Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdarvim, od vcerejsiho vecera ma malej teplotu 38,5-ne vkuse, srazim ibalginem -5ml, po 6hod, po pul hodce teplota klesne ale vydrzi max tak 7hod a zase jde nahoru, jinak zadny kasel, ryma nic- mam zajit k detske?
Pockej tri dny, mohla by to byt sesta nemoc, ted v lete ma sezonu. Treti den se dite osype. Pokud ne a teploty by pretrvavaly, tak bych se zasla poradit. Tohle bych teda nesrazela, jen primerene chladila.
Před odečtem nebo po odečtu? Pokud před, sledovala bych, ale ani nesrážela, pokud by to přetrvávalo do zítřka, dr. bych cinkla, nejsou-li jiné potíže. Dceři naposledy vylezla přes 39 jen za zubů, a to nikdy kvůli zubům zvýšenou neměla, až když se klubala třetí stolička, najednou jo (při čtvrté zas ne). No prostě - teplota nijak extra zvýšená, dítě dost veliké, další obtíže žádné, po necelých 24 hodinách bych nestresovala.
Tuhle teplotu bych já osobně nesrážela, pokud by to dítě nebudilo ze spánku, jeto imunitní obrana těla a je škoda se jí zbavovat.
Může to být šestá, může to být viróza a ostatní příznaky se projeví později, dítě reaguje na srážení naprosto ukázkově, zatím bych nikam nechodila. Tři dny horeček jsou „normální“, jen s horečkou bych šla, kdyby nešla srážet.
U takovýhle teploty bych byla v klidu. Ale já teda srážím, protože jinak mu leze nahoru a nahoru. Nejvíc měl zatím 40,4, bylo to ze zubů. Rostly mu 4 zároveň…
K doktorce bych zatím nešla, může to být 6. nemoc, zuby, může to být i z horka… Počkej ty 3 dny a uvidíš…
@lujziana my máme od pátku to samé, až dneska byla taková unavenější, šly jsme k dětské, má začervenalý krk, začínající angína. Prý tot eď hrozně řádí v těch horkách.
Rozhodně bych nesrážela, tím se jen pomáhá případné infekci pořádně se v těle usídlit. Srážela bych 40. Dcera v tomto věku měla 38,5 po 3 dny. Vůbec mě nenapadlo chodit k doktorce. Nebyla apatická, nepřestávala dýchat, takže proč k doktorce. Případná viróza se vyléčí sama. Pak se ukázalo, že dceři rostly stoličky.