Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Kaczenka píše:
@Tea, já bych za ty tři týdny poprosila lékařku, ať nechá udělat odběry… Podle fotky to nejde poznat.
tři týdny je podle mě málo, protilátkám může trvat až 6 týdnů, než se vytvoří…po 3 týdnech můžou být, ale taky nemusí, a pořád není jistota
Tak jsme dneska byli u doktorky, taky říkala, že to na boreliózu nevypadá, že ten flek vypadá poněkud jinak, prý větší a výraznější. Takže jenom sledovat a pro klid půjdeme koncem srpna nebo začátkem září na testy. Tak jsem asi plašila zbytečně a snad to nic nebude.
Tea, sleduj komplet klinické příznaky tj. malé dítě bude protivné rozladěné, bude ho bolet hlava a sleduj podezřelou vyrážku i na jiných částech těla ale podle mně to borelióza nebude.
Ahoj holky, oživuji diskuzi. Je normální aby po klíštěti zůstala rudá zatvrdlá boule, která svědí a bolí? Před několika dny jsem si našla klíště, manžel mi ho vytáhl celé, ale ta reakce se mi vůbec nezdá ![]()
Zajdi si k lékaři na odběry. Já měla zvýšené borely v krvi přitom jsem nezaregistrovala žádné klíště ani flíček. zaléčily mi to antibiotiky a jsem v pořádku. Tak se neboj a zajdi si radši na ty odběry ať jsi v klidu
přeju ať je to v pohode ![]()
@misa.toki díky, ve čtvrtek jdu k lékařce, doufám, že to nic není, ale je to divný ![]()
Chtěla bych se zeptat, třeba to nic není a bude to jen nějaká alergie. Na ruce v lokti, se mi objevil červený flek. Když jsem doma, tak je světlejší, ale když s tím jdu ven na sluníčko, tak mi zrudne. Mám ho od pátku. Nevím jestli to je nějaká alergie či borelióza. Přikládám fotku, i když asi nebude moc kvalitní. Děkuji za Vaše názory.
@Monikasso
Chtělo by to asi kvalitnější fotografie. Zkuste antihistaminika, zda budou mít efekt (tím by byla borrelióza vyloučena).