Podezření na boreliózu

• Fotoalbum (5)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Tea
116
28.7.13 19:42

Podezření na boreliozu

Dobrý den,
zažívám teď nervy ohledně dcerky. Minulý týden (spíš začátkem týdne) ji něco poštípalo na ruce (dva štípance kousek od sebe). Asi dva dny potom jí to svědilo, tak jsem jí to potřela Fenistilem, ale protože to měla rozškrábané, tak jí to pálelo. Sice jsem to mazala v rychlosti, ale žádnou velkou skvrnu tam snad neměla, to bych si snad všimla. No a včera v sobotu jsem si všimla, že okolo obou kousnutí má červený flek (jeden cca 4×4, druhý 2×2). Hned jsem začala panikařit, fleky jsem nafotila. Dnes už jsou fleky mnohem světlejší, už nejsou moc vidět. Mám strach z boreliozy. Máte někdo zkušenost, jak dlouho se drží ten flek při borelioze. Já nevím jak ho tam měla dlouho, ale vzhledem k okolnostem počítám tak nanejvýš 2-3 dny a dneska už mizí. Nedokážu ani moc posoudit, zda bledne uprostřed, jak se to popisuje právě u boreliozy. Zítra asi vyrazíme k doktorce, ale mám šílený strach. Taky hlavně proto, že máme za týden odjet na dovolenou tady v tuzemsku, ale máme to zaplacené a bojím se, že když by dostala ATB, tak bychom asi jet nemohli. Máte někdo podobnou zkušenost, budu ráda za každý příspěvek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
zichisek
28.7.13 19:53

Dcera měla takovou reakci na komáří štípanec. Něco na styl alergie, jak byly všude záplavy, tak jsou komáři nějací agresivnější. Dostala na to od Dr. fenistil kapky. Prý měla Dr. už plno takových případů.

• Citovat
  • Upravit
266
28.7.13 19:58

Můj syn to má taky.. jakmile ho štipne komár tak tam má flek jako pra*se, kolikrát až bouli :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Crystalline
28.7.13 20:11

Ahoj, koukala jsem na www.borelioza.cz a tam pisi, ze prenos komary nebyl potvrzen. Prenasi to klistata. Pro jistotu bych taky zasla k doktorce, ale asi to neni pravdepodobne, ze to dite ma. Drzim palce

• Citovat
  • Upravit
1103
28.7.13 20:11

Testy ti nic nereknou (budou negativní ) a otok po kousnuti není dostatečnej důvod k nasazení ATB když uprostřed nebledne, sleduj ditě zda se nezačne chovat jinak, a sleduj zda se mu na jiných castech těla neobjeví vyrážka. nebo rudo fialová bulka pod kůží. To by byl potom důvod k nasazení ATB i bez pozitivních testů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19131
28.7.13 20:16

Pokud by šlo o boreliózu, flek by určitě nemizel, spíš se zvětšoval…myslím, že Dr. nenasadí ATB zbytečně (když není flek „typický“ boreliózový), a testy na protilátky má cenu dělat nejdřív po 6 týdnech od přenosu infekce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
28.7.13 20:38

@Tea, synkovi jsem objevila flek osm centimetrů po dvou týdnech od vytažení klíštěte (měl ho za kolenem v záhybu, myslela jsem si původně, že je to podráždění od židle). Uprostřed byl světlejší. Byly mu nasazeny antibiotika na základě tohoto fleku (krví se pozná boreliosa až za tři týdny od přisátí)…Flek se mu zmenšoval ihned po nasazení antibiotik…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21891
28.7.13 21:01

Dcera mala boreliozu minuly rok, taky po spnuti komara nebo neceho, kliste nemela..ten flek je ale tak specificky, ze se to neda splest, neni to jen cerveny flek, ve stredu je bily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
28.7.13 21:03

Já jsem kdysi dávno prodělala boreliosu bez fleku :? :?, ale většinou se všem objeví a je opravdu specifický, jak píše @Eemii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1103
28.7.13 21:53
@Kaczenka píše:
Já jsem kdysi dávno prodělala boreliosu bez fleku :? :?, ale většinou se všem objeví a je opravdu specifický, jak píše @Eemii

většinou ne flek se objeví v 50% případů

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tea
116
28.7.13 22:03

Pošlu tedy foto. Tohle je ze včerejšího dne. Mohl by to být ten specifický flek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tea
116
28.7.13 22:04

Nějak se mi to povedlo dvakrát, ale ještě pošlu foto z dnešního dne, kdy je flek mnohem světlejší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1103
28.7.13 22:08

Ne to nevypada jako borelióza.

Pro klid duše hlídej zda nebude mít jiné kožní problémy ale tohle na ATB rozhodně není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
29.7.13 11:50

@Tea, já bych za ty tři týdny poprosila lékařku, ať nechá udělat odběry… Podle fotky to nejde poznat. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7631
29.7.13 11:53
@martin 35 píše:
většinou ne flek se objeví v 50% případů

Tak to jsem nevěděla. Každý se tehdá divil, že jsem neměla žádný flek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí