Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
děkuji moc masozravko
![]()
ale bohužel ho roztřásla zimnice a vlezl si do postele, že si chce odpočinout i bez pyžámka, takže jsem mu naměřila 37.7 stC a vypadá to asi na parádní angínu z horka …
Jinak nevím, co by mu mohlo být, ale dceři se to taky takhle udělalo ve slunečný den a taky měla jen zimnici a horečku přes 38stC a měla angínu…
Tak děkuji a uvidím, dala jsem mu čípek a přikryla dvěma peřinami a usnul s otevřenou pusou.
Tak at je to brzy ok.
Bara je taky anginak, tak to dobre zname to trapeni…
ano antipyretika, protože jsem neměla nic na bolest …
nevím, co jiného dát dítěti, když je rozhicované, ufňukané a nemůže usnout pro bolest v krku …
ahojky, no dnes ráno a celý den mu nic nebylo, ale večer opět silná bolest v krku, teplota už 38stC a únava… No nevím ale četla jsem o toxoplazmoze, před před naším domem je nekryté pískoviště
a rád si v něm hraje a nejen on ale i děti z okolí…
Příznaky by byly stejné, ale divné je, že až na večer a přes den nic …
Máte někdo s tím zkušenost, nebo víte, proč ho to bolí navečer??? Děkuji I.
Na večer se všechno u dětí obvykle zhoršuje - přes den běhají, tváří se, že pohoda, k večeru stoupne horečka… Nepomohla by zmrzlina na chlazení krku? Jak to v krku vypadá? Jí, pije? Může polykat sliny, otáčet krkem, má nabehlý uzliny na krku?
no nevydržela jsem a zavolala večer Mudře. a ta mě uklidnila, že toxoplazmoza je nepravděpodobná, že teď jsou všude angíny a vypadá to na angínu…
Spavý je po fenistilu a po těch teplotách a vedru
Tak jsme se uklidnili a zítra jdeme i s močí k Mudr.
Otáčí hlavou, krk má červený a sliní a špatně polyká a má rýmu do zelena…
Lasicko - děkuji ahojky I.
Prosím o radu, co dát synovi na pálení žáhy. Říká, že ho bolí krček, vypil láhev 0.3dl ovocného čaje a zřejmě ho pálí žáha.
Mám doma pastilky, ale jsou až od 12let, tak jak mu pomoci???
Děkuji předem ahojky Iva