jsou UZV vyšetření prováděna hodně a často a nedá se popřít ani nástup poruch dětí. Souvislost se vyloučit nedá.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
9.6.18 11:03

Fascinuje mě, že pokud jde o téma ve kterém se neshodují ani v oboru vzdělání lidé, tak matky na emiminu to ví :pankac: a úplně nejlépe že všech :pankac:

Čím pomůžeš stresem? Také mám dvojčata, měla jsem že začátku problémy a byla hodně kontrolována, ultrazvuků jsem odhadem podstoupila tak maximálně 10, zatím děti v klidu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5501
9.6.18 11:07
@PeknyVlasy píše:
Ultrazvuk je bezpečný, kamarádka je jedna z těch, co se míchají do věcí, o kterých nemají ani páru.Pracuje na principu odrazu (ultrazvukových) vln. Věděla jsi, že se používá jako náhrada za jiné metody, právě proto, že je bezpečný? Například CT ozařuje tělo, ale ultrazvuk ne, mnohdy lze prozkoumat orgán, aniž by se tělo ozařovalo (třeba srdce) - a proto se ultrazvuk užívá u těhotných. Buď ráda, že jsi tak pod kontrolou, a přeji krásná dvojčátka!

Ehm, zajímavé, že i biomedicínští inženýři se učí, že zatím není jasné, jestli ultrazvuk nemá nežádoucí účinky :roll:.

Nemyslím si nicméně, že má smysl se tím zpětně stresovat. Jsem ale radši, když mi zbytečné a zbytečně dlouhé utz nedělají, dětem to příjemné evidentně není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2015
9.6.18 11:07

Tak ted jsi me vydesila. Ja mam skoro dvouleta dvojcata. V tehotenstvi jsem mela taky hodne utz jako hodne dvojcecich cekatelek..

Holky jsou zatim zdrave (tuk tuk). Krasne mluvi, jsou sikovne. Autismus myslim nemaji, adhd asi taky ne. Ale s tou rakovinou jsi me vydesila 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
608
9.6.18 11:09

@hanka.br. Jojo - a stejně tak raketově stoupá průměrný věk rodičky a průměrný věk rodičky při prvním porodu, raketově stoupá užívání hormonální antikoncepce, spotřeba GMO potravin, zamoření ovzduší a vody…atd. atd. = souvislost se vyloučit sice prokazatelně nedá, ale stejně tak do toho procesu vstupují mraky a mraky (a to jsme vyjmenovala jen namátkou a pár bodů) dalších potenciálních intervenujících proměnných.
Prokazatelně „škodlivé“ účinky pro plod má věk rodičky (a obzvláště prvorodičky) nad 35 let a taky se nad tím málokdo zamýšlí a jedná podle toho. Tam byla kauzalita jasně prokázána… když už tedy chceš někoho děsit… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3441
9.6.18 11:09
@Anonymní píše:

Nebooooj, a hlavně nečti ty bláboly na netu. Ano, říká se, že dělat časté UZ není úplně dobré. Už jen proto, že je to údajně miminkům v bříšku nepříjemné. Moje nejstarší dcerka byla vždycky drobek - už v těhotenství byla o 2 týdny menší. Trvalo to celé těhotenství a celé těhotenství ji doktorka na každé kontrole měřila, takže dělala na každé kontrole UZ. A dcerka je naprosto zdravá. Jsou jí 4 roky a je to moc šikovná holčička :srdce: Takže toho bych se fakt nebála. Opravdu si myslíš, že kdyby to mohl být takový problém, doktor by to riskoval?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
9.6.18 11:12

@Freya10 Věk rodiček ale není 35 + posledních 30 let :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24375
9.6.18 11:18

@Freya10 souhlasím, máte pravdu, to jsou větší problémy než UZ. @hanka.br. vyloučit se nedá nikdy nic. Já bych byla moc ráda, kdybych nebyla vyšetřována tak často, ale když mám potíže co mám dělat? čekat měsíc jestli je vše v pořádku? to už tady ani nemusím být…fakt je to těžké. Jestliže je těhotenství nerizikové tak určitě UZ omezit, ale při potížích to nejde. To bych se strachem zbláznila a to by pro mimčo bylo špatně taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
9.6.18 11:21
@Freya10 píše:
@hanka.br. Jojo - a stejně tak raketově stoupá průměrný věk rodičky a průměrný věk rodičky při prvním porodu, raketově stoupá užívání hormonální antikoncepce, spotřeba GMO potravin, zamoření ovzduší a vody…atd. atd. = souvislost se vyloučit sice prokazatelně nedá, ale stejně tak do toho procesu vstupují mraky a mraky (a to jsme vyjmenovala jen namátkou a pár bodů) dalších potenciálních intervenujících proměnných.
Prokazatelně „škodlivé“ účinky pro plod má věk rodičky (a obzvláště prvorodičky) nad 35 let a taky se nad tím málokdo zamýšlí a jedná podle toho. Tam byla kauzalita jasně prokázána… když už tedy chceš někoho děsit… :lol:

A tímhle lidi neděsíš? Vždyť je to úplně totéž jako UZV. Moderní, užitečné, s výhodami i riziky. Nikdo netvrdí, že škodí, nelze však říci, že ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí