39.tt cukrovka

25
12.2.15 00:08

39tt cukrovka

Ahoj dneska jsem začla 39týden těhotenství jsem nedočková, nevyspálaa hlavně vystrašená mám totiž těhotentskou cukrovku a nevím jak je to vážný zjístili mi to tak před dvěma týdny tak že sem celí těhu měla cukrovku a nevěděla jsem o tom a jedla uplně všechno ted když mám před porodem tak si myslím že už je zbitečný dodržovat nákou dietu mám s toho strach jsem prvorodička a nevím co mě čeká taky jsem strašně lína unavená tak že spiš polehávam v ponďělí mám jit do rizikový poradny a to budu mít 3 dny před termínem myslíte že si mě tam už nechaj?? Kvuli ty cukrovce jsem byla asi pred 2týdny na ultr. Tam mi řekli že malího váha odpovída týdnu těhotenství necelí 3kg jen že to bylo před několika dny a já žádnou dietu nedržím mam s toho všeho strach jsem vyčerpaná už aby to bylo za mnou a hlavně aby malej byl v pořádku :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7009
12.2.15 00:27

Dodrzovat dietu neni zbytecne, protoze miminko po porodu muze mit hypoglykemicky sok, pokud budes mit ty vysoky cukr v krvi a ono se porodem dostane skokove na nizkou hodnotu.

Pokud nemas ohlaseny nastup do porodnice, nechavali by te tam pouze pri nejakem akutnim stavu, jinak se nechava do terminu a nekde i den dva pres.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
735
12.2.15 00:27

Mě ji zjistili ve 35tt a ihned jsem začala s dietou a vše bylo s mimi v poradku. Kdyz se tak bojiš, tak nechápu proc těch par dni diety kvůli prckovi nevydrzis. Rozhodne to neni zbytecne. Spis je tvůj přístup nezodpovedny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
12.2.15 00:34

@Derecek Pokud váha odpovídá, tak bych se nebála. Mě dokonce doktor ve fakultce řekl, že ty testy nejsou zas tak zásadní :nevim: Zřejmě si tě tam nenechají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
735
12.2.15 00:36

A jak je to vážný ti tu my asi nereknem. Mas glukometr a děláš kontrolní měření? Ale myslim, ze pokud si nemusis píchal inzulin a miminko mělo ok váhu, tak je to v pohodě. Ale nejde vždy jen o váhu, mimco by po tom mohli mit i zdrav. komplikace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68976
12.2.15 00:51

Pokud tobe po kazdym jidle lita cukr v krvi, tak kazdy takovy vylitnuti je i sok pro miminko. Tudiz i ten posledni tyden smysl dietu drzet ma, vaha je asi tak ten nejmensi problem. Jinak mne taky zjistili cukrovku dost pozde, presto jsem byla durazne instruovana drzet dietu az do konce. Postup pri porodu je porodnice od porodnice, u nas me jen bedlive sledovali a nechali prirozene bez vyvolavani a hospitalizace rodit 4 dny po terminu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
12.2.15 01:05

@ugluk A byla jsi pak někdy na přeměření? Jen mě to zajímá, protože jsem četla, že žena co prodělala těh. cukrovku, by prý měla být kontrolována z důvodu toho, že je zde velká pravděpodobnost cukrovky 2. typu. Jinak zakladatelka by určitě měla dodržovat dietu, je lepší to udržet v normě, než tomu přidávat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21606
12.2.15 05:44

@Derecek dietu určitě drž, jak psala ugluk. Dulezity je kazdy den. Většinou u cukrovky nenechávají přenášet. Ať jste s miminkem v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5702
12.2.15 06:50

Holky a neměla by se ta dieta držet i v šestinedělí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21606
12.2.15 07:20

@radka101 podle závažnosti. Me doktorka říkala, ze bych ji v lehcí formě ještě mela držet. Já už teda v porodnici jedla čokolády :oops: natajno. Ale byla jsem po pul roce po porodu na kontrolním zatezovem testu a nastesti vse OK. Jen s tou cukrovkou do budoucna počítám jako s téměř jistou věcí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68976
12.2.15 08:19

@natyber cca 5 mesicu po porodu jsem byla znovu na OGTT a dopadlo to OK, presto teda tehotenskou cukrovku u vsech doktoru hlasim a budu vic sledovana. Rikali mi, ze riziko normalni cukrovky do budoucna je u budoucich tehudiabeticek cca 20 % a je to hodne ovlivnitelne zivotospravou. V porodnici mi jeste cosi s nazvem cukrovkarska dieta davali, ale i na diabetologii mi rikali, ze v naproste vetsine pripadu se to upravi velmi rychle po odchodu placenty. A ono hlavne ve chvili, kdy uz neni clovek zodpovedny za toho tvorecka uvnitr, tak ta motivace klesa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
12.2.15 08:35

@Derecek Jak píší holky, dietu dodržuj. Nejen kvůli výkyvům cukru, které nejsou dobré pro miminko, ale také kvůli tomu, že u nekompenzované těhotenské cukrovky hrozí vysoké riziko stárnutí placenty a to může bezprostředně ohrozit miminko na životě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14309
12.2.15 08:42
@radka101 píše:
Holky a neměla by se ta dieta držet i v šestinedělí?

zalezi od vysledkov, po porode by sa mal spravit velky glykemicky profil, po absolvovani tohoto vysetrenia mi uz davali normalnu stravu-vysledky som mala ok a po pol roku zatazovy test, toez vysledky ok..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6050
12.2.15 14:48

@ugluk Díky za odpověď, jen mě zajímalo zda to tak je, že se to kontroluje i potom. Četla jsem právě, že po porodu hodnota klesá a po šestinedělí už by to mělo být ok. Jen, že je tam větší pravděpodobnost, že se s věkem projeví tak druhá cukrovka. Tak všem hodně zdravíčka :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí