4. antibiotika od září v těhotenství

300
19.3.12 15:08

4. antibiotika od zari

Ahoj, ted jsem 30+1 A za cele tohle tehotenstvi uz mam 4. ATB. Pokazde je to neco jako Clonamox a Amoxicillin. Doktor rikal, ze je to mene skodlive, nez ta chcipka… Ale i tak se silene obavam. Muze to mit nejake nasledky na miminku? Neco zavaznejsiho? Podle hmatu a poslech srdicka na kontrole doktori rikaji, ze roste pekne. Ale to je jen na dotek pres bricho. UZ jsem mela v 22.TT Tam rekli, ze vse vypada, jak by melo. Dalsi UZ me uz tady bohuzel neceka. Vsem, co si stezuji na zdravotnictvi v CR bych prala zit chvilku v Irsku. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
19.3.12 15:12

A to máš čtvrtou chřipku za těhotenství? 8o A počtvrté bakteriálního původu? To mi přijde teda nějak moc, pravá chřipka není přeci zas atk častá, většinou jde o virozy a na ty atb nepůsobí :nevim:
Dělali ti z krve crp, zda tam máš zánětlivé markery?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
19.3.12 15:13

ATB na chřipku? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
19.3.12 15:15
ivuska.h píše:
ATB na chřipku? 8o

no já bych to pochopila s nějakou přidruženou bakteriální infekcí, jako třeba úplně zelená rýma (i když tam bych preferovala atb kapky do nosu) :nevim:
Ale tak jak je to napsané, tak mi to přijde jako „nacpat atb na každé onemocnění“. Doufám, že se mýlím :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
19.3.12 15:29
Gladys píše:
ivuska.h píše:
ATB na chřipku? 8o
no já bych to pochopila s nějakou přidruženou bakteriální infekcí, jako třeba úplně zelená rýma (i když tam bych preferovala atb kapky do nosu) :nevim:
Ale tak jak je to napsané, tak mi to přijde jako „nacpat atb na každé onemocnění“. Doufám, že se mýlím :|

No právě… zelenou rýmu k chřipce jsme teď měli hromadně :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
300
19.3.12 17:55

Ja se v tom nevyznam. Nemocna jsem nikdy nebyla. ATB jsem predtim mela jen jednou.

Ted to bylo dvakrat tak,ze jsem mela kasel uplne az davivy a vzkaslavala jsem sedozeleny skoro tvrdy hnus. Pan doktor to nazval chest infection. Takze neco asi jako pruduskova infekce? Po treti silene bolesti v krku a i nejaky kasel,ne moc drazdivy. Na to ty ATB vubec nezabraly. A jeste jsem snad poprve v zivote chytla po dobrani nejakou kvasinkovou infekci. Tak silnou ze se mi v puse na patre delaly modriny. Z nosa mi prosakovala krev ze sliznice no a to same i pra utreni se toaletnim papirem na wc. Proste ruzova. A ted ty posledni ATB co beru. Tak z nosa zelene. Mam pry uplne zanicene sinusy v hlave a vykaslavam zelene,zas chest infection. Poprve v zivote jsem mela teploty. Bolesti kloubu a zubu tak silne,ze jsem musela odejit behem noci do obyvaku si zabrecet,nebo jak to nazvat. Za noc menim tak 6× tricko. Vlasy vydrzi mokre pul dne. Tolik se potim. Pres den drazdivy kasel.
Se omlouvam,ze jsem to nepopsala hned na zacatku podrobne. Pisu z mobilu. U pc bych umrela. Takhle si lezim v postylce. :-)
Jinak tady v Irsku nedelaji rozbor krve. Ani na moc se mi tentokrat nedival.
Ale to neresim,ze jsem tolik nemocna. Proste nrjak mi doblbla imunita. A snad zas budu ok po porodu.
Ale jde mi o to jestli mimi nemuze mit nejake nasledky s ATB,nebo nejake postizeni. Fakt mam strach. Oproti prvni dcerce,je tnhle prcisek klidnejsi. Mene kope a vice spinka.Kdyz uz tukne v noci,staci pohladit si brisko a je klid do rana.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
19.3.12 19:40

To je teda síla :( Ale co se týká ATB, ty, co píšeš, jsou v těhotenství bezpečné, takže toho se neboj. Hlavně aby ses dala do pořádku!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí