Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Syn (15 měsíců) má od včera teploty 39.. dávám mu nurofen, to zabere za hodinu ale je pořád teplý. Včera přes den měl max 37-38 ale v noci měl 39 a nešlo to vůbec srazit.. Včera jsem byla u doktorky a ta řekla že mám přijít ve středu jestli se něco k tomu přidá. Dnes měl vodnatou stolici ale jen jednou. A teď už má zase 39,2. Je to možné že by měl takové teploty ze zubů? Rostou mu stoličky a všechno strká do pusy. Nikdy neměl teploty ani průjmy při růstu zubů..
Hodně pije, jíst moc nechce. Dala jsem mu banán a na hlad mléko. Bojím se aby se miu z těch horeček něco nestalo.. když je má co hodinu
Nevíte co by pomohlo to srazit úplně?
Stridej Nurofen s Panadolem po 4 hodinach, muzes dat vlaznou sprchu. Pokud mu nic jineho neni, doktorka nic nezmuze. Dulezite je doplnovat tekutiny.
Může to být 6. nemoc. To by se po pár dnech osypal.
Příspěvek upraven 22.10.19 v 16:23
Minulý týden měla jedna dcera asi čtyři dny přes 39, nurofen zabíral strašně málo, teď to chytily zbylé tři - horečky, špatně se srážejí, všechno je bolí, nechtějí jíst… asi lítá nějaký bacil
v 15ti měsících to musí být hodně drsné
Syn měl teď 10 dní přes 40°. Na pohotovosti mě vysmáli, že máme střídat Nurofen a Paralen. Doktorka to uzavřela jako virózu. Je mu už sice 5, ale na podobné horečky trpí od roka. Zítra bych zašla k doktorce.
@Anonymní píše:
Syn měl teď 10 dní přes 40°. Na pohotovosti mě vysmáli, že máme střídat Nurofen a Paralen. Doktorka to uzavřela jako virózu. Je mu už sice 5, ale na podobné horečky trpí od roka. Zítra bych zašla k doktorce.
no právě jsem taky chtěla na pohotovost ale vím že by mě tam poslali do háje proč tam chodím „jen“ s teplotama.
volala jsem doktorce a ta mi jen poradila dávat čípky i sirup
zítra ráno tam mám přijít že se na něj podívá, prý to může být angína, ale tomu nevěřím. Zatím se neosypal ani nic.. tak uvidím zítra. Zkusím mu dávat i obklady.
Nemá spalovou anginu? Dcera ji měla… Ale nevím jestli takhle malé mimco ji mít může.
Může to být šestá nemoc, dcera ve stejném věku měla horečky asi tři nebo čtyři dny, střídala jsem Panadol s Nurofenem po třech hodinách, stejně horečka nijak významně neklesala, pak najednou jedno odpoledne byla pryč a večer už byla osypaná.
Jo a na pohotovosti jsem s dítětem s horečkama byla několikrát (moje děti zásadně onemocní nebo se jim nemoci zhorší o víkendech nebo státních svátcích
) a nikdy mě nikdo do háje neposlal. ![]()
@HayLin Při infekci je normální, že jsou pár dní vysoké horečky a pak se k tomu něco přidá. Může to být třeba šestá nemoc. Ten nurofen dávej tolik ml, kolik je polovina váhy dítěte - to, co píšou na krabičce je minimální dávka, která při tak vysokých horečkách nemusí stačit. Ta polovina váhy je maximální možná dávka (je to rozepsané i v přívalovém letáku). Můžeš střídat s panadolem. Jenom je potřeba dodržet rozestupy - při té vysoké dávce nurofen - nurofen 8 hodin, panadol - panadol 6 hodin. Případně koupel, ale teplota vody max o 2° nižší než je horečka.
@větvička1 to buď ráda. Mě pravidelně. Syn trpí na horečky přes 40° a pravidelně nas pošlou domů, že to nic není. Crp nedělají a ještě jsem kolikrát dostala vynadano, že je obtezuju…
Nas mel 2 dny 38,5-39 a pak se mu vysypala ruka noha pusa. resp ma totalne osypany nohy, par tecek na brise, puse a pazich. Zacalo mu to okolo konecniku. Na dlanich a ploskach nic. Doktorka na pohotovosti rikala, ze posledni dobou je tohle nezmar a vyrazka se nedrzi kde ma, kor u mensich deti. K lekari se chodi po 3 dnech teplot, takze do rana to zvladne a sleduj jestli se neobjevuje nejaka vyrazka. Jinak na horecky ja davam rovnou paralen nebo Panadol. Nurofen jen na stridani kdyz to neklesa nebo zase zacne stoupat driv nez muzu dal dalsi davku paralenu. nejak mam fixovany, ze Nurofen je hlavne na bolest.
@větvička1 píše:
Může to být šestá nemoc, dcera ve stejném věku měla horečky asi tři nebo čtyři dny, střídala jsem Panadol s Nurofenem po třech hodinách, stejně horečka nijak významně neklesala, pak najednou jedno odpoledne byla pryč a večer už byla osypaná.Jo a na pohotovosti jsem s dítětem s horečkama byla několikrát (moje děti zásadně onemocní nebo se jim nemoci zhorší o víkendech nebo státních svátcích) a nikdy mě nikdo do háje neposlal.
Já mám s pohotovostí stejnou zkušenost. Děcka zásadně onemocní v pátek večer, na pohotovosti třeba poradí jen ten nurofen, ale do háje mě neposlali nikdy. Když už si člověk zaplatí poplatek…