3 leté dítě je extrémně vybíravé v jídle

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
10
20.1.25 19:32

3lete dítě je extrémně vybíravé

Ahoj, synovi byly nedávno 3 roky a je extrémně vybíravy. Bojujeme s jídlem prakticky od narození. Nejdřív se odmital kojit, i kvuli tomu jsem brzy přišla o MM, potom jsem do něho doslova musela cpat každou dávku UM. Příkrmy byly na dlouhou trať, kombinovala jsem doma vařené se sklenickama. Kolen roku začal odmitat doma vařené a dosud je jen na skleničkách. Vydržel klidně i celý den nejíst. Doufala jsem, ze se to časem zlomí, kdyz jime společně u stolu, má staršího sourozence, který jí normálně, zkouším mu nabídnout, ale vše kromě svého odmítá. Spustí hysterický pláč a okamžitě utíká od stolu. Rano si da UM, dopoledne jogurt, na obed sklenicku pro 12mesicni deti, odpoledne ovocno-obilninovou sklenicku, vecer instantní kaši s trochou ovocné presnidavky a vecer UM. A takhle pořád dokola. Uz jsem zoufalá, strašně bych si přála, aby jedl běžná jidla, pecivo s nejakou pomazankou apod. Ale nevim jak to uchopit. Poradíte? Máte zkušenosti? Za každou reakci diky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10668
20.1.25 19:46

Nedávej UM a skleničky :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
204
20.1.25 19:49

Nenakupuj mu dětskou výživu, uvař jídlo doma, co jí i zbytek rodiny a až bude mít opravdu hlad, tak si nakonec dá s chutí taky.

Co s ním potom budou dělat učitelky ve školce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.1.25 19:54

Namazenej rohlík nebo chleba u nás neexistuje :D. Maximálně k míchaným vajíčkům kousne do chleba s máslem. Ale samostatně nenamazane ale jako obložený talíř, to jo. krom uzenin. Mě by nevadilo kdyby ochutnala nebo občas snědla kousek uheraku třeba. Ale nechce. :nevim:

Místo kupovaných bych asi zkusila dělat doma. Bramborovou kaší, Batatovou kaši, hráškovou… Na začátku bych to možná zkusila dát do skleniček od těch kupovaných.
Nemůžou mu vadit kusy? Jo a ve 2 letech jsme přešli na normální mlíko. Může to být tím, že má pořád to batolecí. No a nebo tím, že ví, že dostane co chce.

• Citovat
  • Upravit
9667
20.1.25 19:54
@Beata68 píše: Více

Za jak dlouho si myslíš, že může mít 3leté dítě hlad…? Já to vzdala po 3 dnech a dala mlíko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
185
20.1.25 20:00

To je všechno tekuté, kašovité…umí kousat? Mluví? Nemá problém se zuby?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
20.1.25 20:00
@Anonymní píše: Více

Já jsem taky za, aby si dal klidně občas kousek čokolády, párek, ale všeho s mírou. Zastávám názor, ze není nezdravé jídlo, ale nezdravé množství. Ale nic takového si nevezme.
Jsem si vědoma toho, že s námi cvičí, proto tomu chci udělat přítrž a chci, aby jedl normální jídla. Kusy mu nevadí. Skleničku vzdy dostane naservirovanou v misce, ale i když mu dam treba rajskou s těstovinami, tak vidi rozdíl v konzistenci, vzhledu a kdyz ho osalim a podaří se mi mu strčit lžičku do pusy, tak okamžitě plive, když zjistí, ze to není to jeho…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
20.1.25 20:05

@Parila zuby ma ok, cistime, chodíme k zubaři, nemá žádné kazy, váčky nebo tak něco. Kouše bez problému, třeba suchý rohlík si dá, tyčinky. A nemluví, pár slovíček, jinak si jede hatmatilkou, řešíme s dr., pravděpodobně vývojová dysfazie, autismus negativní, byli jsme i na první návštěvě logopedie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.1.25 20:10
@IrisKas93 píše: Více

Já ti nevím. U nás udělá jídlo, když nechce, smůla a čeká na svačinu. :nevim: občas, když máme náhradu tak nabidnu něco jiného a když ani to ne tak smůla a žádné sladké :nevim:. To bych mohla točit 3 jídla dokola. Prd. Nám stačí když ochutná. Ale teda od doby co je ve školce tak se rozjedla. Vidí, že děti jedí. Kolikrát má jenom polívku třeba ale i to mě nějak uspokojí. Pokud mi vracejí ze školky špinavý trička, tak dobrý.

Jo a do hrnku jsem občas dávala polívku.

• Citovat
  • Upravit
185
20.1.25 20:11

Tak logopedie určitě dobře, že jste začali. Ještě mě napadá - kdyby byl celý den s tátou na výletě nebo třeba u babičky a ty jsi nebyla v dosahu, choval by se stejně? Do školky předpokládám zatím nechodí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
20.1.25 20:18

@Parila do školky začal chodit minuly tyden na hodinku a půl, odchází po svačině, kterou nejí. A pak je s tátou az do odpoledne, ja jsem zacala chodit do prace, a chová se stejně. Radši nejí než aby jedl něco jiného. Možná bych zkusila prostě to nekoupit, ze se chytí, ale nevím, bojim se, ze po nekolika dnech hladovění se prostě nechytí a ja mu tu skleničku pujdu koupit ve strachu, aby nezkolaboval z hladu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.1.25 20:19

Proč tam není do oběda? Jemu se tam nelíbí?

• Citovat
  • Upravit
10
20.1.25 20:23
@Anonymní píše: Více

Učitelky si ho tam nechtějí nechat, kdyz nesvaci, tenhle tyden mame zkusit do oběda, ale prý kdyz mebude jíst, tak tam nemůže chodit. A taky tam nechodí na wc, drží to az domu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
20.1.25 20:25

Podle me školku bere jako nutné zlo. Pohraje si, ale nic ode me nechtejte, ja to nejak vydržím, nez prijde tata…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16184
20.1.25 20:25
@IrisKas93 píše: Více

A to jako platíte za jídlo? :think: U nás se vždy platila buď svačina a oběd, nebo i odpo svačina, někde jídlo komplet a kdo šel po o, dostal svačinu domů :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí