Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj, ted jsem 30+1 A za cele tohle tehotenstvi uz mam 4. ATB. Pokazde je to neco jako Clonamox a Amoxicillin. Doktor rikal, ze je to mene skodlive, nez ta chcipka… Ale i tak se silene obavam. Muze to mit nejake nasledky na miminku? Neco zavaznejsiho? Podle hmatu a poslech srdicka na kontrole doktori rikaji, ze roste pekne. Ale to je jen na dotek pres bricho. UZ jsem mela v 22.TT Tam rekli, ze vse vypada, jak by melo. Dalsi UZ me uz tady bohuzel neceka. Vsem, co si stezuji na zdravotnictvi v CR bych prala zit chvilku v Irsku. ![]()
A to máš čtvrtou chřipku za těhotenství?
A počtvrté bakteriálního původu? To mi přijde teda nějak moc, pravá chřipka není přeci zas atk častá, většinou jde o virozy a na ty atb nepůsobí ![]()
Dělali ti z krve crp, zda tam máš zánětlivé markery?
ivuska.h píše:
ATB na chřipku?
no já bych to pochopila s nějakou přidruženou bakteriální infekcí, jako třeba úplně zelená rýma (i když tam bych preferovala atb kapky do nosu) ![]()
Ale tak jak je to napsané, tak mi to přijde jako „nacpat atb na každé onemocnění“. Doufám, že se mýlím ![]()
Gladys píše:ivuska.h píše:no já bych to pochopila s nějakou přidruženou bakteriální infekcí, jako třeba úplně zelená rýma (i když tam bych preferovala atb kapky do nosu)
ATB na chřipku?
Ale tak jak je to napsané, tak mi to přijde jako „nacpat atb na každé onemocnění“. Doufám, že se mýlím
No právě… zelenou rýmu k chřipce jsme teď měli hromadně ![]()
Ja se v tom nevyznam. Nemocna jsem nikdy nebyla. ATB jsem predtim mela jen jednou.
Ted to bylo dvakrat tak,ze jsem mela kasel uplne az davivy a vzkaslavala jsem sedozeleny skoro tvrdy hnus. Pan doktor to nazval chest infection. Takze neco asi jako pruduskova infekce? Po treti silene bolesti v krku a i nejaky kasel,ne moc drazdivy. Na to ty ATB vubec nezabraly. A jeste jsem snad poprve v zivote chytla po dobrani nejakou kvasinkovou infekci. Tak silnou ze se mi v puse na patre delaly modriny. Z nosa mi prosakovala krev ze sliznice no a to same i pra utreni se toaletnim papirem na wc. Proste ruzova. A ted ty posledni ATB co beru. Tak z nosa zelene. Mam pry uplne zanicene sinusy v hlave a vykaslavam zelene,zas chest infection. Poprve v zivote jsem mela teploty. Bolesti kloubu a zubu tak silne,ze jsem musela odejit behem noci do obyvaku si zabrecet,nebo jak to nazvat. Za noc menim tak 6× tricko. Vlasy vydrzi mokre pul dne. Tolik se potim. Pres den drazdivy kasel.
Se omlouvam,ze jsem to nepopsala hned na zacatku podrobne. Pisu z mobilu. U pc bych umrela. Takhle si lezim v postylce. ![]()
Jinak tady v Irsku nedelaji rozbor krve. Ani na moc se mi tentokrat nedival.
Ale to neresim,ze jsem tolik nemocna. Proste nrjak mi doblbla imunita. A snad zas budu ok po porodu.
Ale jde mi o to jestli mimi nemuze mit nejake nasledky s ATB,nebo nejake postizeni. Fakt mam strach. Oproti prvni dcerce,je tnhle prcisek klidnejsi. Mene kope a vice spinka.Kdyz uz tukne v noci,staci pohladit si brisko a je klid do rana.
To je teda síla
Ale co se týká ATB, ty, co píšeš, jsou v těhotenství bezpečné, takže toho se neboj. Hlavně aby ses dala do pořádku!