Císař nebo přirozený porod?

793
8.2.15 11:30

císař, nebo přirozený porod

Holky jaký máte názor na porod, co je lepší a proč?
Kdybyste si mohli vybrat, zvolíte císař, nebo přirozený porod?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10248
8.2.15 11:31

Rodila jsem dvojky císařem, ráda bych ještě zažila přirozený porod (a i kdyby mi dal někdo vybrat u dvojek, asi bych zkusila přirozený)

Edit: přirozeně ideálně holčičku Beátku :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bagrista
8.2.15 11:33

To je otázka vkusu :potlesk:

• Citovat
  • Upravit
12651
8.2.15 11:34

Rodila jsem obojí, císař byl plánovaný, takže bez komplikací, přirozený porod také v pohodě, a stoprocentně bych volila přirozený porod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
8.2.15 11:35

Přirozený

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
8.2.15 11:37

Přirozený

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
8.2.15 11:37

Přirozeně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3121
8.2.15 11:41

Také se rozhoduji.. nejradši bych byla pro přirozený, ale vzhledem k tomu, že mi hrozí úzká pánev -porodní cesty (máme to v rodině), dále mám problémy s kyčlema, tak nevím :think: bojím se o mimi a i o sebe.. mamku trápili v porodnici, měla jsem 2,9kg a 49 cm a ségra to samé a neprošly jsme :roll: její sestra to samé a gynekolog říkal, že to bývá dědičné. Nikdo se o to nechce zajímat, prý mi budou chtít zkoušet nejdřív přirozený a když to nepůjde, tak prý císař.. ale v tu chvíli si říkám, není lepší plánovaný císař? co když se mimi někde sekne? mám z toho docela hrůza :,( jizva mi nevadí a co vím kolem sebe, tak rekonvalescence je prakticky stejná jako po klasickém porodu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
8.2.15 11:44
@Allbii píše:
Také se rozhoduji.. nejradši bych byla pro přirozený, ale vzhledem k tomu, že mi hrozí úzká pánev -porodní cesty (máme to v rodině), dále mám problémy s kyčlema, tak nevím :think: bojím se o mimi a i o sebe.. mamku trápili v porodnici, měla jsem 2,9kg a 49 cm a ségra to samé a neprošly jsme :roll: její sestra to samé a gynekolog říkal, že to bývá dědičné. Nikdo se o to nechce zajímat, prý mi budou chtít zkoušet nejdřív přirozený a když to nepůjde, tak prý císař.. ale v tu chvíli si říkám, není lepší plánovaný císař? co když se mimi někde sekne? mám z toho docela hrůza :,( jizva mi nevadí a co vím kolem sebe, tak rekonvalescence je prakticky stejná jako po klasickém porodu…

Tak tohle má snad řešení, ne? prostě si nech měřit pánev. Moje doktorka to dělá rutinně každému, ale slyšela jsem, že někomu to dr. neměřil Je na to kolonka i v TP. Měří se to takovým jakoby kružítkem, jsou to čtyři rozměry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3121
8.2.15 11:48

@jessikka no to je právě ten problém, že to, jestli je úzká pánev nemusí souviset s vnější šíří kostí.. my máme v rodině všichni pánevní kosti široké, ale prostě ten vnitřní rozměr ne :nevim: Mně měřila doktorka jen nějakými rozevíracími kleštěmi či co to bylo, jen šíři pak už nic.. když jsem jí to říkala, jaký může být problém, tak říkala, že se to nedá nijak zjistit, jinde mi potvrdili, že prý by se to mělo dát změřit nějak vnitřním ultrazvukem :nevim: ale docela mi vadí, že to nikoho nezajímá a já mám z toho akorát nervy :roll: kdyby mi řekli, že je to OK, tak se krásně těším na přirozený porod a nic z toho nedělám :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3276
8.2.15 11:51

Mám za sebou jak přirozeně tak císaře a jednoznačně bych chtěla přirozeně. Sice to bolelo, ale po porodu se to den ode dne jen zlepšovalo a brzy jsem byla fit. Císař byl psycho už od začátku. Nastoupíš den předem to už se člověk bojí pak ráno měly přednost všechny akutní takže já místo v 8 šla na řadu ve 13:00 do tý doby jsem hypnotizovala dveře jestli si pro mě už nejdou, vycévkovaná, hladová, žíznivá… pak tě kuchnou a nemůžeš nic jen ležet na zádech a ta bolest, když to všechno přichází k sobě hrůza. Navíc mě to teda pekelně bolelo měsíc plus šílený poporodní deprese. A ještě jsem byla poučena, že děti po císařském řezu mají vyšší pravděpodobnost onemocnění cukrovkou a astmatem. Takže nic moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5868
8.2.15 11:54

První jsem rodila akutním císařem a druhé přirozeně a volila bych přirozenou cestu.. ale samozřejmě bych dala na radu lékařů - záleží na okolnostech :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
8.2.15 11:56

Určitě přirozeně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
8.2.15 11:57

@Beata_O Samozřejemě přirozený porod. V okamžiku, kdy je ale nějaký zdravotní problém nebo riziko na straně matky či dítěte, je bezpečnější císař. Jenže to je kus od kusu a rozhoduje lékař na základě konkrétní situace.
Takže být tebou vůbec svou hlavinku netrápím otázkamy typu „Mám rodit normálně nebo škemrat o císaře?“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5037
8.2.15 11:58

Za mě jednoznačně přirozený porod. Po císaři mě bolela jizva dost dlouho, až to bylo ubíjejicí. Klasický porod mě tak nějak nakopnul a posílil, druhý den už jsem zapomněla na bolest při porodu. A hlavně mě nebolelo šití nástřihu apod. A ten pocit, když vidíš miminko a můžeš di ho pochovat a máš u sebe chlapa jako podporu… ;)

Příspěvek upraven 08.02.15 v 12:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky