Rodičovský příspěvek a školka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
rodičovský příspěvek a školka
Ahoj všem, jsem na rodičovské do února 2014(na 3 roky, chodí mi 7600,– )a podařilo se nám sehnat státní školku a dotaz zní zda přijdu o rodičák pokud by tam malá chodila třeba třikrát v týdnu na dopoledne. Pročítala jsem diskuze, někdo tvrdí že jen 5 dní v měsíci, někdo že může celodenně ale jsou to všechno příspěvky staršího data tak pokud by někdo věděl aktuální informaci budu ráda. Děkuju Jana
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Od dvou let tam může být neomezeně dlouho, klidně každý den až do večera.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@terinka4444 @Raduš.ka44 Díky za odpovědi, já se bála že tam může být jen 5 dní v měsíci tak aby jsme kvůli tomu že bych jí tam nemohla dávat víckrát o školku nepřišli. Děkuju a hezký den ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prosím o radu. Teď na konci října mi končí RD i RP. Měla jsem variantu na 2 roky. Od listopadu nastupuji do práce. Malou budu dávat do soukromé školičky. Aby se lépe adaptovala, tak to již zkoušíme tenhle měsíc.
Dcerce ještě nebyly 2 roky a já jsem četla, že do 2 let je omezeno hodinami (46/měs.) jak dlouho může dítě navštěvovat školku.
To platí pro všechny školky i školičky, státní i soukromé? Překročením mi hrozí odebrání RP? Kdo to sleduje?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jary1 ano, platí to všude, může tam být max 46 h v měsíci, si to spočítej.. proto jsem dávala až ve 2 letech. Pokud nesplníš, stopni RP, až bude mít 2 roky zažádej o dočerpání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martina.se a nevíš jak hlídají docházku? Já jí platím bud jako dopolední nebo odpolední, ale samozřejmě nevyužívám všechny hodiny, co tam může být (př. na dopoledne tam může být 7-12( tj5h), ale já jí přivezu 7:45 a vyzvednu v 11:30- tj3,75h). Asi se jich budu muset zeptat, jak tu docházku evidují, co?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@martina.se Stopnout se mi to nechce, přece je to jenom příjem, se kterým počítám a jedná se už o poslední měsíc. Holt spočtu hodiny a nebudu jí tam dávat. A pak až od listopadu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Soukrome skolky vetsinou nemaji status skolek takze se jich to netyka…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@louskacek2 píše:
A jak to zjistím jestli jo nebo ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jary1 se jich zeptejte kam se hlasite jestli maj status skolky…a vstahuje se na ne prave to s tou dochazkou…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@louskacek2 za chvíli jdu vyzvednout malou, tak se skočím do kanclu zeptat. Děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@louskacek2 píše:
Tady nejde o status školek, dle zákona se to týká „jeslí, mateřských škol nebo jiných obdobných zařízení pro děti“.
Takže docházka nemůže převýšit 46 hodin, pokud si nechce zakladatelka stopnout RP. Ale některé maminky se v soukromých zařízeních domlouvají tak, že jim na papír napíšou těch 46 hodin, i když tam dítě bylo více hodin.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jary1 Ještě se to dá udělat tak, že RP přerusíš a dočerpáš ho po 2 let. O peníze nepřijdeš, jen je dostaneš pozdějia naběháš se.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@louskacek2 @Lendeš
tak jsem se ptala ve školičce a oni jsou vedené jako středisko odborného výcviku ( chodí tam holky ze zdrávky jim pomáhat s dětmi). Takže by to mělo být v pořádku. Docházku dětí nikde nevykazují.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit