Doba určitá a pak?

20
16.9.13 10:35

Doba určitá a pak?

Ahojte, chci se zeptat..rodit snad budu každym dnem..smlouvu jsem měla na dobu určitou teďka do konce září. Nárok na mateřskou mam (vejdu se do té ochranné lhůty). Moje otázka zní, teďka od 1. října jsem teda vlastně nezaměstnaná pobírající mateřskou mam se někde nahlásit (prácák nebo sociálka??), nebo stačí když na sociálku půjdu až v lednu žádat o rodičák, když mi teďka mateřská chodí??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1803
16.9.13 10:51

Nastup na materskou - 6-8 tydnu pred porodem. papir dostanes u gynekologa a das ho ve firme ucetni… po skonceni materske pujdes na odbor soc.pece na UP a tam si zazadas o rodicovsky prispevek… taky jsem to tak mela s tou dobou urcitou a ochrannou lhutou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
16.9.13 10:55

@evulkanov jo to mě už i mateřská jednou a půlkrát přišla o to zažádáno mam.. šlo mi o to že jsem vlastně teďka od října jakože nezaměstnaná, tak jestli to mam někde hlásit…ale co píšeš tak chápu, že to neřešit a jít prostě až pak žádat o rodičák

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
16.9.13 10:55
@velunaaa píše:
Ahojte, chci se zeptat..rodit snad budu každym dnem..smlouvu jsem měla na dobu určitou teďka do konce září. Nárok na mateřskou mam (vejdu se do té ochranné lhůty). Moje otázka zní, teďka od 1. října jsem teda vlastně nezaměstnaná pobírající mateřskou mam se někde nahlásit (prácák nebo sociálka??), nebo stačí když na sociálku půjdu až v lednu žádat o rodičák, když mi teďka mateřská chodí??

A kolikátého máš termín? Ty už snad musíš být i na mateřské, když píšeš, že rodit budeš každým dnem..Na mateřskou se chodí 6-8 týdnů před termínem porodu..

• Citovat
  • Upravit
Silwinka87
16.9.13 10:56
@velunaaa píše:
@evulkanov jo to mě už i mateřská jednou a půlkrát přišla o to zažádáno mam.. šlo mi o to že jsem vlastně teďka od října jakože nezaměstnaná, tak jestli to mam někde hlásit…ale co píšeš tak chápu, že to neřešit a jít prostě až pak žádat o rodičák

Aha..Tak to nikam chodit nemusíš..Teďka už jsi oficiálně na mateřské..Sociálka o tobě ví..

• Citovat
  • Upravit
20
16.9.13 11:17

Asi jsem to blbě napsala.. ale super, jsem ráda, že už teda nikam nemusim :mrgreen: díky za reakce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
16.9.13 11:18
@velunaaa píše:
Asi jsem to blbě napsala.. ale super, jsem ráda, že už teda nikam nemusim :mrgreen: díky za reakce

Není zač..Ať všechno dobře dopadne.. :hug: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
20
16.9.13 11:23

Děkuji :hug: už aby to bylo, ty poslední dny očekávání jsou hrozný..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
16.9.13 12:38
@velunaaa píše:
Děkuji :hug: už aby to bylo, ty poslední dny očekávání jsou hrozný..

Já to znám..Jsem si myslela, že se zblázním..Pak už jsem neměla ani strach z porodu, to už jsem si jen říkala, ať už je to venku :lol:

• Citovat
  • Upravit
7182
16.9.13 15:00

Já bych nahlasila zdravotní pojišťovně, že skončil pracovní poměr a že jsem na mateřské.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silwinka87
16.9.13 15:23
@Raduš.ka44 píše:
Já bych nahlasila zdravotní pojišťovně, že skončil pracovní poměr a že jsem na mateřské.

A ty jsi byla hlásit, že jsi na mateřské? To je úplně zbytečné..Je to nahlášené na sociálce..

• Citovat
  • Upravit
7182
19.9.13 09:00
@Silwinka87 píše:
A ty jsi byla hlásit, že jsi na mateřské? To je úplně zbytečné..Je to nahlášené na sociálce..

Já byla stále zamestnana, ale telefonicky jsem si ověřovala každou změnu. Sama paní za přepážkou mi řekla, že je to lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
556
29.10.23 20:44

Dobrý večer, chtěla bych poradit. Jsem těhotná a budu muset na neschopenku, protože opracovávám kovy hlavně zinkové dílce, takže výpary atd. Vím, že bych měla nárok na 100 procent mzdu, i když nebudu v práci, ale nevím, co mám dělat. Protože mám smlouvu na dobu určitou do června 2024. Takže se bojím, že ho naštvu, když budu žádat tu stoprocentní mzdu než klasickou neschopenku a on by mě po rodičáku nemusel vzít znovu do práce. Jak by jste si vybrali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65308
29.10.23 20:46
@elan píše:
Dobrý večer, chtěla bych poradit. Jsem těhotná a budu muset na neschopenku, protože opracovávám kovy hlavně zinkové dílce, takže výpary atd. Vím, že bych měla nárok na 100 procent mzdu, i když nebudu v práci, ale nevím, co mám dělat. Protože mám smlouvu na dobu určitou do června 2024. Takže se bojím, že ho naštvu, když budu žádat tu stoprocentní mzdu než klasickou neschopenku a on by mě po rodičáku nemusel vzít znovu do práce. Jak by jste si vybrali?

no pokud máš na dobu určitou, tak tě stejně zřejmě nevezme po mateřské zpět. V červenci nastoupí někdo jiný a toho si nechá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7475
29.10.23 20:47
@elan píše:

a myslíš že když v té práci teď zůstaneš a pak půjdeš na mateřskou že ti tu smlouvu prodlouží potom… že si vzpomene ten zaměstanavatel, že jsi pracovala i když jsi nemusela… nebo že jsi mu to nekomplikovala aby ti nemusel hledat práci kterou můžeš jako těhotná dělat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat