Může jít malá ven se zánětem močových cest?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymni
4.5.09 12:59

může ven?

Ahoj prosím o radu vrátily jsme se s malou 7m. z nemocnice zánět močových cest. DO 10.6 musí brát antibiotika pak nás čeka mikční vyšetření. Můžu s ní jít na chvilku ven? Díky za odpovědi Jitks

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymni
4.5.09 13:17

Ahojky,
dcera tohle měla po porodu. Ven jsme chodili. Tvoje holčička taky bude jen v kočárku. Jen bych se vyhybala přímému slunci.
 Katka

• Citovat
  • Upravit
891
4.5.09 13:30

S ATB se nesmí na sluníčko, ale jinak bych ven šla, stejně bude v kočárku a myslím, že trochu změny a vzduchu jí prospěje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
4.5.09 13:31

Byla jsem s Anežkou v nemocnici s podezřením na zánět ledvin, ten se nakonec nepotvrdil, byl to „jen“ zánět močových cest a k tomu viroza a šestá nemoc. Pustili nás těsně před Štědrým dnem (dceři bylo asi 1,5roku). Já se tenkrát ptala, jestli můžem ven, ale je pravda, že byla zima (a venku opravdu zima). Doktorka nám chodit ven nedoporučovala, ale dovolila nám odjet k rodičům. A radila hlavně často přebalovat, nenechávat holá záda (v té době Anežka ještě zdaleka nechodila na nočník, takže měla pořád bodyčka a bez bodyčka bych ji nenechala běhat ani doma v zatopené místnosti).
Přeju už jen pevné zdraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2748
4.5.09 14:05

Tak pokud nemá teploty, bych šla na vzduch , samozřejmě ne na sluníčko, když bere ATB-toť známá věc. A nezdržovala bych se také venku příliš dlouho. Hodinová procházka by mohla stačit. Hlavně přeju holčičce pevné zdraví a ať už má ATB za sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
354
4.5.09 16:10

Po zánětu ledvin (syn prodělal v 2,5měsíci) se berou ATB dlouhodobě, min. do doby, než se provedou různá vyšetření na zjištění možné příčiny a případných následků zánětu. Tato vyšetření se provádějí s odstupem několika měsíců, aby se tělo ze zánětu zotavilo. Není tedy možné děti držet doma takhle dlouho, navíc asi ani není důvod, pokud jsou přiměřeně oblečené, aby neprochladly. Jak je to sluníčkem záleží na druhu ATB, přečtěte si příbalový leták nebo se poraďte s lékařem nebo lékárně. Nám po propuštění z nemocnice procházky dovolili, ale je fakt, že už měl syn kontrolní výsledky ok a ATB bral jen jako prevenci při čekání na vyšetření. Přeji vám, ať kontrola dopadne dobře a vyšetření se nebojte. Taky ho máme za sebou, dobře dopadlo a máme aspoň klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
4.5.09 18:07

Ven určitě můžete jen se vyhýbej přímému sluníčku.My jsme to taky měli a ven jsme chodily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
4.5.09 21:06

Ahoj, syn prodělal zánět v pěti týdnech, taky bral antibiotika přes měsíc než jsme šli na mikční vyšetření. Tam mu nic nezjistili, ATB mu vy:,–(ili. Ještě nás čeká v srpnu DMSA vyšetření. Ven jsme taky chodili. Ať vám vyšetření dobře dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Martina1234567890
30.6.13 20:11

Dobry den chtela byc se zeptat dcera chce jit ven se zanetem ledvin ale ma antibiotika a jeste vcera zvracela a mela 38 teplotu dnes uz v poradku myslite ze by to byl velky problem samozrejme zahalena zada vse a ne na slunicko poradte prosim je ji 17 let. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Jitka1976
30.6.13 20:14

Ne…ledviny nejsou prča…počkala bych den, dva…pokud bude bez teplot, zvracení atd…tak na hodinu, dvě ano…

• Citovat
  • Upravit
10584
30.6.13 20:18

Kratka prochazka, pokud bude bez teplot a bude se citit dobre, neuskodi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
30.6.13 20:19

Se divím, žejí ještě není blbě, já tohle měla kdysi taky a teda ještě dva dny jsem lítala na záchod co 5min, byla jsem grogy…
Nepustila bych, když je člověk nemocný, sedí doma a kouká, aby se co nejlíp uzdravil. Zánět ledvin není rýmička. Zahnala bych s kotlem urologického čaje do pelechu :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
30.6.13 20:22

Včera měla horečku, po horečce se doporučuje jít ven až 3.den, co nejsou teploty. Takže bych jí nikam nepustila, dala urologický čaj a zahnala do postele. Ať raději stráví několik dní v posteli než pak nějakou dobu v nemocnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
30.6.13 20:37

Co se týče ledvin tak bych raději nic neriskovala a nechala ji doma v teple, žádná námaha, hodně pít a hlavně hodně vitamínů, sama jsem s ledvinami ležela v nemocnici a opravdu nic pěkného, ledviny nejsou sranda, takže spíš být doma ;) i když možná že na chviličku kdyby nebyla nějak zima…asi by to neuškodilo, ale pokud to není nutné, tak bych ji nechala asi opravdu radši doma :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
30.6.13 20:57

Nepustila bych, u ledvin bývá dost často mírné zlepšení, ale vyhráno ještě být nemusí a stav se může zhoršit. Vím o čem mluvím se zánětem ledvin jsem skončila až ve špitálu. Chce to opravdu klid, hodně tekutin, dobrat atb a až pak uvažovat o nějakých vycházkách jestli bude moč v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí