3letý rodičák a další miminko
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
3letý rodičák
Chci se poradit v lednu pristi rok my bude koncit třiletý rodičák. Plánujeme další miminko ale nevim jestli když otehotním tedka jestli mám pak nárok si zvolit délku druhého rodičáku? nebo nemám pravo kdyz za posledni 2 roky nemám nic odděláno? nejak se vtom ztrácím
díky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Stačí, když tvůj manžel má nárok na PPM.Pak si můžeš vybrat, ikdyž ty bys nárok neměla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je to tak jak píšou holky, mám to stejně taky posledního prosince končím a modlím se aby se mi konečně podařilo otěhotnět
Do školky se jako prosincák nedostal…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bohulinka chci se zeptat a když otěhotníš, tak jak je to pak s držením místa u zaměstnavatele, když už ti skončila rodičovská?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Co jsem pochopila tak mám dvě možnosti, pokud otěhotním do konce roku mohla by mi dát dr. na rizikové těhotenství a od toho ledna bych šla normálně na nemocenstkou a pak mateřskou. Pokud neotěhotním tak si požádám v práci o neplacené volno (vše mi zůstávalo, včetně nároku na mateřskou).To mi ale asi na 90% nedají…což i chápu takže budu muset asi k prvnímu lednu dát výpověď. Pokud otěhtoním pak tak už nebudu mít nárok na mateřskou jen na rodičák…takže asi tak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Bohulinka myslelajsem,že by jsi mohla normálně nastoupit a zkoušet to dál, ale teď jsem si všimla, že nemáš prcka ve školce. Takže to by zřejmě nešlo. Držím palečky ať se to zadaří, chce to pustit z hlavy, psychika dělá strašně moc, ale chápu, že to asi moc nejde ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak hlavně já dělám ve školství - takže chápu že by asi těžko mě mohli vzít od ledna…nicméně z mého platu se mi opravdu nevyplatí zaplatit si soukromou, to mi vyjde líp být doma a zkusit si sehnat nějaký přívýdělek. Nicméně i tak máme potíže s chozením na wc, hlavně tedy s bobíkama
myslím že ikdyby se teď od září nějakým zázrakem býval dostal tak by to asi nezvládnul.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit